Дубай /Тема 18/

• 33 733
  • 580
  •   1
Отговори
# 570
  • София...........
От 2-3 дни сериозно се замислям да букна нещо, защото Дубай ни липсва ...

# 571
При нас се заформя пътуване за 4-5 дни в края на октомври. Мъжът ми ще пътува по работа и обмислям дали да не ида с него.
И на мен ми липсват Емирствата, още повече след 10 дни, прекарани в Китай, който се надявах да замести малко арабския свят като екзотика и усещане за нещо ново и интересно, но уви...

# 572
За първи път посетих Дубай, през много далечната 2001 г., отсядахме в стара част. Новата беше едва рекламиран проект, тогава ми се виждаше като част от бъдещето.  Преди седмица родителите ми бяха там. Казват, че са си върнали спомените от онова време, без тълпи, без шум. В началото усещането в било малко странно, но са имали хубави и съвсем спокойни две седмици за работа и почивка. Казаха, че ще се върнат скоро, мисля да се присъединим и ние към тях. Честно казано, не намерих други желаещи близки и приятели.

# 573
  • София
Около мен всички казват, че не биха отишли в Дубай. Нищо интересно нямало, изкуствено и тн. Е обаче после който е отишъл, все е влюбен и иска да се върне и ходи пак. Включително и ние като ходихме много ни хареса.

# 574
Много по-интересни са другите емирства, включително Абу Даби. Но малко хора стигат до тях.

# 575
  • София
Аз съм си наумила за Абу Даби март месец,но билетите ужасно скъпи засега.

# 576
Не е никак трудно да се лети до Дубай и да се обикалят с кола под наем - разстоянията са малки. Но да, трябва през зимата, защото колкото се отдалечаваш от брега, по-горещо става. Ако примерно на марината е 36 градуса, в пустинята е 46.

# 577
Как е ситуацията към момента, спокойна ли е обстановката,комфортно ли е за обиколки,заведения,плаж...?

# 578
Ами, хора, ще летим до Дубай в края на октомври за 5 нощувки. В крайна сметка реших и аз да се присъединя. Grinning Този път ще сме в Дейра, не сме отсядали там досега. Но харесвам стария град и се надявам да ми хареса, спали сме в Ал Сееф на Хилтън и бяхме очаровани. Резервирахме и автомобил под наем. Дано няма неприятни изненади с политическата обстановка. Билетите са много изгодни сега, хотелите също.

Последна редакция: пт, 21 авг 2026, 21:37 от FreakOnALeash

# 579
  • София
Ами, хора, ще летим до Дубай в края на октомври за 5 нощувки. В крайна сметка реших и аз да се присъединя. Grinning Този път ще сме в Дейра, не сме отсядали там досега. Но харесвам стария град и се надявам да ми хареса, спали сме в Ал Сееф на Хилтън и бяхме очаровани. Резервирахме и автомобил под наем. Дано няма неприятни изненади с политическата обстановка. Билетите са много изгодни сега, хотелите също.
поздравления, FreakOnALeash. Сигурен съм, че ще си прекарате добре в Дубай!!!
Дейра е много голяма. Има както читави така и не толкова хубави места. Колкото по-далеч сте от стария град толкова е по-хубаво. Ние редовно отсядаме в Rove City Centre Dubai /намира се до спирката на метрото, срещу Дейра сити център- един от най-евтините и хубави молове в Дубай/ последната вечер при всяко наше ходене заради ранния полет на Флай Дубай за София и районът специално там ни харесва А и летището е на 3-4 спирки с метрото.
Сега погледнах цените на Флай Дубай. Нашите билети за пътуването ни през ноември съм ги купил в началото на януари и са с 400 евро за двама по-евтини от  сегашните цени. Купих ги за 850 евро, а сега за двама за същите дати е 1250евро. Така че поне за мен не са много изгодни цените на самолетните билети в момента, но пък по-евтини няма да станат, за съжаление. И това не е само за Дубай а за всички дестинации заради кризата с горивата. Така че който му се пътува да купува смело!
Търсените и висок клас хотели на топ локациите също са с доста по-високи цени. Но пък в Дубай има за всеки джоб хотели и винаги може да се намери нещо бюджетно и хубаво.
Такъв тип бюджетни и много читави хотели са от веригата Rove. Имат хотели  в Дубай Марина, на плажа Ла Мер /първа линия и най-изгодния вариант за бюджетна почивка на хубав плаж/, в Дубай Даунтаун / срещу Дубай Мол/ и споменатия в Дейра.  Те са собственост на един от шейховете на Дубай или принцовете, и са ниско тарифната им верига, а високият им клас хотели са веригата  Джумейра.
Така че който търси хубав хотел на добро място и на поносима цена спокойно може да ги разгледа.
Хубавото е, че туристите се завръщат в Дубай. То е като при ковид кризата, стоиш в къщи, стоиш, та ти писне и хукнеш навън. Гледам клипове в ютуб и се изненадвам, че дори  и в момента / юли и август заради високите градуси са най-слабия туристически сезон за Дубай/ има много хора / не само местни, а и туристи/ поне около Бурж Халифа и фонтаните.
Ще чакам с нетърпение отзивите ти след пътуването Ви!

# 580
Роже, сигурна съм, че ще ми хареса, както всеки път и ти благодаря за споделеното за Дейра. Heart
Дейра не го избрахме ние, защото мъжът ми ще е настанен там, аз ще го придружава и като му изтече ангажимента, ще останем още 3 дни само двамата.
Заради промените с програмата около моето идване, ще пътуваме на собствени разноски с Уиз еър до Абу Даби и после с кола до Дубай. Билетите бяха по 70 евро в посока или нещо такова. Ние взехме и чекиран багаж 20 кг. и отиване и връщане ни стъпи цената за двама на около 350 евро. Хотелът е на Рамада, този на Марината от същата верига беше много добре, в Абу Даби не съвсем. Но явно Уиндъм не ги управлява и стопанисва еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт