Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 682
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, аз да не казвам голяма дума, ама всякаш съм доволна от Муракол протект кидс, произвежда се в БГ. Към него (понеже е на прах) изсипвам и една капсула пробиотик на Лактофлор без фибри (понеже в Муркола има инулин). Слагам вода, разбърквам и изпива всичко заедно. Плюс Омнибиотик имун Д.
Иначе доктор Ракаджиева препоръча един пробиотик пак за унг инфекции, ама моето дете не го хареса. Може да  й видите новото видео в инстаграм.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 10:57 от toni1189

# 706
Дани, малката е добре. Температурата е нискахили липсва, вариабилно е, боли я глава, гърлото много я боли, носа е запушен, покашля но много малко. Иначе е жизнена, хапва, без особен апетит, но яде поне. Интересно, но тя е единственото болно дете в групата....

# 707
Аз реших да направя тест на детето, защото започна да ми се накашля. Светна за RSV.... Писна ми.

# 708
Роман мога да напиша за прехвалената чужбина. Точно там ми дадоха преглед при личен лекар след почти три седмици от обаждането ми, защото детето не било спешно понеже било болно от месец. А той беше с пневмония и Ковид. А в спешното ми дадоха спрей за гърло, той кашляше денонощно.
На нас в България не ни изписват антибиотик за всяко разболяване. Напротив, изписват когато е необходим.

Не съм съгласна с последното изречение особено в провинцията и как лекарите лекуват там с тежката артилерия от самото начало.Там битува разбирането,че три дни температура и трябва да се включи АБ.
Живея в Русе, считам, че сме в провинцията. Това, че са ви изписали антибиотик, не означава, че трябва да го дадете, нали? Не вярвам лекарят да стои неотлъчно до леглото на детето Ви вкъщи и да следи дали си е изпило дозата.

# 709
Аз реших да направя тест на детето, защото започна да ми се накашля. Светна за RSV.... Писна ми.
[/quote

Ах,много неприятно:(

А освен този симптом имаше ли друго?Аз се притеснявам,че изкара РСВ преди около две седмици и беше спряла напълно да кашля и сега пак всеки ден по веднъж два пъти се случва да кашля...

# 710
Емилия, ужас, за втори път ли този сезон? Sad Кога беше първото боледуване?

# 711
Здравейте, да се притеснявам ли за РСВ тъй като и малкият започна да подкашля от вчера? Навсякъде чета и ме предупреждават за този вирус, а той е на 1 месец и се притеснявам да не би да го е хванал. При личната ще можем да отидем чак в понеделник, а не знам дали в спешното ще ни обърнат внимание. Благодаря предварително!

# 712
Здравейте, да се притеснявам ли за РСВ тъй като и малкият започна да подкашля от вчера? Навсякъде чета и ме предупреждават за този вирус, а той е на 1 месец и се притеснявам да не би да го е хванал. При личната ще можем да отидем чак в понеделник, а не знам дали в спешното ще ни обърнат внимание. Благодаря предварително!

Лично аз бих отишла някъде днес на преглед..Правителствена, Педиатрията Иван Митев,Александровска,Пирогов като опции.не искам да ви плаща,но в болницата имаше бебче на 45 дни с РСВ,хванало го от болен родител вкъщи..та не го чувах да кашля,но имаше сополи и беше там на кислород и получаваше апнея (посиняваше и за момент спря да диша). Лекарите бяха адекватни и се оправи,но просто за малки бебчета може да е опасно.Обясниха ,че тази апнея се случва при РСВ с такива малки бебчета,но задължително в болница трябва да бъде прието.Толкова малко бебе с кашлица според мен не чакайте до понеделник.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 14:31 от Antilop_9723

# 713
Благодаря Ви! И ние това решихме и до час ще го заведем за да сме спокойни. Simple Smile

# 714
Здравейте, дами.
От този месец синът ми е с допълнително здравно и ми се иска максимално да се възползвам и да го заведа на профилактични прегледи. На 2г и 3м е и досега не е воден на никакви такива. Какви бихте препоръчали и ако може имена на лекари за град София?
Иначе той е магнит за бактерии, в момента е с поредната - масово staphylococcus aureus. Изчакахме известно време преди лечението с АБ капки, около 7-8 дни опитвах с промивки и прочие, но сополите бяха ужасно много. Съответно не ходи и на ясла. 10 дни лечение с капки с гентамицин + бактробан маз изписани от педиатър - сополите не спряха. Оставих го наново една седмица като започнах с пробиотични капки. Започна и доста честа влажна кашлица с храчки. Отново вкарахме капки с гентамицин, но не забъркани в аптеката и вече 6 дни по-късно никакво подобрение. Правят се и инхалация, давах и сироп за изчистване на храчките - нищо. Продължава да кашля доста. От днес се сменят локалните капки с мупироназал маз. Дано се повлияе и не се стигне до АБ, защото при него два пъти е приемал АБ, и двата пъти заради усложнения от бактерии. Три седмици не е ходил на ясла.

# 715
Правена ли е микробиология - носен секрет или се лекува с АБ капки на сляпо?

# 716
Правена ли е микробиология - носен секрет или се лекува с АБ капки на сляпо?

Правена е разбира се. Чувствителна е бактерията към гентамицин, което е странно, че не се повлиява.

# 717
Да, определено е доста странно. А гърлен секрет правен ли е? Ако има и в гърлото трудно ще стане само с капки.

# 718
Емилия, ужас, за втори път ли този сезон? Sad Кога беше първото боледуване?

Барби, за втори път. Но като гледам леко го кара. Първият беше края на февруари, началото на март мисля.
Иначе в четвъртък след градина към 17:00 вдигна Т 37,5. Дадох Нурофен, спадна и после след час и половина вдигна 38. Нищо не дадох и след 15 минути си я свали сам. Вечерта му дадой към 23:15 нурофен за да спим спокойно, нямаше Т и повече не е вдигал. В петък ми се изкашля 3 пъти и носът му леко загъгна. Заведохме го на педиатър, всичко е наред и му изписа Бисептол таблетки (сиропи не пие), защото го знае какъв е. Правилно го прецени за пореден път частното ни педи. Започнах ги. Снощи спа изключително неспокойно. Сутринта стана, гласът му пак ми гъгнеше леко и се изкашля 2 пъти през 1 час. Направих тест. Светна за RSV. Т от четвъртък не е вдигал. Започнах инхалации с Пулмикорт, че туй чудо бързо се развива. Да стопирам изначало процеса с кашлицата.
Сега ще се наблюдаваме.

# 719
Емилия, много неприятно. Добре си започнала с инхалациите, че вирусът е много коварен. Всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт