Как успявате да не мислите за мнението на другите?

• 6 426
  • 166
  •   1
Отговори
Особено, когато се налага да ги видите всеки ден.

# 1
  • София
Ако са ми близки - ще говоря открито какво ме притеснява и ще помоля да няма излишни коментари.
Ако са чужди хора - с възрастта и времето се свиква да не им цепиш басма. Като тийнейджърка бях ужасно мнителна и непрекъснато слушах хората какво казват. После притръпнах.

# 2
Кратко и ясно - като си гледам моя живот.
Там където няма вариант с добро възпитание,   спазвам здравословна дистанция и ако не действа - игнор.

# 3
Ако те си натрапват мнението, това е тормоз и общуването с тези хора трябва да се прекрати.
Ако става дума за дете - съжалявам, но ще му се наложи да се съобразява, докато порасне и стане независимо.
Ако не си натрапват мнението - не ме интересува.

# 4
  • София
Просто моето мнение ми е по-важно. Мисля за него.

# 5
  • София
Не си коментирам личния живот с хора извън семейството и с такива, които не са ми близки (форумът не го броя, защото тук аз преценявам дали и какво да споделя). С останалите държа дистанция и директно заявявам, че не търся мнението им.

# 6
Не ме интересува какво мислят другите. Стигаш до това, особено когато разбереш нивото на развитие на тези хора. Само глупавите започват да коментират, да клюкарстват и/или да налагат мнението си.

Животът е твърде кратък, за да обръщаме внимание на това какво мислят другите. Няма да имаш втори шанс нито за да се насладиш, нито за да вземеш решения за СВОЯ живот.

# 7
  • София
Ами не знам точно как стана. Явно достигнах такъв етап в живота и личностното си развитие, при който тревогата "какво мислят другите" ми е изключена като с ключ OFF.

# 8
Правило номер 1 - не можеш да промениш мнението на другите, така че няма смисъл да се мъчиш. А веднъж като спреш е доста лесно да не обръщаш много внимание на мненията които не ти харесват.

# 9
Държа на и се интересувам от мнението на важни за мен хора, в работна среда също, извън това слабо се вълнувам. Интересно ми е да чета различни впечатления обаче да видя как мислят и разсъждават извън моето балонче, да разбера по-добре, а и да съм в час с тенденциите и настроенията в обществото.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 12:37 от Анонимен

# 10

Aко някой каже, че изобщо не мисли за чуждото мнение,  преувеличава силно Wink Все пак живеем в общество и се съобразяваме с околните. Въпросът е само да го имаме предвид, да ни е за сведение, а не да ни дава тон в живота. Тоест - както във всичко, дяволът е в детайлите и дозата прави отровата.

# 11
Аз разбрах темата като "мнението на другите за мен", а не мнението на другите за други неща. Защото ако е за мен, не трябва да се съобразявам, нито да го мисля (най-много да се обидя, но в този случай ще се превърне в проблем за другия човек, не за мен Wink  ), но ако е за други неща - примерно свързани с работата, няма как да не се направи компромис.
Ако е мнение за мен - например, какво ме интересува дали някой друг харесва дрехите или прическата ми?

# 12
Ако е за мен - примерно какво ме интересува дали някой друг харесва дрехите или прическата ми?

Е, ако е готиният пич, когото искаш да свалиш? Wink

# 13
Първо - стара съм за такива неща. А  когато не бях - ако някой, когото съм харесала, ми направи подобна забележка, на секундата щях да го помисля за л..но и да спра да го харесвам. Въпрос на психика, предполагам.
Скрит текст:
Навремето много се смяхме с една съученичка, разказваше следната история - излязла на среща с някакъв (баща му беше богат - затова той имаше самочувствие, иначе не беше нещо особено) - той й казал, че ако тя иска да излязат пак, трябвало да отиде на козметик и на фризьор. Тя не се свърза с него повече.

# 14
Понеже предишната тема на авторката беше относно това, как другите коментират пола на нероденото й дете, и аз така разбрах, че става дума за непоискани съвети и т.п.

Общи условия

Активация на акаунт