Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 665
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
Aз не съм от София, но гледам тази Генкова и тя се изживява като инфлуенсър.
Аз съм от Варна. АБ никога не са изписвали на детето ми просто ей така за застраховка. Пил е 3 пъти за ушни инфекции и веднъж за бронхит. Просто да се “презастраховат” не е било.

# 736
Ох, той още не кашля... Не съм писала на никой още...

Емилия, много странно и при двете деца да позитивират РСВ и АДВ, макар и с бледи черти. ИИ твърди, че няма как да си влияят антителата на двата вируса, че да се получи фалшиво положителен тест. Но все пак на мен ми е странно. При нас Adv-то е с по-ярка черта...

Момичета, 38.7, топъл е, но краката са студени. Да го завивам и загрявам или да го отвивам? Нурофен дадох в 17:40 и чакам да минат 6 часа за следващата доза. Нали 6 часа бяха, не 8? Панадол май няма смисъл да давам. Само да ми избута с още 4 часа приема на ибупрофен...

# 737
Давай каквото можеш, Барбалена. Аз писах наскоро, че когато нямаш избор, предозираш. Два часа при интервал 6-8 не бих смятала изобщо.

# 738
Щом са студени краката и ръцете, значи още ще вдига. Моето обикновено на този етап го тресе, казва, че му е студено и се завива. Ако скоро съм дала нещо за понижаване, започвам да правя масаж, за да се сгреят краката и ръцете. Завивам.
Ако температурата е висока и неповлияваща се, давам на 4 часа - Нурофен и Аналгин на капки. На 38.7 не чакам, аз давам над 38.3. Панадол също давам.

# 739
Аз на 38.7 все още запазвам самообладание. Вече...видя ли 38.9, 39.0 почвам да се паникьосвам. Само краката са му студени, ръцете са топли. Обух му чорапки, опитвам се да ги стопля с ръце. Завих го. След малко пак ще меря и че изчакам още 20-30 минути. Надявам се, че няма да вдигне рязко...

А свещичка може ли да сложим? Поне стомаха да не товарим...

# 740
Аз на 38 и 7 давам Панадол,когато и е студено или я тресе я завивам ,може и с нещо по леко ,но да са и завити краката .Иначе нурофен и панадол и на 4,5 часа съм редувала.

# 741
Панадол и панадол - 6ч
Нурофен и Нурофен - 8ч
Панадол и Нурофен - 4ч

Можеш свещичка да сложиш. Честно казано аз ги предпочитам.
Бтл може да изчислиш дозата според теглото, за да е по-ефективно лекарството. На опаковката са приблизителни, но примерно моето дете е 16кг и 5мл нурофен са му малко.
А, за ръцете и краката правилно са казали - ако са студени още ще вдига.
Дано бързо мине!

Между другото много подозрително, че и на двете ви излизат adv и rsv. Дано да са читави тези тестове.

# 742
Давала съм и на 3 часа температуропонижаващи, когато беше с гнойна ангина.
Иначе Барбалена спирт (70%) и вода 50/50. Мажат се сгъвките на ръцете, китките, подмишниците, сгъвките на краката, глезените. Аз съм мазала и челото и вратът му. Т спада. Не за дълго но спада поне с няколко десети. Така в болницата му свалиха Т от 39,4 на 37,5 когато беше с чревен и беше почти припаднал преди да ни приемат.

FrozenBubble Аз Adv не го отчитам като положителен, защото прекалено много се взирах и може да ми се е сторила, че има нещо като черта. За RSV чертата беше бледа, но се виждаше без взиране.

# 743
Нурофен и след 40 мин свещичка слагам. Или обратното. През устата панафол не давам, предпочитам на свещички.

# 744
Като се стопли детето и вече не му е студено и не го тресе, обувам чорапи напоени в разтворен в топла вода оцет и обувам на краката, отгоре още едни и така докато изсъхнат, после ги мокря пак. При моят син действаше, това го правя като е рано за нова доза температуропонижаващо.

# 745
Нурофен и след 40 мин свещичка слагам. Или обратното. През устата панафол не давам, предпочитам на свещички.

И аз за температура,когато вдига постоянно и висока редувам на 4ч нурофен със свещички ефералган.

Мисля,че повече от 39.2-3 не съм виждала и досега не ми се е налагало да използвам хексалгин,но във време между давания на антипиретици използвам студени компреси в сгъвките,в болницата го правеха с лед,също влизаме за душ с хладка вода.С последното трябва да се внимава доста,защото не трябва твърде рязко нали да се сваля температурата,един път супер се бях ошашкала,защото свали супер рязко,но в крайна сметка нямаше проблем де.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 23:36 от Antilop_9723

# 746
Когато е много висока и упорита температурата и на 3 часа могат да се редуват панадол и нурофен. Също ми се е случвало да дам панадол и след час на 39.7 на дам хексалгин.

# 747
Хексалгин май може да се комбинира, но аз не смея. Давах като не сваляше от нищо. И то минимална доза. Мен много ме е страх от НСПВС, че аз се сдобих с алергия към повечето от групата...

Моя уж няма темп, но омърлушен ми се видя тази вечер. Нищо че заспива чак сега 😅
Гласа му е пресипнал. Хремата и кашлицата ми се вижда, че намаляват. Да видим 😮‍💨 че съм се шашнала леко.

# 748
Благодаря, момичета! Дежуря с термометъра и едно напоено тампонче. Хексалгин дадохме само веднъж, не се прие, изплю го и вече даже нямам в аптечката. Едвам гледам вече, няма да мога да избутам 01:30, а и повечето пишете, че може и на по-къс интервал. Недоспала съм още от предното боледуване, а и малкият взе да се буди много рано от две седмици.

Хексалгинът го плюе, само веднъж пробвахме да му дадем. Даже нямам в аптечката вече. Трябва да заредя за всеки случай.

38.5°С...

# 749
Течният Аналгин е гаден, дори за възрастен. Смесвам го с мъничко панадол, и като го дам веднага подавам чаша с някакво сокче да направи 1-2 глътки. С първото на първия ни прием в болница така ме научиха.

Общи условия

Активация на акаунт