Дубай /Тема 18/

• 23 017
  • 453
  •   1
Отговори
# 330
Ние сме ползвали карта Du и сме доволни. Само на един телефон, обаче, защото не ни е било нужно на втори. Няма проблем и за повече телефони. Задължително ползаме Botim. Вайбър работи също, но Du не дават минути за разговори с България. Иначе, купували сме и е-сим от България и си бяхме супер и с нея. Но ако не сте я купили от България, на място можете спокойно да ваземете Du. Има ги на летищата.

# 331
Ние си ползвахме е-сим, купени от България. Много сме доволни. През цялото време сме имали връзка, дори в пустинята, където някои се оплакаха, че нямат обхват. Изобщо не успяхме да си изхабим мегабайтите за интернета.

Не знам обаче за whats up, защото по принцип не го ползваме. Ползваме си месинджър.

# 332
Здравейте, моля за съвет кой e-sim да купим за Абу Даби и Дубай.

Гледам тези на Du, но не разбирам кой е подходящ. Ще бъдем 10 дни и сме трима. За да имаме връзка три e-sima ли трябва да купя:
https://shop.du.ae/en/personal/prepaid/du-tourist-prepaid-plans?view=bundles

Познати ми казаха, че whats up не работи там и трябва да си свалим   Botim, ходилите наскоро може ли съвет дали е така?
Може да си купите в България е-сим, която активирате при пристигане в Дубай. /Ползвахме през 2024 Airalo оператор Etisalat, не съм сигурна дали е само за Дубай обаче/ Ако се делите трябва три е-сима с по-малко МВ всяка да закупите. Или 1 с повече, която да споделяте интернет помежду си. WhatsApp  работи, поне така беше през 2024. Другите също работят, но видеоразговорите са ограничени. 2 х 5 МВ за 5 дни, като споделяхме с трета ни останаха около 3,5 МВ.

# 333
  • here and now
Whats up си работи там, дори е доста популярен.

# 334
  • София...........
WhatsApp със сигурност работи там с всичките си функции. И към днешна дата всичките си комуникации с хора живеещи там водя предимно на WhatsApp.
e-sim си купуваме още тук от Mobimatter.

# 335
Здравейте! Извън широко рекламираната сигурност в Дубай, ще има ли все пак нужда от повишена бдителност ако тийнейджърка отиде на екскурзия там? Не с група, а с приятелско семейство.

# 336
Здравейте! Извън широко рекламираната сигурност в Дубай, ще има ли все пак нужда от повишена бдителност ако тийнейджърка отиде на екскурзия там? Не с група, а с приятелско семейство.

За тийнейджърките повишена бдителност никога не е излишна където и да било!

Предполагам, че ще се разхождат по централни и туристически места.

Извън кръга на шегата - преди да заминем питах в темата как ще е прилично да се обличам, все пак да спазвам порядките. И си взех дълги рокли, дънки и по-дълги ризи. На практика видях двете крайности - имаше и жени, на които само очите им се виждаха, а имаше и такива по потници и къси панталони. Всеки си ходеше, както си поиска. Не видях жените да са притеснявани по някакъв начин. 
Една мадама обаче направо ми взе акъла в метрото - беше се облякла в нещо като цяло трико - клин и потник с презрамки в телесен цвят, абсолютно по нея Flushed На кръста си беше вързала един суитчър, но всичко друго беше на показ. Тя беше с тротинетка, небрежна и спортна. Но наистина ми се видя ужасно неподходящо облечена. Все пак арабите са си араби, заглеждат хубави жени.

# 337
Времето към края на следващия месец ще е малко над 20 градуса, ама знам, че нашето 20 тук е различно от тяхното 20. Какви дрешки да си взема? Основно ще са дълги рокли, повече ме притеснява - вечер хладно ли става? Като за яке или като за шал/жилетка?
Оше един тъп въпрос към мацките с „рошави“ коси😅 - какво ги правите? Нося я изправена, ама само да има чаша с вода до мене и почва да се чупи, та там не ми се мисли каква разплетена дамаджана ще съм 😅

# 338

За тийнейджърките повишена бдителност никога не е излишна където и да било!

Предполагам, че ще се разхождат по централни и туристически места.

Извън кръга на шегата - преди да заминем питах в темата как ще е прилично да се обличам, все пак да спазвам порядките. И си взех дълги рокли, дънки и по-дълги ризи. На практика видях двете крайности - имаше и жени, на които само очите им се виждаха, а имаше и такива по потници и къси панталони. Всеки си ходеше, както си поиска. Не видях жените да са притеснявани по някакъв начин. 
Една мадама обаче направо ми взе акъла в метрото - беше се облякла в нещо като цяло трико - клин и потник с презрамки в телесен цвят, абсолютно по нея Flushed На кръста си беше вързала един суитчър, но всичко друго беше на показ. Тя беше с тротинетка, небрежна и спортна. Но наистина ми се видя ужасно неподходящо облечена. Все пак арабите са си араби, заглеждат хубави жени.
Благодаря от сърце🤗

# 339
  • София
Времето към края на следващия месец ще е малко над 20 градуса, ама знам, че нашето 20 тук е различно от тяхното 20. Какви дрешки да си взема? Основно ще са дълги рокли, повече ме притеснява - вечер хладно ли става? Като за яке или като за шал/жилетка?
Оше един тъп въпрос към мацките с „рошави“ коси😅 - какво ги правите? Нося я изправена, ама само да има чаша с вода до мене и почва да се чупи, та там не ми се мисли каква разплетена дамаджана ще съм 😅

Ние ще ходим средата на януари.Всеки ден гледам прогноза за напред и все различно.Притеснявам се,че ще е по хладно от миналата година по същото време.Бяхме вечер все по къс ръкава и си беше около 24градуса.Дано времето е с нас и няма тези проливни дъждове като миналата седмица там 😮‍💨.

# 340
При нас сега беше 24-25-26 градуса.
Аз си имах една жилетка и вечер понякога я ползвах.

В стаята ни климатика беше пуснат доста сериозно на изстудяване и в един момент направо се притеснихме, че се разболяваме - и на двамата ни беше студено. Предимно го държахме много намален или дори изключен.

# 341
  • София
Само да кажа, че Дубай е на едно от първите места по безопасност в света, престъпност няма. Другото - всеки ходи облечен както намери за добре. Всеки носи националните си дрехи. Много разголен - на плажа. По-малко разголен . навсякъде. Там е много космополитно. За всеки случай може да се вземе шал и при нужда да се намята.

# 342
  • София
Booking ни канцелираха апартамента в последния момент, 5 нощувки от 30.12 до 05.01 до Бурж Халифа. Бюджетът беше около 2000 евро, моля спешно за съвети за алтенратива.

# 343
  • София
Booking ни канцелираха апартамента в последния момент, 5 нощувки от 30.12 до 05.01 до Бурж Халифа. Бюджетът беше около 2000 евро, моля спешно за съвети за алтенратива.
Виж в AirBnb дали не са останали свободни апартаменти за след седмица. Там обикновено са по-малко резервациите

# 344
  • Бургас
За този период търсех и аз, ужас беше. Нищо не можах да намеря и в двата портала.
Накрая резервирах през Букинг, нов апартамент, но в "деветия картофен пояс". Треперя да не го канселират.

Общи условия

Активация на акаунт