Дубай /Тема 18/

• 22 391
  • 434
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Букинг не ви ли съдействаха за намирането на нов или поне да ви дадат някакво обезщетение? Същото ни се случи и на нас но през Airbnb. За резервация от 19.12 до 2.01 , четири дни преди да тръгнем , домакина отмени резервацията. Направо бях в шок. Бях го запазила от Май месец, защото държах на JBR, да не е студио и да има гледка към море и разбира се цената да е по прилична, като за там. Апартамента беше с доста отзиви, но ето случи се. Успях да намеря друг, дори е в същия блок , но вече с 2000 лв отгоре, за което Аirbnb ми дадоха ваучер за 560 лв, все е нещо.

# 346
Здравейте, чета си ви найподробно и отмятам някои от въпросите ми. Нашето пътуване ще бъде март месец, живот и здраве. Най-много се вълнувам от разходката с джиповете в пусната, обаче ми изплува един глупав въпрос и реших да се допитам до вас. Как е с тоалетните там? Една потребителка спомена, че е имало около 300 човека, друга, че и повече даже. Има ли тоалетни, аз каквато съм си пикла...не знам какво ще правя.

# 347
  • София...........
Здравейте, чета си ви найподробно и отмятам някои от въпросите ми. Нашето пътуване ще бъде март месец, живот и здраве. Най-много се вълнувам от разходката с джиповете в пусната, обаче ми изплува един глупав въпрос и реших да се допитам до вас. Как е с тоалетните там? Една потребителка спомена, че е имало около 300 човека, друга, че и повече даже. Има ли тоалетни, аз каквато съм си пикла...не знам какво ще правя.
Навсякъде има тоалетни разделени на дамски и мъжки и са чисти Wink  И в кампа и където се спира за спадане и помпане на гумите и въобще в ОАЕ това не е проблем ...

# 348
  • Бургас
Получавам различна информация за шофьорската книжка, някой който скоро е наемал, задължителна ли е международна книжка?

# 349
Здравейте! Предстои ни пътуване до Дубай в началото на януари живот и здраве. Ще споделя какво съм измислила до момента....
1 ден - кацаме в Абу Даби вечерта. Букнала съм трансфер до хотела в Дубай - MD Hotel by Gewan. Избрала съм го заради близостта му до метрото и високата оценка в букинг.
2 ден - разходка до старата част на Дубай, пазарите за подправки и злато. Посещение на Миракъл Гардън, Глобал Вилидж.
3 ден - Палм Джумейра (моля за препоръки какво да видим на острова, освен The view at the palm, хотел Атлантис), La perle by Dragone (вижда ли се добре от местата, за които са по-евтини билетите и заслужава ли да се купуват билети с включена вечеря), вечерна разходка по Марината.
4 ден - разходка до Мединат Джумейра, сафари.
5 ден - Скай Вю, разходка в Дубай мол, Бурж Халифа, пеещите фонтани.
6 ден - кратка разходка в мол Емирейтс, освобождаване на хотела, посещение на Бялата джамия и Президентския дворец в Абу Даби и вечерен полет към България.

Моля за съвети и препоръки - какво още можем да включим в програмата си, както и откъде мога да закупя сим карта с интернет, без есим.

Благодаря Simple Smile

# 350
  • София...........
Здравейте! Предстои ни пътуване до Дубай в началото на януари живот и здраве. Ще споделя какво съм измислила до момента....
1 ден - кацаме в Абу Даби вечерта. Букнала съм трансфер до хотела в Дубай - MD Hotel by Gewan. Избрала съм го заради близостта му до метрото и високата оценка в букинг.
2 ден - разходка до старата част на Дубай, пазарите за подправки и злато. Посещение на Миракъл Гардън, Глобал Вилидж.
3 ден - Палм Джумейра (моля за препоръки какво да видим на острова, освен The view at the palm, хотел Атлантис), La perle by Dragone (вижда ли се добре от местата, за които са по-евтини билетите и заслужава ли да се купуват билети с включена вечеря), вечерна разходка по Марината.
4 ден - разходка до Мединат Джумейра, сафари.
5 ден - Скай Вю, разходка в Дубай мол, Бурж Халифа, пеещите фонтани.
6 ден - кратка разходка в мол Емирейтс, освобождаване на хотела, посещение на Бялата джамия и Президентския дворец в Абу Даби и вечерен полет към България.

Моля за съвети и препоръки - какво още можем да включим в програмата си, както и откъде мога да закупя сим карта с интернет, без есим.

Благодаря Simple Smile

Много добре структурирана програма!
Ден 2 ще ви е много натоварен и трябва да сте много бързи.... До Миракъл са пеперудените градини, които са интересни, но още повече ще натовари програмата ви...
Има още много неща , които си заслужава да видите, но явно само с толкова време разполагате ....
Последните 2 години още в БГ си купуваме e-sim от MobiMatter и сме много доволни Wink
Поздрави на любимия Дубай и весело изкарване:four_leaf_clover:

# 351
plam, доста амбициозна програма. Не съм сигурна, че ще успеете за всичко, все пак на места има опашки, разстоянията са огромни. Весело изкарване!

