Дубай /Тема 18/

• 22 323
  • 434
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ние не я активирахме по този начин и пак тръгна. Дадохме ги на детето двете карти, тя си ги сложи в телефона и проработиха.

На летището ги дават безплатно, на паспортния контрол при влизане.

За Абу Даби дават ли такива карти?
Само в Дубай дават и то не на всички пристигащи. То е както тук раздават листовки на входа на някой магазин или в Мола. Може да ти дадат, а може и не. При последното ни ходене преди месец в Дубай на мен дадоха, а на жена ми не. Така че не разчитайте на такава карта подарък. Ако дадат добре дошла, но ако имате трансфер или Ви трябва интернет веднага след кацането е пто-добре да си активирате Вие пакет.

# 376
  • Бургас
При нас дадоха на абсолютно всички на опашката, с изключение на децата. Специално гледах хората преди нас.

# 377
Какви са ми вариантите за съхранение на багаж? В Абу Даби ми е необходимо място, на което да го съхранявам до полета на връщане.

# 378
  • София...........
Какви са ми вариантите за съхранение на багаж? В Абу Даби ми е необходимо място, на което да го съхранявам до полета на връщане.
Има за съхранение  и това са цените за миналата година (сега не съм търсила)

# 379
ПРОГРАМА ПО ДНИ ДУБАЙ И АБУ ДАБИ
02.03.2026г. - Пристигане 20.50ч летище на Абу Даби, трансфер до Дубай
03.03.2026г. - Miracle Garden и Global Village Dubai
04.03.2026г. - Burj Khalifa-ет.124 и ет.125  13:00ч., Dubai Mall, Dubai fountain, Sky Views Dubai
05.03.2026г. - Museum of the Future 12:00ч, Dubai Frame, Old town, Gold souk
06.03.2026г. - Madinat Jumeirah, Dubai Marina, Ain Dubai
07.03.2026г. – Разглеждане на Абу Даби
   - Sheikh Zayed Mosque /Джамията шейх Заид
    - Emirates Palace /Кралския дворец
    - Ferrari World
    - Етихад Тауърс
    - Qasr Al Watan

08.03.2026г. – Плаж и сафари в пустинята
09.03.2026 – Разходка и вечерен полет
Възможно ли е да се осъществи тази програма според вас?

# 380
Според мен на 07.03 няма да успеете с всичко, на 08.03, ако ще сте на сафари, някакъв скромен плаж гласете, защото сафарито е почти целодневно преживяване.

# 381
  • Бургас
Невъзможно, освен ако не е някакво лудо препускане.
С какво ще се движите?
4.03 - абсолютно невъзможно. Молът е огромен. Там отива цял ден, половин в най-добрия случай. В Скай Вю има опашки дори да сте с онлайн билети. В Бурж Халифа - също. Само докато се ориентирате къде е входът - влиза се от мола, е минал час и нещо. .
На 3.03 - също твърде амбициозно.

# 382
На мен ми се струва добре програмата за 04.03
Зависи какво ще гледате в мола, аз не влизам във всички магазини например. Има места за хапване, няма да се придвижвате, всичко ви е на една локация и другата също е близо. На ет. 124-125, след като се качите едва ли ще останете повече от 40-50 мин. За слизането се чака там повечко Simple Smile. Ако имате възможност купете билети за по-висок етаж. Качвате се с приоритет, имате напитки, малко сладости, кресла и гледка. Иначе е великото бутане за едната снимка, ако ви се паднат и групи от Индия - леле, мале! За всичките ми посещения от вече 22 години в Дубай, не съм видяла по-нахална нация!

# 383
  • София
04.03.2026г. - Burj Khalifa-ет.124 и ет.125  13:00ч., Dubai Mall, Dubai fountain, Sky Views Dubai
    - Ferrari World
    - Етихад Тауърс
    - Qasr Al Watan

Хубава програма и ако човек няма повече дни може в по-бързо темпо да я осъществи с едно изключение, за което FreakOnALeash вече е писала.
Абу Даби е невъзможно за един ден да разгледате тези забележителности. Това, което сте набелязали за ден аз съм го разглеждал за 10 дни. Имайте предвид, че там разстоянията са огромни. От Дубай до Абу Даби имате час и половина. От остров Яс или от джамията до Етихад Тауърс, Емирейтс палас и Qasr Al Watan  имате пак около 40-50мин. пътуване. И накрая още час и половина до Дубай. Или само за път станаха около 4 часа.
За джамията Ви трябват поне 3часа с чакането и разглеждането. Емирейтс палас е хотел, а не Кралски дворец и можете да го разгледате с екскурзовод ако си платите тур, той е около 2 часа. Етихад Таурс трябва да си резервирате място в кафето на 74 етаж и ще Ви отнеме около 2 часа престоя. За Qasr Al Watan ще са Ви необбходими пак около 2.5 часа и то при положение, че не чакате около час за да влезете вътре в двореца.
За Ферари уорлд въобще не говоря, защото там си е един цял ден.
В  Qasr Al Watan бях преди месец и с онлайн билет минахме много бързо, с физическите билети опашката беше абсурдно голяма.
В останалите забележителности в Абу Даби сме били преди 10 години и подробно съм описал посещенията ни в тях в блога си. Ето Ви линк към тях ако Ви е интересно, мисля че там можете да прочетете неща, които другаде няма да намерите.
https://rojetravel.blogspot.com/2015/09/blog-post_30.html

