То, ако зависи от хората, се получава малко "що си със шапка, що си без шапка"?
Другото е "всяко чудо за 3 дни". Днес са на една тема, утре на друга.
И третото е, че наистина на никого не му пука реално нито за мен, нито за това какво мисля и правя. На приказка да се намират и да си поддържат самооценката. А пък аз си живея както си искам, доколкото мога да си го позволя спрямо обстоятелствата.
И това е само моето мнение

Пълна простащина.
Wudu, такова поведение преминава границите на личното достойството и трябва да поставиш граници. Реагираш на момента: "Проява на лош вкус и липса на възпитание/култура/ниво е да се коментира външен вид на жена, много грубо", "Невъзпитано е човек да се подиграва за външен вид". Разобличаваш най-добре пред публика, колкото повече, толкова по-добре. След това не го мислиш повече.
Редовната реплика на вербалните агресори е това "Нямаш чувство за хумор". В твоя случай ми се струва, че може да ти е полезно да се научиш да се отстояваш и да поставаш граници по-категорично, ако се случва често.
Проява на лош вкус е да се обсъждат шапки и външен вид. Имам колега, евреин, който всеки ден от години носи тип каубойска шапка навън и вътре (евреите имат традиция да покриват главата); леко странно изглежда, но никога не съм чула някой да си позволи да го бъзикне или да изкоментира даже в негово отсъствие. Много грозно е такива неща да се обсъждат, камо ли пред човека, или ако знаеш, че той може да чуе/прочете.
) и даже не ми казва. На снимки виждам, че си е взела като моя потник. Да тръгна да се сърдя ли? Харесва й. Щом не го носим по едно и също време да приличаме на сиамски близнаци, всичко е точно.