Дубай /Тема 18/

• 14 157
  • 259
  •   1
Отговори
# 225
Дълъг панталон, дълга риза и сникърси ми бяха идеални. Влизала съм и с много дълга рокля  с ръкави.

# 226
Има ли откъде да се купи абая от там на място в района или от Дубай примерно и каква е цената ориентировъчно
В Двореца в Абу Даби, лично аз съм влизала с рокля до коляното, но мъже с панталони със същата дължина не ги пуснаха. Joy Иначе в Джамията няма шест-пет. Там има нравствена полиция на няколко места и трябва да сте облечена "по протокол"- роба (или други дрехи), покриваща глезените, без цепка и отвори, може и с чехли. Ако се вижда повече от глезен-плътен чорапогащник. Никакви прозиращи дрехи. Главата покрита. Това, от личен опит, при който се наложи да сложа две абаи, една върху друга.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 12:15 от Wii898

# 227
  • Бургас
Има ли откъде да се купи абая от там на място в района или от Дубай примерно и каква е цената ориентировъчно
В Двореца в Абу Даби, лично аз съм влизала с рокля до коляното, но мъже с панталони със същата дължина не ги пуснаха. Joy Иначе в Джамията няма шест-пет. Там има нравствена полиция на няколко места и трябва да сте облечена "по протокол"- роба (или други дрехи), покриваща глезените, без цепка и отвори, може и с чехли. Ако се вижда повече от глезен-плътен чорапогащник. Никакви прозиращи дрехи. Главата покрита. Това, от личен опит, при който се наложи да сложа две абаи, една върху друга.
Има, мисля около 50 лева бяха.

# 228
Благодаря за съветите за облеклото! Дадохте ми насоки. Имам дълги рокли с дълги ръкави.

Как стои въпроса с ползването на такси, юбер, рент-а-кар?
От летището до хотела смятаме да си вземем такси. и изобщо да се придвижваме предимно така. Не знам дали си струва да се взема кола под наем.

# 229
Може с  рокля и сако или нещо подобно да наметнете преди да влезете. Не знам защо, аз психически не се настрох да сложа абая и затова просто дръпнах каквото имам в гардероба. Обиколката в джамията ми беше 10-15 мин и двата пъти (втория водих близки, излязох и ги чаках, мислях че ще се забавят, но и те бяха бързи).В двореца обаче доста време се разхождах.

# 230
  • here and now
Careem  ползваме за придвижване ние.

# 231
Ако хващате от улицата избирайте държавните таксита! Simple Smile

# 232
Абаите, противно на очакваното, в "мола", в подземието до голямата джамия в Абу Даби никак не са евтини. Хубавите са по 250-350 дирхама. Аз си купих мъжка в малък размер, за да сложа под моята и беше на цена 80 дирхма. Но хубави абаи, за снимки и т.н. няма на добра цена там. Евентуално по пазарите...
ПП: После се оказа, че абаята (традиционно бяла) от джамията не е точно малък размер и мъжът ми си я носи с кеф. Joy Но беше изкуствена от всякъде.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 22:52 от FreakOnALeash

# 233
  • София...........

В МОЛ-а преди да влезете в джамията има няколко магазинчета само за абаи. За 100 дирхама има различни цветове изчистена с качулка. От 250-500 дирхама има вече красиви с камъни и бродерии....

# 234
Здравейте! Попаднах на една книжка - Дубай пътеводител. Имате ли мнения за нея? Струва ли си? Полезна ли би била? Тъй като ще пътуваме с деца и предпочитам да бъда подготвена. Благодаря!

# 235
Ако хващате от улицата избирайте държавните таксита! Simple Smile

По какво се познава кое такси е държавно?!

Ще пътуваме края на ноември. Сами си организирахме.
Предвидили сме много места за посещаване.

Може ли да ми кажете за пазаруване къде е удачно?! Търся дамски парфюми и сребърни бижута. Не харесвам злато. Търся и сладки деликатеси. Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 16:48 от utro77

# 236
  • here and now
Инсталирайте си приложението Careem, много е удобно. Задавате начална и крайна точка, може да запаметите карта с която да плащате, а може и в брой. Виждате точно колко ще ви излезе пътуването, още преди да потвърдите.  Държавните таксита също се поръчват с него, мисля бяха жълти с червени покриви - това е най-евтината опция. Може да си избирате и по-луксозни коли. Но и най-евтините са чисти и приятни.

# 237
Задръстванията са наистина огромни, ако хванете някой час пик. Парфюми ще ви пробутват навсякъде. Ако решите да купувате - пазарете се. В случай, че търсите висок клас аромати, като Amouage и др, има в Sephora и други магазини, но цените не са по-различнинот тук.
 Полезно и е така:
https://bg-mam.ma/p/1523422/47567234

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 23:35 от Ellinor*

# 238
Здравейте,
въпрос към пътувалите с Дари тур - как протича самата организация на пътуването? Кога ви дават самолетните билети, как се организира групата на място,предвид,че има по 2-3 разлчни хотела като опция при резервиране? Цялостно - останахте ли доволни от този туроператор?

# 239
Здравейте,
въпрос към пътувалите с Дари тур - как протича самата организация на пътуването? Кога ви дават самолетните билети, как се организира групата на място,предвид,че има по 2-3 разлчни хотела като опция при резервиране? Цялостно - останахте ли доволни от този туроператор?
Бяхме с Дари Тур миналата година – всичко беше супер организирано! Получихме билетите и цялата информация навреме, нямаше никакви притеснения. Хотелите, между които се разпределя групата, са буквално един до друг, така че всички сме си заедно през цялото време. Програмата и екскурзиите бяха много добре подредени, всичко вървеше по план.Ръководителите на групата винаги са с нас и подават най -точна информация за всяко нещо.Ние лично останахме много доволни – бих пътувала отново с тях без колебание!

Общи условия

Активация на акаунт