Боледуване на децата ни-тема 88

• 16 441
  • 783
  •   1
Отговори
# 15
При моят син обривите по ръцете и краката се появиха по-късно. Първо беше 3 дни с 40 градуса, които почти не можех да сваля по никакъв начин. После изби обрив в устата и гърлото и не искаше да пие нито да яде и чак като премина избиха обриви по дланите и ходилата, а накрая се обелиха и всичко това отне около месец. Беше на 5г Гаден е вируса, след като спадна Т не съм мерила, но знам, че след някои вируси е нормална такава реакция, аз след ковид известно време бях с температура 35, после спрях да я меря.

# 16
  • shumen
Танче,аз съм писала тук,но и моя до 2 годишен не знаеше какво е АБ и беше изключително здраво дете,но тръгна на ясла и се започна.Няма да забравя тръгна на 15 Септември и на 30 беше с гнойна ангина с Т 39 градуса и никои не го беше усетил.Оздравя,пуснах го пак и след 2 седмици беше отново болен.Реално ходеше една седмица,две вкъщи.Излекувам го,пусна го и след 2,най много 3 седмици всичко се повтаряше.В първа група беше същата работа.Във втора група беше една идея по-добре,но в 3 група изкара Варицела и пак се започна.След нея много им пада имунитета.В 4 група беше същата работа.Тръгна на училище и беше по добре откъм разболявания,но изкара Ковид и пак се започна с боледуванията.Давала съм какво ли не и полза от нищо не съм видяла.Според мен сега,ако го спреш от градина и не изкара градинските вируси после в училище ще ги кара.
Петя,с това ЦРП аз не бих се замислила за АБ.
M_r_n,той как се чувства с такава Т?

# 17
Танче, и да го спреш от дг, като се върне пак ще е същата работа. Моето дете в яслата е ходило 40 дена само ама аз не де отказах да го пускам 😀

Искам да питам вие колко дена слагате АБ капки в нос?

# 18
  • shumen
Тони,АБ капки слагам 10 дни.

# 19
Аз да добавя, че и да не го пускаш, пак ще боледува. В нас сме така. На 5 години, трета група и тази година няма и месец ходене, три пъти на антибиотик от септември насам, и поне 5 или 6 пъти е бил болен. И не 2седмици, 2 дена се е случвало да е на градина и са се върне болен.

# 20
Петв, детето е за АБ. Зетрум е хубав АБ и бързо действа, поне при моето дете.

Относно това непускането на ДГ. Моето дете от септември насам е пило около 5-6 пъти АБ. Около 1 АБ на месец. Винаги прави усложнения в пика на вирусите. Симптоматичното лечение в 80% от случаите не действа при него, а и той не пие сиропи с изключение на 3 - Панцеф, Изопринозин и Нурофен. Всичко се плюе и повръща.
Наскоро преоткри капките за нос, не спрейовете - от тях се запушва още повече и реве от тях и се дави от тях. Та едно главоболие по-малко при запушен нос.

Между другото една овца от нашите майки в групата пуснала детето си с висока Т и на Нурофен на градина, друга с кашлица - било на сироп... А те двете по кафетата из града. Grinning

Лично за мен децата се разболяват често защото има безотговорни родители, които си пускат децата умишлено болни. За едно дете сопола е просто сопол, а за друго се превръща в бронхит, пневмония, отит и прочие.

# 21
  • shumen
Емилия,при нас също имаше една такава овца.Сутринта пуснала детето с Т на градина,че и си казва,че е дала за Т и го пуска и ако пак вдигне да и се обадят.Тогава бях избесняла на сестрата и госпожата защо вземат болни деца и ми отговориха,че нищо не могат да направят.Те и да ги върнат родителите ги връщат с бележка,че са здрави.В училище пак казвам е още по зле.Деца с кашлица и хрема само не се връщат,а само с Т.
Моя и той е труден с лекарствата.АБ пие със зор,сиропи същата работа.

