Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 185
  • 783
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм с 1 ..въпреки че мм иска още 1 ..това ми разказа играта ..мн ревливо ,мн темпераментно ...вече и ми отговаря ..въпреки че понякога изпитвам вина да няма брат или сестра силите ми не стигат ..а и финансите ...
Въпреки че оздравя синът ми ,изпи си аб ,сиропите и т.н остана му едно подкашляне  отвреме на време с какво да го боря ...?

# 391
С нищо, ако са му чисти гърдите. Ще отмине само.

# 392
И малкият ми син още кашля сутрин и следобед след сън, след РСВ-то, а вече мина повече от месец и на инхалации беше, и антибиотик пи, сега нещо не давам и чакам да мине.

# 393
Аз влизам тихичко да кажа, че след втора физиотерапия вечерта кашлицата значително намаля, да не кажа изчезна. Не мога да повярвам чак. Сутринта беше суха, дразнеща, през около 30 сек до минута.

# 394
Ние днес бяхме на контролен преглед. Чисти гърди! Но ще правим още няколко дена инхалации с пулмикорт.

Момичета, ползвате ли някакви приложения за следене на лекарства и т.н? Искам да имам история кога какъв антибиотик са пили. Освен да ми помага за следенето на часовете и кога какво да се дава...

# 395
Аз пиша на тетрадка. Когато са болни тетрадката ми седи на плота със сиропите и си пиша.
Моите са с 3 години разлика.
Пускахме профилактични изследвания. Малката пак има левкоцити в урината, но няма оплаквания и докторката каза, че не я притеснява. Пак малката е вече 10 дни на мупироназал и гентазон в ушите. Ушите не я болят, но тоя нос не минава. Не е жълто и не е много, но си подсмърча.

# 396
  • shumen
Likeawind,с нищо.Ще отмине само.Моя след бронхита му остана едно такова подкашляне  и чак сега след 2 дни физиотерапия отмина.
Ваня,да не е алергия или от 3 сливица туй подсмърчане?
Когато е болен си пиша на тетрадка и стои до сиропите,за да я виждам и да се сещам кое кога да давам.
Туй РСВ се оказа много ужасно.Майка ми уж е по добре каза сутринта,но след обяд много кашляла.Утре ще ходи при личния отново.

# 397
Здравейте!
Започвам с това, че вече съм малко отчаяна. Не знам защо пиша, съвет ли искам или просто да чуя, че има и други и рано или късно преминава този период.
Накратко - имам 2 деца. Голямото е на 4, малкото на 1. Този септември голямото тръгна за пръв път на градина и очаквано ходи малко, после се разболява. Не е сериозно, но се проточва много дълго 2-3-4 седмици. И още по-лошото, разболява бебето и мен. Смятах, че имунитета на детето ми е силен, защото до момента не се беше разболявало, като изключим няколко пъти вдигане на Т. Не беше пило антибиотици или други по-сериозни лекарства от такива за сваляне на Т. Уви, сега разболяванията се повтарят постоянно, а в момента пие втори антибиотик един след друг. Аз няма да споменавам колко изпих. Да кажем, че за 30-годишния ми живот може би съм изпила толкова. До преди това боледувах изключително радко. Вероятно двете бременностти и дългите кърмения отслабват имунитета ми. Много ми се иска да успее да се задържи повече от 3 дни на градина и да не сме постоянно болни, но наистина не виждам как ще се случат нещата...

# 398
Bally всички сме така ..моя до 2 годишен не се беше разболявал..тръгна на ясла и се спука всеки месец ..трета група е и продължава ..тази зима от ноември до сега всеки месец е бил  болен ..а когато са повечко деца е нормално по голямото да разболява по малкото няма как са го предпазите ...ние редовно с таткото сме болни след него ..кофтито е че той оздравява и си възвръща силите и е мн енергичен,а ние като се тръшнем и едвам го гледаме докато се оправим ..

