Как успявате да не мислите за мнението на другите?

• 6 419
  • 166
  •   1
Отговори
# 15
На чужди хора, непоискано, акъл под формата на съвети да се дава ми е страшно глупаво. Акъл на чужди само ако плащат, иначе не.

# 16
  • над кукувичето гнездо
Мнението на другите...си е мнението на другите.

То, ако зависи от хората, се получава малко "що си със шапка, що си без шапка"?

Другото е "всяко чудо за 3 дни". Днес са на една тема, утре на друга.

И третото е, че наистина на никого не му пука реално нито за мен, нито за това какво мисля и правя. На приказка да се намират и да си поддържат самооценката. А пък аз си живея както си искам, доколкото мога да си го позволя спрямо обстоятелствата.

И това е само моето мнение Wink

# 17
В предишната тема на авторката (дали си подхождат с партньора) вече се обсъдиха същите въпроси. Защо ли започвам да мисля, че на нея всъщност й харесва хората да я коментират?

# 18
Първо - зависи за какво е мнението и как е изказано.
Второ - зависи какво означава "да го мисля" - да анализирам дали е вярно, да го приемам безропотно, или какво?
Второ - зависи кои са "другите", ако е жената от съседния вход е едно, ако е колега - друго, ако е член на семейството - още по-друго Smiley

За да получите правилни отговори, трябва да зададете правилния въпрос.
Ако колежка каже, че си напълняла и този цвят на косата не ти отива, е едно.
Ако майката каже същото на дъщеря си, е съвсем друго.

# 19

И третото е, че наистина на никого не му пука реално нито за мен, нито за това какво мисля и правя. На приказка да се намират и да си поддържат самооценката. А пък аз си живея както си искам, доколкото мога да си го позволя спрямо обстоятелствата.

Като каза шапка, един ден си бях сложила шапка и ме гледаха криво, един се беше подиграл с мене, не заради вида ми, а че мъничко слънце видя ли, шапка съм слагала, толкова ли съм се чувствала специална. И от онзи ден беше почнал да ми нарича мадама.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 15:11 от Wudu

# 20
Краткият ми отговор на въпроса от заглавието е: просто не ми остава време. Главата ми е постоянно заета със задачи, лични проекти, планове и проблеми и нямам никакво време да разсъждавам върху чуждото мнение.

# 21
Не ми пука. За себе си съм разбрала, че нечие мнение ме притеснява само ако има някакъв резон в него или е отражение на мой комплекс/нещо, което аз сама си мисля.

# 22
  • София
Имам усещането, че ти си търсещата внимание и вярваш, че всяка безобидна чужда реплика е едва ли не отправена със специално внимание към теб.
Имай предвид, че дори и да ти каже нещо някой, той след 2 секунди е забравил и репликата, и теб и си гледа собствените неща.
Освен ако не живееш в някое село, където хората нямат много работа и почти никакви забавления, затова си уплътняват времето с клюки за комшиите.
И в една от другите ти теми те посъветвах да си прецезираш обкръжението. Как ли пък не някакъв ще ми прави характеристики и аз няма да почна да го заобикалям още от другия край на улицата! Може би нещо в поведението ти ги предизвиква да се държат просташки. Постави граници.

# 23
Скрит текст:

Като каза шапка, един ден си бях сложила шапка и ме гледаха криво, един се беше подиграл с мене, не заради вида ми, а че мъничко слънце видя ли, шапка съм слагала, толкова ли съм се чувсвала специална. И от онзи ден беше почнал да ме нарече мадама.

Пълна простащина.
Wudu, такова поведение преминава границите на личното достойството и трябва да поставиш граници.  Реагираш на момента: "Проява на лош вкус и липса на възпитание/култура/ниво е да се коментира външен вид на жена, много грубо", "Невъзпитано е човек да се подиграва за външен вид". Разобличаваш най-добре пред публика, колкото повече, толкова по-добре. След това не го мислиш повече.

Скрит текст:
PS Бях забравила какви пълни простаци има в БГ, особено в по-малките градове.

# 24
Скрит текст:

Като каза шапка, един ден си бях сложила шапка и ме гледаха криво, един се беше подиграл с мене, не заради вида ми, а че мъничко слънце видя ли, шапка съм слагала, толкова ли съм се чувсвала специална. И от онзи ден беше почнал да ме нарече мадама.

Пълна простащина.
Wudu, такова поведение преминава границите на личното достойството и трябва да поставиш граници.  Реагираш на момента: "Проява на лош вкус и липса на възпитание/култура/ниво е да се коментира външен вид на жена, много грубо", "Невъзпитано е човек да се подиграва за външен вид". Разобличаваш най-добре пред публика, колкото повече, толкова по-добре. След това не го мислиш повече.

Скрит текст:
PS Бях забравила какви пълни простаци има в БГ, особено в по-малките градове.
Като им отговоря, казваха, че от шеги не съм разбирала и трябвало да се отпусна.

# 25
Като нямат адекватен отговор, веднага наричат го "майтап"

# 26
  • Melmak
Виж сега, изглеждаш малко като и ти да си тънкообидна или много да се вживяваш. Преразгледай малко хората около себе си.

Честно казано и майка ми не търпя да ми прави забележки. Не съм малко дете. Случвало ми се е, но тя е човекът, който намира кусур ан всичко. Няма нещо без кусур. И аз също получавах такива забрлежки, докато не я срязах, че ако няма какво хубаво да ми каже, да си прехапе езика.

# 27
  • над кукувичето гнездо
Ми, аз пък бих отговорила "Разбира се!" с най-чаровната и невинна усмивка, която имам, и няма да го мисля повече, пък ако ще и крокодил да ми викат.

# 28
  • София
Аз бих изтърсила нещо ужасно безочливо в отговор на подобни забележки. Такива хора обикновено нямат никакво чувство за самоирония и се обиждат и от най-малкото, но обожават да нападат другите...

# 29
Аз също, най-вероятно. Никога не съм давала съвет за чужд аутфит, честно казано обикновено не съм във възторг от това, което виждам (примерно в работата), така че ако някой, който по начало според мен се облича зле, посмее да направи забележка за моето облекло, сигурно ще бъда принудена и аз да дам мнение за неговото.

Общи условия

Активация на акаунт