Дубай /Тема 18/

• 22 373
  • 434
  •   1
Отговори
# 360
Един посветихме на сафари в пустинята с препоръчаната фирма Prime Oskar Tours.
https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g295424-d261 … mirate_of_Du.html
Прекрасно преживяване, страшничко беше по дюните, гидът ни беше Якуб, много сме доволни от всичко. АТВ, снимка със сокол, рисуване с къна, яздене на камили, всичко влизаше в цената. Лагерът беше почти празен откъм хора, храна имаше много, всичко беше много вкусно. Водачът ни взе и върна в апартамента, бяхме само ние в колата му и наистина се почувствахме ВИП. Обясни ни, че имало 65 такива лагера в пустинята, в техния водели туристи само 4 фирми, без автобуси и масовки.
Аз се свързах тези дни с Numan и той обясни, че поради някаква причина повечето входове са затворени, останал е само един и поради тази причина не препоръчваше вечеря, а само разходка и снимки със сокол, просто програмата да приключи без вечеря. Даже видео ми прати, че се чака над час. При вас как беше?

# 361
  • Бургас
При нас беше много спокойно, но бях избрала дата за сафари 31.12, точно с идеята да няма много хора.
После и нашият водач потвърди, че много фирми отменили резервациите заради Нова година. Ден преди това е имало страшни задръствания по пътя към лагера.
Освен това ни взе и с час по-рано, за да имаме спокойствие и на АТВ-тата. Всички останали фирми тръгват по едно и също време - 14.30 и ставало голямо струпване.
Ние прекарахме наистина много добре и се насладихме и на вечерята, и на програмата.

# 362
Това с по-ранното тръгване е добра идея, ще видим дали няма как да е приложимо и в нашия случай. При всички положение ние се разбрахме като наближи датата да се чуем пак, за да уточним детайлите.

# 363
Здравейте, има ли пътуващи към Дубай в следващите дни, бих искала да изпратя забравена шоф. книжка. Ако някой има такава възможност, моля пишете ми. Благодаря.

# 364
  • София
Ние ще летим към Дубай на 07.01. В сградата, в която е апартаментът ни, би трябало да има денонощна рецепция. Намира се на Дубай Марина. Бих могла да я оставя там и някой да дойде да я вземе. Ако това е вариант за Вас - пишете ми.

# 365
Здравейте.
Като пълен аматьор в пътуванията, нещо като за сама жена за 2-3-4 нощувки макс бихте ли ме ориентирали?

Нещо споделено от тур операторите ли да търся (никога не съм използвала и съм много боса) или сама да си направя някаква организация, спрямо препоръките?

# 366
  • София
Аз ако пътувах сама, бих отишла организирано с агенция.

# 367
  • Бургас
Аз също, конкретно в Дубай.  
Много пътувам, но това ми беше най-сложното за самоорганизация пътуване.
2-3 нощувки не си струва.
Офертите на туроператорите са за 5-6 нощувки.
Нищо не можете да видите за 2 дни.

# 368
Има и за по три , четири дни предлагат .
После да разказвате .
На мен ми се ходи също , нямам компания , но няма да имам време скоро и ми е трудно да се реша за там .

# 369
  • Варна
За СИМ картата: да, дават безплатно на летището, на последната паспортна проверка ти връщат паспорта със СИМ картата в него. Картата трябва да се активира (описано е в опаковката) - като се изпрати СМС (с тази карта в телефона) на някакъв кратък номер с текст годината ти на раждане. Идва СМС в отговор, който съдържа фамилното ти име - явно на паспортната проверка се създава и профил в мобилиния оператор DU. Картата в началото е с 10 ГБ и валидност 24 часа, и може да се дозареди за още 4 с валидност 28 дни - направих го, и така имах интернет през цялото време. WiFi има на моного места, но е добре да си имаш гарантирана връзка...

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 13:10 от Plamen Petrov 739057

# 370
Здравейте,

Може ли мнение за хотел  Metropolitan Hotel Dubai, има ли хубав плаж, храна, както и на добро местоположение ли е, спрямо повечето интересни за посещение места.

Това е единствения хотел, който Бохемиа предлагат в своите програми и ми е интересно заслужава ли си или да се спрем да друга агенция и ако да, бихте ли препоръчали някоя. Simple Smile

Благодаря!

# 371
За СИМ картата: да, дават безплатно на летището, на последната паспортна проверка ти връщат паспорта със СИМ картата в него. Картата трябва да се активира (описано е в опаковката) - като се изпрати СМС (с тази карта в телефона) на някакъв кратък номер с текст годината ти на раждане. Идва СМС в отговор, който съдържа фамилното ти име - явно на паспортната проверка се създава и профил в мобилиния оператор DU. Картата в началото е с 10 ГБ и валидност 24 часа, и може да се дозареди за още 4 с валидност 28 дни - направих го, и така имах интернет през цялото време. WiFi има на моного места, но е добре да си имаш гарантирана връзка...
Това от кога? Преди DU се купуваше на гише на летището.

# 372
  • Бургас
Ние не я активирахме по този начин и пак тръгна. Дадохме ги на детето двете карти, тя си ги сложи в телефона и проработиха.

На летището ги дават безплатно, на паспортния контрол при влизане.

# 373
  • София
Ние с Бохемия бяхме в хотел Метрохолитен. Хубав си е хотела. Горе на някой от етажите има външен басейн.

# 374
  • София
Ние не я активирахме по този начин и пак тръгна. Дадохме ги на детето двете карти, тя си ги сложи в телефона и проработиха.

На летището ги дават безплатно, на паспортния контрол при влизане.

За Абу Даби дават ли такива карти?

Общи условия

Активация на акаунт