Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 623
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте! За следващите класирания остават ли същите желания от 1-во класиране, или се редят наново изцяло, като не се взема под внимание какви са били желанията на 1-во класиране?
Също за компенсации достатъчно ли е имаме само 1 желание в нашия район и има ли значение , ако има повече от 1 желание на кое място е яслата от нашия район, за да може да използваме компенсацията?
Ако детето не е прието на дадено класиране, за следващото класиране желанията стоят наредени по същия начин в системата, както са били на последното проведено класиране, но може да влезете и да ги пренаредите, да добавите нови, да махнете някои желания.
За компенсации е достатъчно едно желание в района по настоящ адрес на самото дете, няма изискване въпросното детското заведение да е първото желание - може да е по-ниско желание.

# 301
Според вас има ли смисъл да се редят повече от 3 желания като дори по 2-ро и 3-то калкулаторът дава 0% шанс? Чудя се дали да нацъкам още някакви. Гледам, че има и хора с по 7-9 точки от ниско желание- Явно хората редят по повече желания. Аз съм наредила само 3-те, за които получаваме допълнителни точки. Вие как процедирате?
Аз съм сложила всички градини които ме интересуват, за мога по-лесно да стигам до тях в системата.

# 302
Откъде идват 3 хиляди места за второ класиране? Струва ми се твърде много за да са само незаетите от хронично болните. Първото ни желание ще се освободи само едно място по този начин в момента

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/izleze-klasiraneto-za-detski … -v-sofiia-2383041

# 303
  • София
Откъде идват 3 хиляди места за второ класиране? Струва ми се твърде много за да са само незаетите от хронично болните. Първото ни желание ще се освободи само едно място по този начин в момента

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/izleze-klasiraneto-za-detski … -v-sofiia-2383041
Три хиляди са общо за всички набори - голяма част са свободните места за деца с ХЗ и СОП от всички набори, друга част са свободните места за последна група - там целогодишно висят едни около 1000 свободни места в системата. Не се надявайте, че ще видите много нови свободни места по общ ред  - на второ класиране ще се преразпределят местата на приети на първо класиране деца, които по някаква причина (собствено решение, неизрядни документи, изтърван срок) не са се записали.

# 304
Според вас има ли смисъл да се редят повече от 3 желания като дори по 2-ро и 3-то калкулаторът дава 0% шанс? Чудя се дали да нацъкам още някакви. Гледам, че има и хора с по 7-9 точки от ниско желание- Явно хората редят по повече желания. Аз съм наредила само 3-те, за които получаваме допълнителни точки. Вие как процедирате?
Боби, и ние сме така. Избрала съм 3 градини, които са ни удобни. Дори третата е по-скоро за пълнеж, защото не е на близко разстояние. Реално по второ и трето желание нямаме никакъв шанс.

# 305
  • Sofia

Три хиляди са общо за всички набори - голяма част са свободните места за деца с ХЗ и СОП от всички набори, друга част са свободните места за последна група - там целогодишно висят едни около 1000 свободни места в системата. Не се надявайте, че ще видите много нови свободни места по общ ред  - на второ класиране ще се преразпределят местата на приети на първо класиране деца, които по някаква причина (собствено решение, неизрядни документи, изтърван срок) не са се записали.
Има го и момента с преместването. Децата, които са кандидатствали за преместване, освобождават мястото си в предишната ДГ.
Също така и заради самия алгоритъм на класиране понякога остават свободни места - когато останат свободни места след жребий, не се образува нова гранична група, а местата остават свободни за следващото класиране.

# 306
Идвам да пожелая успех на всички Flowers Four Leaf Clover
Ние се отказахме да кандидатстваме тази година. Иначе имаше немалки шансове да го приемат в ДГ с яслена група, макар и само с 15 точки.

# 307
  • София
В 18:00 ли затварят системата?

# 308
В 12:00ч 🥳

# 309
  • sofia
Здравейте,

По постоянен адрес се водим в един район, а по настоящ - в друг. В момента детето ми посещава ясла и е приет по настоящ адрес, но шансовете за детска градина в същия район са малки. В системата имам опцията да избера от падащо меню един от двата района, като попълвам критериите, но когато избера района по постоянен адрес, миизлиза това съобщение: "След извършена служебна проверка е установено несъответствие между въведения от Вас административен район по постоянен/настоящ адрес и този в НБД „Население“. Моля коригирайте въведените данни!" Какъв точно е проблемът?

# 310
  • СОФИЯ
Данните от миналата 2024 г., първо класиране.

10.05.2024 г. (свободни места 14 274 )

Кандидатстващи деца   23 974
За преместване                     2 568

21 406
Класирани                            11 193
Неприети деца               10 213

Остават около 3 081 места за второ класиране.

На сайта не виждам информация за общия брой свободни места за тази година. Може би аз нещо пропускам.

# 311
  • sofia
Здравейте,
Незаетите места за СОП и хронични прехвърлят ли се за това класиране в общата опашка?

# 312
Идвам да пожелая успех на всички Flowers Four Leaf Clover
Ние се отказахме да кандидатстваме тази година. Иначе имаше немалки шансове да го приемат в ДГ с яслена група, макар и само с 15 точки.

В кой район това? При нас в Овча купел с 15 точки сме за никъде....

# 313
Здравейте,
Незаетите места за СОП и хронични прехвърлят ли се за това класиране в общата опашка?
Не. На 1ва страница е обяснено. Само незаетите социални се прехвърлят сега.

# 314
Системата затвори! Късмет и добри новини утре Simple Smile)) (бих искала да кажа на всички, но знам, че е  невъзможно!)

Общи условия

Активация на акаунт