Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 672
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Не знам дали тук е точното място, на има ли деца минали през гърч? Детето е на 3, случва се да първи път. Здрав е. Интервал се какви изследвания са подходящи. В нашата болница пуснаха само кръв и урина.

# 721
Гърча се случи като е напълно здрав и без температура ли? Преди това някакви симтоми имало ли е ? Да е падало детето ,да си е удряло главата? Според мен най добре невролог и той ще Ви обясни ако трябват изследвания и какви.Кръв и урина добре ли са индикация за инфекция има ли според изследванията завишени ,понижени стойности?

# 722
Емилия, ужас, за втори път ли този сезон? Sad Кога беше първото боледуване?

Барби, за втори път. Но като гледам леко го кара. Първият беше края на февруари, началото на март мисля.
Иначе в четвъртък след градина към 17:00 вдигна Т 37,5. Дадох Нурофен, спадна и после след час и половина вдигна 38. Нищо не дадох и след 15 минути си я свали сам. Вечерта му дадой към 23:15 нурофен за да спим спокойно, нямаше Т и повече не е вдигал. В петък ми се изкашля 3 пъти и носът му леко загъгна. Заведохме го на педиатър, всичко е наред и му изписа Бисептол таблетки (сиропи не пие), защото го знае какъв е. Правилно го прецени за пореден път частното ни педи. Започнах ги. Снощи спа изключително неспокойно. Сутринта стана, гласът му пак ми гъгнеше леко и се изкашля 2 пъти през 1 час. Направих тест. Светна за RSV. Т от четвъртък не е вдигал. Започнах инхалации с Пулмикорт, че туй чудо бързо се развива. Да стопирам изначало процеса с кашлицата.
Сега ще се наблюдаваме.

Тестът,който правихте от аптека ли е купуван и само за рсв ли е или в лаборатория правихте?

# 723
Ужас, егати вируса.... Месец и малко по-късно. Взели сте мерки, стискам палци да мине бързо и безпроблемно Hug

# 724
Antilop_9723 тестът, който правих е 9-валентен. По принцип е преназначен за лаболатории. Една мацка тук, от групата направи поръчка на майки, които искаха и ни ги изпрати.
RSV светна на 1-вата минута, след поставяне на пробата. Всичко друго беше отрицателно.

# 725
Гърча се случи като е напълно здрав и без температура ли? Преди това някакви симтоми имало ли е ? Да е падало детето ,да си е удряло главата? Според мен най добре невролог и той ще Ви обясни ако трябват изследвания и какви.Кръв и урина добре ли са индикация за инфекция има ли според изследванията завишени ,понижени стойности?
Напълно здрав. Без Т. След гърча имаше еднократно 38.7.
Случило се и в съня на детска градина.
Последно февруари е правил ларингит и си е здрав и сега.
Затова ми дойде шоково.
Урината е хубава. Хемоглобина 122.
Занижени лимфоците. Нишо драстично.
Можете ли.до препоръчате невролог?

# 726
И ние отново в кюпа... Малкият ми се видя топъл, измерих, 38°С при сигнала, не съм чакала повече, но със сигурност щеше да е около 38.5°С. Правих и аз тест, бледа черта на RSV и аденовирус... Някой има ли опит с аденовирус? RSV-то е ясно... Също така, търся читав лекар, който да може да ме консултира онлайн какво лечение да почваме, че да не стигаме до болница като с каката или да се влачим 2 седмици с хрипове. Чудя се дали да ходим по болници за преглед....

Започва много по-бурно от миналия път, крив е, тази температура, заспа по никое време... Миналия път почти през цялото време беше беше живичък

# 727
Antilop_9723 тестът, който правих е 9-валентен. По принцип е преназначен за лаболатории. Една мацка тук, от групата направи поръчка на майки, които искаха и ни ги изпрати.
RSV светна на 1-вата минута, след поставяне на пробата. Всичко друго беше отрицателно.
[/quote
Еха,супер и аз имам интерес да си взема от тези тестове ако все още може.

# 728
Ние 2 пъти сме били при доктор Христова тогава беше в болница ,Токуда ,сега гледам в Супердок Детски център Здраве,но няма часове ,ако можете телефон да намерите нещо да Ви смести ,от къде сте? Педиатъра дали неможе да Ви свърже с някой лекар ,или да Ви насочи за болница.Иначе ние и в Бургас сме ходели при Петкова.То щом в градината ,да не би детето да е имало температура пък те да не са забелязали? ,Ама то и Вие няма как да знаете.

# 729
Барбалена, сега като каза за аденовируса и там се видя мижава черта на теста на малкият, ама ми се стори, че си въобразявам, защото RSV беше по изразена, а тя трябваше да се загледам за да я видя.  Оправяйте се бързо, без усложнения.

# 730
Барбалена, виж доктор Иванова от Вита.

Ние бяхме с ужасна кръвна картина в четвъртък, но ни се размина аб, само сополи и двете за сега. Малката имаше два дни над 39.7

# 731
Малкият миналата седмица беше вкъщи със сопол и две вечери подкашляше, тъкмо се оправя и сега големия не ми харесва, няма температура, но е омърлушен, боляло го гърло и легна преди 21, а той си ляга доста късно. Не е хванал от малкия, защото той в никой момент не е бил омърлушен, явно нещо друго е лепнал. Край нямат тези вируси Sad

# 732
Тинки15, чела съм не особено ласкави думи за Христова, моето съм го водила при Маринова в Надежда - особена е, но прегледа детето от-до и беше много адекватна. Вдъхна ми доверие и спокойствие, което рядко ми се случва. В педиатрията също всички са добри. Знам, че Литвиненко е по гърчове, епилепсии и прочие, но и той е много тегав. Отвори в супердок и си харесай някой. Не отлагай. Дано всичко е наред! Пиши после.

За РСВ - инхалации с пулмикорт и вентолин. Много течности.

Относно даването на антибиотици в провинцията - имам познат лекар там. Каза, че изписва антибиотик, защото майките иначе не са спокойни. Нямат й доверие, ако им каже, че не е нужен, настояват, чели/чули са! На малцинствата задължително - не спазвали никакви други предписания, после идвали да се карат, че детето не се оправя и тя е виновна, че не е дала антибиотик. Обвинения, скандали. Недай си Боже да се влоши и да трябва прием… казва “Знам много добре, че не е за антибиотик. Че създаваме аб резистентност и т.н. Но това е положението. Предпочитам да си вържа гащите, та после да няма разправии.” Не казвам, че масово е така, но ето една друга гледна точка.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 22:23 от the doors

# 733
Много съжалявам за болните деца Confused Искам тази тема да замлъкне вече.

Барбалена, знаеш, аз препоръчвам Алексансдровска болница (белодробно) за кашлици и хрипове. Доволна съм от д-р Митева, на смяна е вторник, доколкото виждам. Може да идете. За консултация онлайн препоръчвам д-р Сотирова и д-р Кристин Генкова, може да ги намерите в Healee.

# 734
Аз от Генкова не съм доволна. Обърка диагноза миналата година на голямото, каза че е с обикновен вирус и няма нужда от изследвания дори, а след 2 дни нейна колежка изписа антибиотик за бронхит и вече доста влошени кръвни показатели.

Общи условия

Активация на акаунт