Боледуване на децата ни-тема 88

• 16 441
  • 783
  •   1
Отговори
# 30
Давам го трети ден, преди малко пак с Т 38,5
Кога ще подейства вече,започвам много да се притеснявам. Заспа и е с Т, сложих Куул пач. Знам,че АБ не действа от първите ден ама нали е три дози уж,очаквах днес да няма 😔
Относно градината...това ми е болна тема.Наложинсе дори работа да напусна и си гледам детето. Е казват хайде пусни го и ето пуснах.Да,две седмици издържа(до обяд) и сега пак на Аб.
Започнах да давам шоко мечета сутрин след тоалет, омега давам, като свършат мечета почвам марсианци.Отделно яде бих казала здравословна храна,като виждам какви боклуци хапват други около нас.
От май до вчера детето беше два пъти с червено гърло и веднъж с ларингит.Преди беше болен два пъти в месеца
[/b]quote author=emiliq.nikolova88 link=topic=1757579.msg49491171#msg49491171 date=1742719395]
Петв, детето е за АБ. Зетрум е хубав АБ и бързо действа, поне при моето дете.

Относно това непускането на ДГ. Моето дете от септември насам е пило около 5-6 пъти АБ. Около 1 АБ на месец. Винаги прави усложнения в пика на вирусите. Симптоматичното лечение в 80% от случаите не действа при него, а и той не пие сиропи с изключение на 3 - Панцеф, Изопринозин и Нурофен. Всичко се плюе и повръща.
Наскоро преоткри капките за нос, не спрейовете - от тях се запушва още повече и реве от тях и се дави от тях. Та едно главоболие по-малко при запушен нос.

Между другото една овца от нашите майки в групата пуснала детето си с висока Т и на Нурофен на градина, друга с кашлица - било на сироп... А те двете по кафетата из града. Grinning

Лично за мен децата се разболяват често защото има безотговорни родители, които си пускат децата умишлено болни. За едно дете сопола е просто сопол, а за друго се превръща в бронхит, пневмония, отит и прочие.
[/quote]

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 14:19 от petia8804

# 31
Петя, аз утре пак бих пуснала ЦРП с ПКК за да се види действа ли АБ или е за смяна. Задължително консултация пак с лекар.
Бързо възстановяване. 💗

# 32
Утре сме на преглед. Да пусне пак преди да отида,но не знам дали ще са готови.
Аз изследванията ги пускам без насоки от лекар.Дори пуснах АСТ.

Петя, аз утре пак бих пуснала ЦРП с ПКК за да се види действа ли АБ или е за смяна. Задължително консултация пак с лекар.
Бързо възстановяване. 💗

# 33
  • Враца
А детето има ли някакви други симптоми освен температура? АСТ колко му е? Правило ли е ангини, гледахте ли гърлото днес примерно?

# 34
АСТ по малко от 20.
Гърлото няма гной.Просто беше червено, днес каза, че вече бе го боли.Има секрет явно се стича назад,тежко носово дишане,дори сега като спи се чува секрет и като преглътне диша добре.Ама тази Т толкова дни ме плаши, до сега 3 дни не е имал Т и се притесних доста😩 и с висока Т знам,че и пулмикорта не мога да направя..... Правил е херпангини, но все до третия ден смъква Т.Краката му са лед...
А детето има ли някакви други симптоми освен температура? АСТ колко му е? Правило ли е ангини, гледахте ли гърлото днес примерно?

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 15:33 от petia8804

# 35
  • Враца
Това, че са му ледени не е ок, значи ще вдига още, но иначе 3 дни температура си е в реда на нещата при вирус, а и дори при бактериална инфекция, трябва да е по-добре от утре. Моят син също е с температура от петък сутринта, днес се надявах да приключи, но уви още вдига.

# 36
Синът ми е болен от миналата събота, уж беше тръгнал да се оправя и от вчера сутринта кашлицата започна да става груба и по-суха. Вдигна и 38 и нещо температура. Ходихме на преглед, изписаха инхалации с пулмикорт. Казаха, че към момента няма спазъм. Обаче тази температура много ме притеснява, днес пак е с 37.8. Кръвните изследвания са добре, Црп 0.5. Тест за грип и ковид отеицателни. Утре сме на преглед при нашата педиатърка, само се моля да не е някакво сериозно усложнение, защото на 6 - 7 ден дя вдигне Т не е добре.

# 37
Pureflower, тест за rsv правихте ли? Моето дете беше с такава температура заради този вирус, поддържа я дълго.

# 38
Барбалена,радвам се,че сте вкъщи вече.Пази я сега,че да не я повтори.

Благодаря, Дани. Тази седмица ще са вкъщи, трета поред. Егати РСВ-то... Дали повтаря в рамките на един сезон?😱

Ще поръчвам 10 комбинирани теста, чее... Ако пак сме с РСВ да взема мерки овреме....

# 39
  • shumen
Моя също започна с Т 37,5 РСВ-то и я поддържа 3 дни.На 4 ден и 5 ден вдигна 38,3 и направи усложнение бронхит.Този вирус е много ужасен.
Петя,Зетрум е за 3 дни.Пусни нови изследвания,за да видите дали действа.
За витамини-давала съм какво ли не,но полза от нищо не съм видяла.
Flower90,остатъчна кашлица се влачи дълго.Моя и той прокашля още сутрин.
Барбалена,задръж ги повече,ако имаш възможност.Аз моя след пневмония го оставях вкъщи поне две седмици.

# 40
За мен повторно вдигане на Т в хода на боледуването си е знак за бакериална инфекция. Нашите лекари в такъв случай изписват аб.

# 41
За мен повторно вдигане на Т в хода на боледуването си е знак за бакериална инфекция. Нашите лекари в такъв случай изписват аб.

Нашите също.

# 42
Зависи от вдигането явно. Моето дете бвше така: 37.4 (поне 2-3 дни), после 38, после 39, 40 градуса, старт на АБ. После 38, 39 (чудех се дали е точният аб), после няколко дни си имаше 37.3 поне. Пулмоложката каза, че е вирусен бронхит и при него АБ не влияе по никакъв начин на темперарурата. Просто трябва да мине вирусът.

# 43
Пулмоложката има много поздрави пт мен. Вирусна Ковид пневмония в болницата се лекува с антибиотик (венозен).
Това състояние, което описвате, с бавно покачващата се температура, си е точно за антибиотично лечение и не вярвам да има лекар, който при влошаващо се във времето състояние да не изпише. При вирус, обичайно състоянието се подобрява във времето, а не се влошава. Един основен за мен признак за влошаване е покачването на Т, която е сигнал за влошаващ се възпалителен процес.

# 44
  • shumen
Нашите също.От такова неизписване на АБ и повторно вдигане на Т се бяхме докарали до пневмония и болница.

Общи условия

Активация на акаунт