# 399
Каква е тази физиотерапия, която споменавате и също да попитам водите ли децата на солна стая и мислите ли,че помага?

# 400
Хайде, бебето пусна сопол и се разкашля влажно. Утре ще ходим пак на прегледи. Цялата минала седмица ходих с голямата да я слушат, че е с РСВ и кашля като магаре. После тръгна и сопол. Държах ги разделени до неделя, когато уж вече беше добре, кашлицата почти изчезна.
Интересното е, че до преди да я сложа да спи, я чух само няколко пъти да прокашля. Откакто легна се влоши. Дали не й се стича нещо в гърлото… поне няма темп. Но до кога?

Просто не знам вече, плаче ми се. Направих пътека до болницата и лабораторията, познават ме сигурно вече само като ме видят.

# 401
Също да попитам за препоръки за педиатър и пулмолог по ЗК и на частно,както и коя болница е ок ако се налага да се остане за лечение.Досега сме били в Педиатрията и Инфекциозна,но се чудех как са останалите

# 402
Физиотерапиятс е с лъчение (УКВ и магнити) и масаж на гърба с ток.

# 403
Иначе по отношение на тревожността и притесненията, съм имала 4 ситуации, в които имах чувството, че ще си изгубя разсъдъка от притеснение и паника:
1. баткото беше на 1г и половина, когато хвана за пръв път ангина - 40° Т, която не пада. Един антибиотик не действа - беше паднала температурата, след три дни пак я вдигна с пълна сила. Втори антибиотик и пак температурата продължава.
Това състояние ми е толкова познато. Случи ни се поне 20 пъти, май към 4-5 влизахме в болница и накрая операция. Побелях тогава.
So close сиропа се казва Quimbo.

# 404
  • Sofia
...коя болница е ок ако се налага да се остане за лечение.Досега сме били в Педиатрията и Инфекциозна,но се чудех как са останалите
С каката преди години бяхме в Инфекциозна. Бяха малки "стаички" с по едно легло за майката и кошара за бебето. За повече място няма. Аз моята щерка си я взех да спи при мен и не съм ползвала кошарата. "Стените" са стъклени и се виждат съседните "стаички" с другите пациентчета и майките им. Тоест има изолация. Но все пак умирах от страх да не лепнем нещо допълнително преди да си тръгнем.

А с малката сме лежали в болница Лозенец и в Токуда.

За болница Лозенец мога роман да напиша. Най-зле оборудваното детско отделение! Персоналът е под всякаква критика. Сестрите не могат да сложат обикновен абокат на малко дете на 1г и половина - слагаха й някаква измислена шина и ме караха да й държа силно усукана китката, за да може абокатът да пропуска и банката да се влива. Накрая отсякоха, че на толкова малко дете не се слагало абокат! В отделението няма лекар - тоест води се, че има, но е постоянно някъде по етажите, но не и в отделението. Детето беше с хипогликемия и трябваше да чакаме два часа! да се появи лекарката да ни изпише (защото искахме да избягаме по спешност от там). Излъгаха ни, че са ни пуснали направление за хоспитализация и трябваше в другата болница да си платим  преглед, за да ни издадат направление.
Не бих го препоръчала и там бих отишла единствено, ако няма къде другаде да ни приемат.

За педиатричното отделение в Токуда мога само хубави неща да кажа. Там лежахме два пъти в четворна стая (но и двата пъти бяхме 3 майки). Около всяко легло си има обособено лично пространство с пердета, ако искате да се "усамотите". Има кошара за детето (под 3г) и осигуряват походно легло за майката. Аз не съм искала походно легло - и двете се побирахме в кошарата, която не е никак малка. Нямам никакви забележки. И като проведено лечение, база, оборудване, и като отношение.
Здравната каса поема една част от престоя, другата част може да бъде поета от фонд, ако имате. Втория път платихме 0 лв.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 01:01 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт