Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 263
  • 783
  •   1
Отговори
# 210
Колко продължително време може да давам Имунотрофина? И каква пауза е достатъчна?

# 211
Здравейте, ето ги изследванията на двамата ми сина ит днес- на 5г и на 1г и 8м. Чакаме и микробиология и кръвно изследване за микроплазмена пневмония ( защото едно от децата в стаята, е която ни настаниха след един ден му излезе положителен резултатът). Другото дете беше с RSV ,  про нас всичко отрицателно на два бързи теста в различни дни за грип А, грип Б, корона вирус, Аденовирус,  RSV и микоплазмена пневмония, на рентгеновата снимка потвърдиха бронхиолит. Още снощи със стетоскопа вкъщи чух хриповете и го заведох на педиатъра и ги потвърдиха на малкия ми син. Или е недоизлекуван или в нещо ново.
Големият има същите симптоми, ( ниска температура 2 дни, зачврввно гърло, кашлица)но няма хрипове.
И на двамата им изписаха АБ Моксифлоксан. Хич не ми се дават, защото малкият беше допреди 5 дни на силните капки с гентамицин. На мое място бихте ли ги дали на базата на тези изследвания и мислите ли, че е RSV? И какво изобщо мислите?

1- на малкия ми син.
2- на големия ни син.
П.с. с малкия ми син лежахме в Софиямед миналата седмица с бронхиолит.

# 212
Doors, колко е температурата? Инхалациите с какво са? При нас, в неделя сутрин положителен тест за РСВ, и седмица по-късно, събота срещу неделя 38 и нещо. В неделя вечерта започнахме антибиотик, но същата вечер се оплака, че я болят гърдите. В понеделник кръвни, снимка - бактериална инфекция и пневмония. От сърце ви пожелавам да се разминете с болницата и все още да не е слезнало надолу!
Вдигна до 38 и свали сама до 37.5 в момента. Казаха, че нищо не се чува на слушалка. Утре да я заведем отново, или ако се влоши - още сега през нощта да я хоспитализират и да овладеят положението с урбазон.

# 213
Doors, колко е температурата? Инхалациите с какво са? При нас, в неделя сутрин положителен тест за РСВ, и седмица по-късно, събота срещу неделя 38 и нещо. В неделя вечерта започнахме антибиотик, но същата вечер се оплака, че я болят гърдите. В понеделник кръвни, снимка - бактериална инфекция и пневмония. От сърце ви пожелавам да се разминете с болницата и все още да не е слезнало надолу!

Барби, а от положителния тест до антибиотика какви бяха симптомите? Как е детето сега? Съжалявам, че са ви се случили такива неприятности... 😭

# 214
Момичета, моето днес започна да вдига температура, освен че кашля много и пак го заведох - положителен РСВ. Казаха, ако не овладеем кашица, да я водим за хоспитализация и направо съм полудяла. Тя започна с хрема към края на мин. седмица, разкашля се уикенда, в понеделник я гледаха и казаха да правим инхалации и днес вдигна температура. Това нормално ли е?

Изписаха ли инхалации с пулмикорт(а най-добре и вентолин), за да може да я овладеете? Също може да давате противоалергично и калциев глюконат. Малкият син направи бронхит от РСВто и беше на вентолин+пулмикорт и антибиотик 10 дни. Големият успяхме да го овладеем само с пулмикорт и за 5 дни беше ОК, но той не вдигна температура изобщо и наистина е голям- на 12г.

# 215
  • shumen
Sweet memory,без Т и нашата педи пробва без АБ,но не се получи и на 5 ден беше с Бронхит детето.Тоя вирус се оказа много заразен.

# 216
Здравейте, ето ги изследванията на двамата ми сина ит днес- на 5г и на 1г и 8м. Чакаме и микробиология и кръвно изследване за микроплазмена пневмония ( защото едно от децата в стаята, е която ни настаниха след един ден му излезе положителен резултатът). Другото дете беше с RSV ,  про нас всичко отрицателно на два бързи теста в различни дни за грип А, грип Б, корона вирус, Аденовирус,  RSV и микоплазмена пневмония, на рентгеновата снимка потвърдиха бронхиолит. Още снощи със стетоскопа вкъщи чух хриповете и го заведох на педиатъра и ги потвърдиха на малкия ми син. Или е недоизлекуван или в нещо ново.
Големият има същите симптоми, ( ниска температура 2 дни, зачврввно гърло, кашлица)но няма хрипове.
И на двамата им изписаха АБ Моксифлоксан. Хич не ми се дават, защото малкият беше допреди 5 дни на силните капки с гентамицин. На мое място бихте ли ги дали на базата на тези изследвания и мислите ли, че е RSV? И какво изобщо мислите?