https://rojetravel.blogspot.com/2015/09/blog-post_12.html
4 март Ви е постижим и то съвсем спокойно след като в 13часа сте в Бурж Халифа, , след това отивате в Sky Views и вечерта си отделяте за Мола и фонтаните. Дори ще го карате в лежерно темпо.

# 384
  • Варна
Ние не я активирахме по този начин и пак тръгна. Дадохме ги на детето двете карти, тя си ги сложи в телефона и проработиха.

На летището ги дават безплатно, на паспортния контрол при влизане.
При цялото ми уважение, мисля че това което казвате не е вярно - може би "детето" ви е спестило подробностите. Защото, аз не слагам картата в телефона, а в една малка "бисквитка" - мобилен рутер, който прави WiFi. Правя го, за да не си разбутвам телефона, но в случая не стана, защото СИМ картата иска активация и се наложи да прочета упътването и да го спазя.

# 385
  • София...........
ПРОГРАМА ПО ДНИ ДУБАЙ И АБУ ДАБИ
02.03.2026г. - Пристигане 20.50ч летище на Абу Даби, трансфер до Дубай
04.03.2026г. - Burj Khalifa-ет.124 и ет.125  13:00ч., Dubai Mall, Dubai fountain, Sky Views Dubai
    - Ferrari World
    - Етихад Тауърс
    - Qasr Al Watan

Добре структурирана програма с някои изключения...
03.03 - супер! Даже можете да вмъкнете Пеперудените градини, които са до Миракъл.
04.03 - също имате достатъчно време ако в МОЛа не се мотаете много по магазините
05.03 - в този ред ще успеете с програмата, защото в Дейра е голямо замотаване ...
06.03 - ОК
07.03 - абсолютно невъзможно  ако ще влизате във всичко споменато! Ние сме правили в един ден Qasr Al Watan -президентски дворец , Emirates Palace - хотел, Sheikh Zayed Mosque - бялата джамия. Като се има в предвид, че спахме 3 дни в Абу Даби и не е имало придвижване от до Дубай
08.03 - зависи какво сафари сте запазили, но ако е с вечерята ви взимат от хотела 13-14 часа и плажа ще трябва да ви бърз и да е наблизо Wink

# 386
Благодаря за съветите! За Абу Даби със сигурност отпада Ферари Уърлд и още нещо, за мола няма да пазаруваме, така че до минимум ще губим време, а за сафари още нямаме резервация и се чудим кой вариант да изберем.

# 387
Лично за мен и приятелите, които са го посещавали Ферари си е загуба на време, освен ако не искате да си купите някой сувенир. Ако се уредите достъп до пистите е друго. Иначе за 30 мин., можете да го смятате за разгледан Simple Smile

# 388
  • Sofia
Имаше ли деца с вас във Ферарито, или само на възрастни е това впечатление, Elinor?

# 389
  • София...........
Благодаря за съветите! За Абу Даби със сигурност отпада Ферари Уърлд и още нещо, за мола няма да пазаруваме, така че до минимум ще губим време, а за сафари още нямаме резервация и се чудим кой вариант да изберем.
Според мен си направете класическо цяло Сафари по дюните и с вечеря и танци, независимо, че отнема почти целия ден - заслужава си !!!
Ние вече 3 пъти го правим и всеки път искаме пак, независимо, че последните 2 пъти сме с един и същи шофьор, джип и камп, но всеки път има различни емоции, красиви снимки и вкусна храна. И сега пак си писах с Numan и се уговорихме, защото мъжката част казаха, че не може Дубай без сафарито с Numan ...

Имаше ли деца с вас във Ферарито, или само на възрастни е това впечатление, Elinor?
До момента не сме ходили на Ферари, защото от много четене и гледане съм с впечатление , че е по-забавно и интересно за деца до 16 години. За по-големи и възрастни единствено е готино бързото влакче и да се резервира каране на Ферари ...

Общи условия

Активация на акаунт