Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 664
  • 783
  •   1
Отговори
# 750
Значи спада това е добре ,то като заспи детето ,може и да се изпоти и да си спадне до 37 и нещо.Хич не го мислете Хиксалгина сега ,щом спада едвали ще вдигне много висока за него  ,дано де! Аз все се каня и на тея лепенки Кул пач и все ги забравям ,ама и те вършат работа при температура, когато е по ниска.

# 751
Барбалена, слагай свещичката докато спи ако има как и лягай и ти.

Мен кулпач не ме кефят нещо. Много бързо се стоплят. За ваксини съм ползвала най-вече.

Може ли да споделите какви термометри ползвате?

# 752
И на същата фирма стандартен бял ,той по бавно мери ,ама и двата едно и също показват.

# 753
Барбалена, слагай свещичката докато спи ако има как и лягай и ти.

Мен кулпач не ме кефят нещо. Много бързо се стоплят. За ваксини съм ползвала най-вече.

Може ли да споделите какви термометри ползвате?

Аз използвам на Hartmann thermoval един за подмишници и един,който е за чело.

# 754
  • shumen
Да се оправят болните.
Емилия,твоя го повтаря РСВ ли?Започвай инхалации с Пулмикорт и Вентолин смело ,за да няма усложнения.
Барбалена,каката как е?И твоя мъник го повтаря РСВ ли?За Т аз съм редувала и на 4 часа и съм давала и само при нужда.Давай смело сега за Т и лягай и ти,ако можеш.
Ваня,радвам се,че е по добре малечка.На лекар ходихте ли и тест правихте ли?В крайна сметка какво излезе?
Frozen,термометър ползвах един закупен от Лидл,но детето го изпусна и се счупи.Сега взех от аптеката на Омрон,но не знам доколко е читав.
При мен хремата почти намаля,да не кажа спря.Явно е от алергия,защото пих Ксизал.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 01:09 от danaeka

# 755
Ползвам MyKi датчик, който се лепи върху детето и следя на телефона. Заклевам се, че от всичко на света, това са най-добре похарчените 120лв. Точен е, засичан с живачен, следя на телефона, има аларма, ако вдигне, отбелязвам кога съм дала лекарство. Не будя никой да слагам подмишничната и знам във всяка една минута какво става. Абе, номер 1 ми е.
Бяхме купили и два безконтактни, уж хвалени, уж ме знам си какво - нищо и половина. Детето с температура над 38, безконтактният показваше 36.8.
Иначе имаме Омрон с твърд накрайник - точен, сравняван с живачен. Той обаче не показва правилно, ако например човек е леко запотен.
Отделно имаме и галиев. И разбира се - живачен, но него ползваме само ние възрастните.

# 756
Дани, не правих тест. Личната каза за сега само за темпиратура и гърло. Днес няма температура, жизнена е, но мисля, че носа е с бактерии....
Термометър ползвам безконтактен на омрон. За подмишница имам 2, не знам какви, но еднакво мерят.

# 757
Как са днес болничките?

The doors, всички които са се сдобили с myki са много доволни, обаче от 2 години го търся и няма наличен никъде, пък не ми се иска да поръчвам от чужбина.

# 758
Ние...не знам как сме. Живичък е, температура май имаше над 37, мрънка доста, мърда и ми е трудно да го държа 5 минути. 

Аз правих нов, 5-валентен тест. Изглежда като всичко да е отрицателно, а в същото време сякаш има две сууууупер бледи черти на АДВ и РСВ и се чудя дали не са изпарителни.

# 759
Ние също направихме 5-валентен тест в пирогов- слава богу всичко беше отрицателно. Казаха ни да наблюдаваме за влошаване на кашлицата и за други симптоми(температура,хрема и т.н.). Ще правим инхалации с физ. разтвор и промивки на нослето.
В нас имаме обикновен ел.термометър. Според вас трябва ли да купя специален за бебета или и този е ок?

# 760
Този ,който съм показала по горе ,с картинките го ползваме от както е бебе  имахме розов ,после син ,после пак син и така за мен единствения плюс и разлика с белия ,който ползваме на същата марка е че детския мери по бързо ,което е голямо предимство с бебе.Стандартния го държа по 5 -6мин ,а детския измерва за 30 сек ,и като даде сигнал ,го изчаквам още 1 и 30 или 2 мин и сме готови.Бях взимала и един с зайче и мек накрайник ,който също мереше и в началото слагах ме зайчето да спи на мишницата и нямаше драма с меренето,което също е плюс с тези с картинки и играчки там разни.Е после това зайче пък се възприе окончателно за играчка и се разделихме с него ,щото почнахме да храним зайчето ,да го къпем и това му беше ,живота на измерването.Според мен вземете си ,ще трябва пък дано по рядко го ползвате.

# 761
Ние...не знам как сме. Живичък е, температура май имаше над 37, мрънка доста, мърда и ми е трудно да го държа 5 минути. 

Аз правих нов, 5-валентен тест. Изглежда като всичко да е отрицателно, а в същото време сякаш има две сууууупер бледи черти на АДВ и РСВ и се чудя дали не са изпарителни.
Тоест пак показва същото като другия, така ли?
Това РСВ дали не е остатъчни от предишното ви боледуване. Тоест да продължава да позитивира. Нали имаше такива ситуации с ковид, ама май само за пср тест важеше. Не си спомням...

Важното е че е по-добре детето.

# 762
Не знам ние ли сме пълни каръци с тези термометри, но досега трайно доволна не съм останала от нито един. Имам спиртен, който е с точността на живачния, но с него се стои 10 минути.
Купих този.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030017617
В началото бях супер доволна, вече не съм изобщо. Сменяме батериите. Не е хвърлян, падал и т.н.
На мама взех този
https://remedium.bg/microlife-nc100-elektronen-infracherven-termometar-18604/p
Не съм го пробвала, но тя смята, че и той не е точен.

# 763
Форест, ако търсиш безконтактен най-добре браун термоскан 7. Само в емаг го има, мисля. Аз съм доволна от него. Но искам да имам и алтернатива, за това попитах.
Иначе и ние сме големи каръци имам 5-6 електронни на различни марки и никой не мери адекватно. Да кажем че един qiucko става, но другите са боза

# 764

Тоест пак показва същото като другия, така ли?
Това РСВ дали не е остатъчни от предишното ви боледуване. Тоест да продължава да позитивира. Нали имаше такива ситуации с ковид, ама май само за пср тест важеше. Не си спомням...

Важното е че е по-добре детето.

Ох, не знам, по-скоро го отчитам като отрицателен, с изпарителни. Сигурно ще го повтарям утре, но 5-валентния, свиди ми да ползвам този 9 в 1... Но това повръщане се вписва с аденовируса. Не знам и аз...

Общи условия

Активация на акаунт