Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 271
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Моята грип В я събори от раз нямаше червено гърло,но повръщаше и висока температура имаше.

# 181
При наши близки започна точно с гърло и сухо подкашляне и червени очи. Чак след това вдигнаха температура и то около и на 39.
Моят син при РСВ започна директно с кашлица, след това вдигна температура, но около 38 и не е имал червени очи, след няколко дни започна и хрема, а на 5ти ден кашлицата се влоши, стана постоянна, вдигна вече по-висока температура и се оказа, че е развил бронхит.

# 182
И при грип, и при Рсв при нас нещата се влошиха постепенно. Започваха със сопол и леко подкашляне....чак после гърло, температура....

# 183
  • shumen
При моя РСВ започна с Т и болки в гърлото и на 5 ден нещата се влошиха и се оказа с бронхит.Майка ми и тя започна с гърло и лека кашлица и тая нощ не сме спали,че тя кашля цяла нощ.Само да не зарази и нас отново,че ми писна вече.

# 184
Дани, ако толкова скоро сте го карали не би трябвало да ви зарази отново, но я заведете на лекар - снимка, кръвни, слушалка, особено ако е над 65г. За тях също е доста опасен този вирус, както за малките деца.

# 185
  • Враца
И двете ми деца бяха с много червени очи сега при грип Б, но теста излезе положителен чак на 3ти ден. Офф тъкмо се отървахме от температурата и си помислих, че му се вижда края и започна ужасна давеща кашлица, не се издържа.

# 186
Аз днес май ще отскоча до педиатърката и ще я питам и за краката.
Едната е вече 5-6 дни на Гентазон, сополите почти спряха, но се появи някаква суха кашлица, снощи през нощта ставах да давам Димекс. Другата пък е с прозрачни сополи като вода, 2 дни изкарва доста храчки, но от снощи се промени кашлицата, стана сякаш по дълбока. Започнах пак противоалергично.

# 187
И ние поредна нощ бодувахме ,детето се пукна да кашля въпреки инхалациите ..днес е на преглед..

# 188
  • shumen
Ужасен е тоя РСВ.Майка ми сега се върна от лекар и тя е с бронхит.Изписал и е Азакс по 1 път на ден за 5 дни.Дано не го лепна и аз,че от 31.03.заминаваме на Трявна,а не ми се иска да пътуваме болни.

# 189
Мале, момичета, много пишете, не смогвам да чета. Малката от петък е сополива и покашля, пооправихме кашлицата с бронхостоп, но сопола е много... Понеделник имаше жълти сополи сутринта и докторката изписа мупироназал и сякаш се повлияват. Вчера следобяда каза, че ухо я боли. Това, което я боли е леко мътно, но другото направо червено... Изписа и гентазон в ушите, дано се повлияе, че не ми се иска да пие антибиотик.

# 190
danaeka, доколкото проверявах, РСВ може да се изкара повторно в рамките на сезона, но най-често има поне 2 месеца от боледуването. Би следвало да имате още минимален имунитет.

Ваня А, посетете УНГ. На една приятелка така детето се оказа с гной в ушите, сериозна бактериална инфекция и лежаха в болница. Обикновен педиатър трудно ще огледа добре.

# 191
Това за ушите ми изглежда на отит и си е за Уши нос гърло и антибиотик,поне на нас за отит винаги изписват.Антибиотик противоалергично и капки в носа и ушите с антибиотик.Не сме лекували без да пие ,нз дали става нямам смелост.

# 192
Уши на голямата сме лекували и само с капки и то успешно, а тя беше с температура. Малката няма температура и интересното е че я боли това, което е само мътно.

# 193
Естествено, че могат, но зависи колко е зле детето. Така приятелка опита с капки само, но детето беше с црп 500 и влязоха в болница за венозен антибиотик.
Естествено, всеки случай е индивидуален, ама така да се генерализира, че задължително се пие антибиотик е напълно излишно...и не е вярно. Simple Smile

# 194
Ако става въпрос за моя коментар казвам че на нас 3 пъти до сега се е случвало и са ни изписвали ,дори педиатърката ни ,която се дърпа все за антибиотик ми подвърждава че за отит се пие.Никога съм нямала идея да казвам така трябва и Вие да пиете ,споделям моя опит иначе си зависи естествено колко е зле детето ,колко е голямо от много неща.Нали все пак затова е темата всеки да сподели опит и този който няма такъв да почерпи някакъв ,аз лично детето ми беше на 5 ,когато се случи,преди това имаше само сополи и кашлица лекувах ме ги 1,2 вдигна 37 и нещо  температура ,която мислех че от сополите.До един ден в който я забелязах че не чува.Тогава ми казаха отит ,аз мислех че е углошала ,няма да ви казвам 2 дни докато чаках преглед какво беше.После пък лекаря така ме наплаши с няква операция че ако не минело се слагали някакви макарички ,че от тогава си знам антибиотик.Не казвам че всеки случай е така може само за моето дете да е важало.На 2 Уши нос гърло сме ходели за отит и на педиатърката и ,която тогава ни прати.

Общи условия

Активация на акаунт