1- на малкия ми син.
2- на големия ни син.

Изглеждат чисти от бактериална инфекция и възпаление - ниски левкоцити и ЦРП, на каква база изписаха антибиотиците?

# 217
Елла, симптомите и при двамата бяха суууупер много сополи и кашляха, вдигаха по някоя температура, даже на малкия нурофен съм му дала само 2 пъти... В един момент даже кашлицата намаля доста и бях решила, че се оправят. Даже мислех да пусна каката на градина в петък, виждаше ми се пооздравяла. Но направихме тест, показа се супер бледа черта и не я пуснах, да не вземе да зарази  другите деца. И в събота срещу неделя температура. В неделя - АБ и после болница. Свива ми се сърцето като се сетя като се оплака, че я болят гърдите... Беше кошмарно, не искам да се сещам.

Likeawind, според мен, по-скоро според изкуствения интелект, антибиотикът най-вероятно е усвоен, че даже и нурофенът.

Doors, радвам се, че не се чува нищо на слушалка, дано си остане така. Но ако се чуе нещо, инхалации...че да не стане като при нас.

# 218

1- на малкия ми син.
2- на големия ни син.

Изглеждат чисти от бактериална инфекция и възпаление - ниски левкоцити и ЦРП, на каква база изписаха антибиотиците?
Педиатърката си обича АБ, миналият път изписа на малкия ми син ей така Тамифлу като й казвам, че не е грип, защото е тестван, а баткото беше с вирус.
Смята, че от сопола на малкия, който през деня е воднист,  а през нощта по- гъст ще се регулира..
При големия, защото беше задънен снощи..
Само хриповете ме притесняват, колко време биха продължили, едва се чуват, но ги има. И кашлицата, която ту е обострена, ту затихнала. В болницата минаха за 3 дни хриповете и кашлицата намаля, най- вероятно заради вливките на натриевия хлорид и урбазона.

# 219
Не е повърнат антибиоткика. Това е час и половина по-късно. И нурофенът е подействал според мен.

# 220
При RSV изпишат ли ни АБ, а при нас изписват да се започва веднага го започвам и изобщо не го мисля. Може би заради това до сега до пневмония не сме стигали.

След като е повърнало детето час инполовина след приема на АБ, АБ не е повърнат. 30 минути се абсорбира от организма след прием. Поне така знам.

# 221
Благодаря ви момичета!Честно да ви кажа този зимен сезон боледуванията на синът ми не са това което бяха ..постоянно се изменят и ме шашка ..
След като повърна не съм давала нищо повече ,имаше т 37.7 ..пи доста вода ..кашлицата както се дереше вчера направо затихна ..но спахме с лигенчето до леглото ..не е повръщал но му се гади ..няма никакъв апетит ,а е дете което ще ти изяде ушите..дано да можем да продължим аб ..

# 222
Аз вчера я заведох на преглед моята, защото втора седмица продължава да има остатъчна кашлица. По 5-6 пъти на ден си изкашля, но не спира.
Гърдите са чисти, общо взето нищо и няма, изписаха сироп Атусин. Дано мине вече.
Казаха ми, че след РСВ се уврежда нещо си на бронхите и затова последващото боледуване е по-продължително.
Наистина тя не е имала досега толкова упорита кашлица.
Пазете децата след РСВ.

# 223
При нас кашлицата намаля но все още кашли доста дълбоко и изкарва храчки, температурата от ония ден падна от 37,2 на 36 а в момента даже е 35,5.В такъв случай има ли смисъл да правя тест за РСВ, че дойдоха тестове или няма смисъл? И да ви попитам още нещо три дни правя инхалации с вентолин и пулмикорт на 6 часа, обаче днес я направих в 10ч а в 17ч сме на преглед и ако я направя пак на 6 часа няма д асе чуе нищо а искам д ае на 8ч от днес а третата се пада в 2ч посреднощ, според вас как е най удачно да постъпя? Като отидем на преглед ще попитам но искам д ачуя и вашето мнение.

# 224
Аз не бих правила инхалацията преди прегледа, доктора да чуе и да каже. Последно вентолина на малкият беше 2 дни на 6 часа и после намалихме на 8ч. Когато го намалихме още се чуваха единични хрипове но нямаше спазъм. Пулмикорт след като се успокои кашлицата го правим само сутрин и вечер, т.е на 12 часа.

Общи условия

Активация на акаунт