# 22
При моят син обривите по ръцете и краката се появиха по-късно. Първо беше 3 дни с 40 градуса, които почти не можех да сваля по никакъв начин. После изби обрив в устата и гърлото и не искаше да пие нито да яде и чак като премина избиха обриви по дланите и ходилата, а накрая се обелиха и всичко това отне около месец. Беше на 5г Гаден е вируса, след като спадна Т не съм мерила, но знам, че след някои вируси е нормална такава реакция, аз след ковид известно време бях с температура 35, после спрях да я меря.
Ох, при вас звучи да е преминал много гадно.
Ние го карахме октомври мин година. Ест детето го донесе. Започна с бистър сопол в петък вечерта, но до неделя отшумя и щях да го пусна на ясла. Обаче вечерта видях червени точки по краката и ми стана ясно. Погледнах гърлото червенк точки, измерих температурата 37.5 не го бях усетила да има. Той нищо не се беше оплакал. Леко протече, само че той имаше страшно много пъпки - освен длани, ходила и гърло, имаше по дупето, лактите, колената и по ушите. Аз и баща му имахме на същите места само че по 1-2-3 пъпки. А малкия поне поне 20 на всяко едно. На ходилата беше ужасно, даже се чудех как ходи, защото нас тези пъпки ни боляха. Изобщо не е имало сърбеж. Като плюска бяха. Абе ужасно нещо.

# 23
Здравейте. Сина ми на 11г и е болен от "крак, ръка, уста" . Това е нещо като ангина, но без гной. Все още има налепи в гърлото. Започна да се храни вече нормално. Имаше и температура 37,5-38.1 преди няколко дни.
Тази вечер температура му беше 34.3 докато спеше. Дадох му топъл чай, позатоплих го и се покачи, но повече от 35.6 не я видях до този момент. Ходих до спешното казаха от вируса, но ми е много странно такава  ниска температура да има. Иначе други симптоми няма.
На вас случвало ли ви се е подобно чудо?

Ама студен ли е наистина? И той как се чувства?
Иначе сигурно ли е че е този вирус? Има ли обриви по ръцете и краката.

Да студен беше. А, дали съм сигурна, ще покажат изследванията ако е нормална кръвната картина, crp и кръвна захар, лекарите са били прави и няма повод за притеснение. Чакам резултати и ще ви информация за този странен феномен.

# 24
Този феномен е коксаки вирус.

# 25
  • Враца
На мойте деца се е случвало. Дъщеря ми беше със същия вирус преди 2 години и беше по същия начин. Температурата и беше под 35 градуса през нощта около седмица, а през деня трудно стигаше 36градуса, но тя като цяло си поддържа по-ниска температура. Много се бях ошашката, но в последствие се нормализира и абсолютно не смятам, че имате повод за тревога.
Ние в момента борим РСВ вируса и определено за първи път виждам такова чудо. Дъщеря ми за седмица направи и отит и бронхит, а смятам, че доста стриктно ги лекувам. Сина ми вече 3ти ден не спира да вдига температура, не кашля много, но тази температура ме побърква. Има ли дете с по-продължителна температура от този вирус? Нормално ли е?

# 26
AneliqDi,
Колко дни вдига температура? Моето дете започна рсв със сополи, после кашлица и температура 37.3, така 3 дни, после вдигна рязко висока температура и имаше около 3 дни. После започнахме сериозно лечение, продължи поне 5 дни да поддържа над 37 - 37.3.... Упорит и долен вирус е това.

# 27
Нормално е при РСВ да има температура 7-10 дена. След 5тия се очаква да има някакво подобрение, дали да държи по-ниски стойности, дали да разтяга интервала.

Моето дете на абсолютно всяко боледуване, като започне да оздравява, държи 2-3-4 дни 34.5-35 градуса през нощта. По това и разбираме, че вече е минала фазата с температурата. Коментирала съм с лекари - нормално е.

# 28
Моята една седмица по-късно продължава от време на време да кашля отхрачващо. Чудя се да я водя ли да я слушат пак. Тъкмо мисля, че е спряла и пак я чувам , че покашля. С храчка е, може би не успява да отхрачи добре.

# 29
Благодаря, Дани.

Айде 37,6 Т вдигна. Омърлушен, завеян. Ще се гръмна. Щом за 3 дни няма подобрение от ковенкционалното лечение, а влошаване предстои поредният АБ... Аман от тъпи безоотговорни майка.

Общи условия

Активация на акаунт