Дубай /Тема 18/

• 23 077
  • 453
  •   3
Отговори
# 315
То е ясно, че 5 нощувки са малко, но....
Доколкото разглеждах агенциите, полетите до там са вечерта, за наобратно сутринта. Т.е. 5 нощувки са 4 пълни дни там. Да се надявам, че ще се справим горе долу. Придвижването с такси сравнително бързо ли е или да ползваме общес.транспорт? По спомен трафикът е ужасно натоварен? Има ли метро спирки близо до атракциите?

Мнение за Премио травел?

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 08:52 от иванита

# 316
Работила съм тясно с Премио травел. За преди 3-4 години не бих препоръчала, но сега чувам добри отзиви за тях. Разширили са доста асортимента. Имайте предвид, че те предлагат по-скоро екскурзии с уговорена програма, не знам дали могат да съдействат единствено с билети и хотел.

# 317
  • Бургас
С Премио травел съм била в Италия, със смесени чувства съм. Основно ги ползвахме за билети и хотел, сами ходехме по екскурзиите - бяха два пъти по-евтини на място.

Искам да питам - някой ползвал ли е офертите на панорамните автобуси?
Има комбинирани 5 дни по най-известни забележителности, слизаш, качваш се, освен това включен тур с лодка и пустинята.
https://www.bigbustours.com/
https://www.bigbustours.com/en/dubai/explore-ticket-dubai

# 318
  • София
Аз съм ги ползвала преди 10 г. и бях много доволна. Ще ходим отново другия месец в Дубай и съм купила пак билети, но за 2 дни от този сайт: https://www.greatdeals.ae/big-bus-tour.html

# 319
лично ние сме комбинирали в един ден Музея на Бъдещето (на никой не хареса и съжалихме , че отделихме няколко часа да обиколим всичко в очакване за нещо интересно),
Здравейте, може ли да разкажете малко повече за това? Следващия месец имам планове да пътувам, но тепърва ще изготвям програма, та за музея точно много се чудех. Предвид, че и аз ще съм само с 5 нощувки, трябва добре да обмисля какво да включа

# 320
Искам да питам - някой ползвал ли е офертите на панорамните автобуси?
Да. Писала съм тук как си направихме еднодневна разходка из града с Big Bus. Отива от Марината до стария град, има включено корабче по канала в стария град, виртуален гид и посрещащи гидове в Ал Фахиди. Спира на много забележителности, минава и през Палмата. Хареса ни. Различно е и забавно, особено за хора с ограничено време в Дубай.

# 321
  • Бургас
лично ние сме комбинирали в един ден Музея на Бъдещето (на никой не хареса и съжалихме , че отделихме няколко часа да обиколим всичко в очакване за нещо интересно),
Здравейте, може ли да разкажете малко повече за това? Следващия месец имам планове да пътувам, но тепърва ще изготвям програма, та за музея точно много се чудех. Предвид, че и аз ще съм само с 5 нощувки, трябва добре да обмисля какво да включа
Ако много държите, просто влезте и разгледайте безплатната част. Лично за мен загуба на време и пари. Движиш се с асансьор, в който върви анимация наподобяваща космически кораб и слизаш на различни “спирки”. Нещо като пътуване в Бъдещето.

# 322
Аз съм била в Музея на Бъдещето още щом го откриха и се купуваха билети около две седмици по-рано.

На мен ми хареса, но все пак да направя уговорка, била съм вече на доста от най-популярните забележителности при предни ходения и по-скоро следя за нови атракции. Допълнително, аз обичам като цяло музеи, интересни са ми модерната архитектура, футуризма, науката и новите технологии. Имаше и да се пробват някои неща - grounding , connection терапии, имаше и едно съоръжение, което те "сканира" един вид и доста точно изкара поне за мен някаква препоръка, заключение. Задължително е добър английски, за да разбирате това, което се разяснява.

Според мен поне да се види сградата от вън и да се влезе във фоайето пак е нещо, ако сте притиснати с времето .

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 16:39 от AniSim

# 323
иванита, напълно постижимо е това, които искате да видите за пет дни.
Ние в един ден видяхме Музея на бъдещето /но не влизахме вътре, само отвън и в предверието, смятахме, че няма да ни допадне, я имаше огромни опашки/, после отидохме на Скай Вю /там ми хареса супер много, взехме билети с обяд/, после се помотахме из Дубай мол /там се намира и входа за Бурж Халифа/, качихме се на 124-тия етаж на Бурж Халифа /някой писа, че качването до 150-тия е ВИП и няма толкова опашки и чакане/, като слязохме и видяхме и фонтаните. Топ програма!
А разходката по Марината ми е другото любимо преживяване.
За мен пет дни стигат.

# 324
  • Бургас
Има ли смисъл от Бурж Халифа, след като сте били на Скай вю? Май ще пропусна и ще резервирам някой ресторант с гледка.

# 325
Аз писах по-назад - на мен Скай Вю ми хареса много повече. Нямаше много хора, нито опашки, съвсем спокойно. Сградите се виждаха много по-добре. И обядът с гледка беше много приятен.
Бурдж Халифа единствено, защото е най-високата сграда в света. Затова си струва и там да се качиш. Но беше едно чакане по опашки, претъпкани асансьори, тълпи и горе. Нямах търпение да слизам.

# 326
  • София

Здравейте, как да поръчам точно Numan за сафари? На вечерно сафари ли бяхте и изобщо на какъв вид сафари препоръчвте?

Ние винаги ходим на вечерно, което всъщност започва още към 13:30-14 часа, когато дойде с джипа да ни вземе от хотела. Първо се отива на точката с АТВ и бъгита - там в зависимост дали карате нещо или не се стои различно време и после влизаме в пустинята. Той и хората от тяхната фирма навлизат по-навътре в пустинята от другите фирми, което е много яко. Ако е малка групата ви и се съберете само в един или два джипа се движите индивидуално, което също е предимство. Намира хубава и висока дюна, където има около 30-40 минути за фото пауза на фона на залеза и след това се отива в Camp (лагера, където имате вечеря с програма и който иска може да язди камила). Когато свърши всичко в Campa ви връща до хотела, което е около 21:30-22 часа
Как да сте точно с него ако резервирате от сайта не знам, защото моята комуникация е била винаги лично с него. Мога на ЛС да ви дам негов номер  или Инстаграм ако решите.
[/quote

Благодаря за отговора и моля за негов телефон на лс

# 327
  • София
По препоръка на divna_ - резервирах сафари с Prime Oscar Tours, но през Trip Advisor, за да си запазя правото на анулиране.
Надали ще имаме късмет точно Numan да е нашият човек, но се надявам, че добрите отзиви ще са валидни за цялостната оранизация на фирмата.

Би ли дала обратна информация как е минало, моля?

# 328
  • София
Да, разбира се. Но ще е някъде през януари, живот и здраве.

# 329
  • София
Здравейте, моля за съвет кой e-sim да купим за Абу Даби и Дубай.

Гледам тези на Du, но не разбирам кой е подходящ. Ще бъдем 10 дни и сме трима. За да имаме връзка три e-sima ли трябва да купя:
https://shop.du.ae/en/personal/prepaid/du-tourist-prepaid-plans?view=bundles

Познати ми казаха, че whats up не работи там и трябва да си свалим   Botim, ходилите наскоро може ли съвет дали е така?

Общи условия

Активация на акаунт