# 352
  • София...........
plam, доста амбициозна програма. Не съм сигурна, че ще успеете за всичко, все пак на места има опашки, разстоянията са огромни. Весело изкарване!

Понеже ние винаги ползваме такси и забравих да уточня за разстоянията, но като гледам са добре разпределени нещата за всеки ден в един район. Единствено ден 2 е много тегаво, защото са много отдалечени местата за посещение, но е възможно ако са бързи в Дейра и градините Wink
В тази програма единствените опашки са за The view at the palm и за Burj Khalifa, но там опашките вървят сравнително бързо.
Отново ще кажа много добре структурирано, но трябва много стегнато .....

# 353
Ден 2 и 3 ми се виждат твърде амбициозни. Особено втория. Да, вероятно ще смогнете, но със супер бързане, не знам доколко ще се насладите. И пазарите, и градината отнемат часове. Глобал вилидж е и отдалечено, и също така е огромно.

# 354
Предстои ни пътуване в края на месеца. Ще бъдем с ръчен багаж. Интересува ме може ли да се носят лекарства? Обикновено си нося Аб превантивно, независимо къде пътувам, Нурофен и тн. Също приемам противозачатъчни. Досега никъде и никога не съм имала проблем, но все пак да попитам как стои този въпрос при посещение на Дубай.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 18:09 от agne

# 355
  • София
Аз нося винаги лекарства, когато пътувам и те в повечето случаи са в ръчен багаж. Ние също ще пътуваме края на месеца и то с малкото дете, така че лекарства ще има задължително в багажа. Дано не се налага да се ползват 😊

# 356
  • Бургас
Предстои ни пътуване в края на месеца. Ще бъдем с ръчен багаж. Интересува ме може ли да се носят лекарства? Обикновено си нося Аб превантивно, независимо къде пътувам, Нурофен и тн. Също приемам противозачатъчни. Досега никъде и никога не съм имала проблем, но все пак да попитам как стои този въпрос при посещение на Дубай.
Аз нося всеки пъти около 30 флакона с хомеопатични, никога не е било проблем.

# 357
Много ли е пренаселено с хора и туристи ?

# 358
  • Бургас
Днес се върнахме.
Много. Толкова много народ не помня да съм виждала другаде. Определено не е моето.
Имахме пет пълни дни, два от тях прекарахме на big bus тур - първия ден синия маршрут, втория - червения.
Взехме от този сайт билети: https://www.greatdeals.ae/big-bus-tour.html

Благодаря на съфорумката, която го сподели. Цената за двудневния тур е много изгодна, включени са билети за аквариума в Атлантис и за круиз с корабче по Дубай Крийк.

Определено препоръчвам тези автобуси, много неща виждаш за кратко време. Не би било възможно иначе, разстоянията са големи, ориентацията е трудна, губи се много време в придвижване и докато разбереш кое къде е.
Един ден прекарахме около Бурж Халифа, фонтаните, Wings of Mexico (голямо чакане в жегата за една снимка), Sky View.
По препоръка на форума не се качихме на Бурж, гледката от Sky си струва повече, както и преживяването със стъкления под.
Препоръчвам ресторант Se La Vi в хотелската част на ет.54, прекрасна гледка и прекрасна кухня.
Един ден имахме в мола и нощна гледка към фонтаните.
Един посветихме на сафари в пустинята с препоръчаната фирма Prime Oskar Tours.
https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g295424-d261 … mirate_of_Du.html

Прекрасно преживяване, страшничко беше по дюните, гидът ни беше Якуб, много сме доволни от всичко. АТВ, снимка със сокол, рисуване с къна, яздене на камили, всичко влизаше в цената. Лагерът беше почти празен откъм хора, храна имаше много, всичко беше много вкусно. Водачът ни взе и върна в апартамента, бяхме само ние в колата му и наистина се почувствахме ВИП. Обясни ни, че имало 65 такива лагера в пустинята, в техния водели туристи само 4 фирми, без автобуси и масовки.

Един лайф хак - срещу входа на Дубай фрейм има пасарелка към другата страна на пътя, а там - магазин Gift village. 12 магнита за 10 дирхама и всичко от 1 до 10 дирхама - същите сувенири, които ги продават на туристическите места пет пъти по-скъпо.

Летяхме през Истанбул. На летището в Дубай вече дават карта с 10МВ интернет, но важи само 24 часа Simple Smile

# 359
  • тук-там
Честита нова година на всички пътешественички. Има ли в темата съфорумки, които живеят в Дубай. Трябва ми само насока, за нещо на местна почва.

Общи условия

Активация на акаунт