Дубай /Тема 18/

• 14 157
  • 259
  •   1
Отговори
# 240
Сафарито в пустинята струва ли си, като преживяване? Мен нещо не ме привлича толкова дълги часове да сме в пустинята. В Египет изпитвах лека паника от факта, че извън стените на града и хотелските комплекси всичко е пустиня.
Доколкото разбрах, тръгва се по обяд и се прибираш чак вечерта след вечеря? Приемам лекарства, които ме карат да ходя по-често до тоалетната. В този смисъл -  къде може да се ползва тоалетна???
А ММ много иска да отидем.......

# 241
Сафарито в пустинята струва ли си, като преживяване? Мен нещо не ме привлича толкова дълги часове да сме в пустинята. В Египет изпитвах лека паника от факта, че извън стените на града и хотелските комплекси всичко е пустиня.
Доколкото разбрах, тръгва се по обяд и се прибираш чак вечерта след вечеря? Приемам лекарства, които ме карат да ходя по-често до тоалетната. В този смисъл -  къде може да се ползва тоалетна???
А ММ много иска да отидем.......
Сафарието е супер интересно и забавно, но не е чак толкова екстремно – по-скоро е едно приятно приключение. Тръгва се  следобед с джипове,защото пустинята е  извън града, после има лека разходка в пустинята,фотосесия и накрая програма/танци,рисуване с къна и  завършва с вечеря, която трае около два часа.Тоалетните са напълно цивилизовани – има обособени места за това, така че няма за какво да се тревожиш.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 14:41 от megan_stef

# 242
12 ноември заминавам с 400 дирхама и карта револют дали ще ми стигнат.
Мисля да ходя с маратонки ще взема и едни сандалир но за дрехи се колебая. Съвети. А лекарства за всеки случай?

# 243
  • София
Мисля да ходя с маратонки ще взема и едни сандалир но за дрехи се колебая. Съвети. А лекарства за всеки случай?
зависи колко имаш в картата Револют. Иначе 400 дирхама няма да ти стигнат доникъде. Това е Дубай, тоест скъпа дестинация. Ще ти трябват за през деня летни дрехи, за вечер нещо да се наметнеш. Шал ще ти трябва за метрото, за моловете, температурите там са по 18 градуса.

# 244
Винаги си нося някакви базови лекарства, таблетки за гърло, парацетамол, пробиотик, за стомашни проблеми. Отделно си правим и здравна застраховка.
За дрехите са ви писали вече.

# 245
Благодаря!

# 246
а да ви попитам - относно сафарито защо препоръчват затворени обувки, реално няма ли да е по-удобно с отворени заради пясъка? и другият ми въпрос е - има ли някъде там място, от което могат да се вземат от онези тънки бели панталони/ризи (за да изглежда по-естетично за снимките)😂

# 247
а да ви попитам - относно сафарито защо препоръчват затворени обувки, реално няма ли да е по-удобно с отворени заради пясъка? и другият ми въпрос е - има ли някъде там място, от което могат да се вземат от онези тънки бели панталони/ризи (за да изглежда по-естетично за снимките)😂
Аз бях със сандали, а на моменти дори се разхождах боса по пясъка – беше толкова приятно и леко! 😊 Честно казано, и аз се чудех защо препоръчват затворени обувки, при положение че пясъкът вътре е доста по-дразнещ

# 248
А за хотелите трябваха ли преходници за контактите (aдаптери)

# 249
  • here and now
А за хотелите трябваха ли преходници за контактите (aдаптери)
Да, трябват. Като английските са.

# 250
В повечето хотели дават адаптери при поискване на рецепция.
Аз препоръчах затворени обувки за сафарито, защото пясъкът на места е твърд, на места мек и особено, когато има наклон като на дюните, на мен лично, не ми е комфортно със сандали.

# 251
Здравейте, дали може да препоръчате ресторант с изглед към фонтаните, който да не е на прекалено високи цени

# 252
Здравейте, от къде се купува карта с интернет и към кой оператор трябва да бъде? Ние сме запазили с Дари тур за края  на март 2026. Много се вълнувам от сега, но на доста въпроси получих отговори като изчетох темата.

# 253
При кацане на летището в Дубай граничарите ви дават карта, но забравих с колко ГБ беше. Иначе аз си купувам есим от BNE, Airalo или от Револют. Bne и Airalo ги потърсете в googleplay или appstore на телефона си.

# 254
  • Бургас
Това е карта с дубайски номер, или с интернет? Какво точно представлява? Сим карта, която се пъха в телефона ли?

Общи условия

Активация на акаунт