Как успявате да не мислите за мнението на другите?

• 6 426
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
Ти защо си мислиш, че всичко, което хората ти казват, е с умисъл да те засегнат? И защо така се влияеш? Представи си, че не си им чак толкова важна. Виждат те, казват нещо колкото да кажат нещо и след минута са го забравили (както и теб може би). А ти го мислиш и го нищиш, помниш го толкова време след това.

# 61
Ми единственото ми утешение е, че говорят, за да ме дразнят, а не защото си мислят така.
Друга позната като ме видя с малка чанта, каза, че не харесвала малки чанти и аз се бях обидила. След няколко месеца се появи с малка скъпа чанта, нали не обичаше.

Леле... Честно, става ми жал за хората, с които общуваш. И на „добър ден“ ли се обиждаш?

# 62
  • Mediterraneo
Обижда се, защото се смята за център на света. А хората наистина забравят точно след 30 секунди с каква чанта си била.

# 63
  • Между гори и планини
Ами и аз не обичам чанти тип торбата на дядо Коледа 😂
Вярно ли се сърдите за това, че някой харесва нещо по- различно от вас? Ама я вземете и пораснете! ( Ей сега се разсърди 😂😂😂)

# 64
Вярно ли се сърдите за това, че някой харесва нещо по- различно от вас? Ама я вземете и пораснете! ( Ей сега се разсърди 😂😂😂)
Въпроса е не, че не харесва, казва, че не харесва, но си взима такава.

# 65
  • Далечният изток
Чааак пък толкова да те вълнуват хората... Да помниш обувка, чанта, потник. Нямаш ли по-смислени занимания или това взиране във вещи ти е достатъчно смислено?!

# 66
  • Между гори и планини
И това те обижда... ?
На колко години си?

# 67
  • Някъде там
Ми единственото ми утешение е, че говорят, за да ме дразнят, а не защото си мислят така.
Друга позната като ме видя с малка чанта, каза, че не харесвала малки чанти и аз се бях обидила. След няколко месеца се появи с малка скъпа чанта, нали не обичаше.
🤔 Това ме шокира.
Ти ставаш и лягаш с въпроса : днес какво ли ще кажат хората за мен и на кого ли да се разсърдя, че съм му се обидила ?
Сериозно ли може да се обидиш,понеже   някой ти казал, че не харесва малки чанти, пък си купил? И толкова да те обиди, че да се разсърдиш. На мен ми се струва, че твърде много свободно време имаш..

Явно познатите ти, те виждат, че се вживяваш и умишлено се забавляват с теб. Ако някой ми се обиди, за такава глупост, просто ще му пожелая всичко хубаво и до там ще ни е комуникацията.

# 68
Красотата и грозотата са в очите на коментиращия. Мнението на други хора е тяхно отражение. През призмата на сравнението. Продиктувано е от техният вътрешен свят, предпочитания, светоглед, ценностна система и опит. Човек може да се чувства обиден,  в случай че поради някаква причина възприема коментара лично. В резултат едно и също нещо някой го одобрява, втори го подминава, трети не го харесва. Друг пък може да използва коментарите и да си казва мнението, за да си избива комплексите. В случай, че сравнението не е в полза на коментиращия комплексите за малоценност омаловажават. Търсят компенсация чрез предизвикване на емоционална реакция с помощта на ниски топки и летви. Най-голяма мотивация да гледат в чуждите паници и да критикуват тенденциозно, да поставят под съмнение имат завистливите очи, недоволният човек или този без скрупули.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 06:02 от starinthenightsky

# 69

Може би имаш нужда да се чувстваш значима и затова съотнасяш всичко казано към себе си и ти носи утеха, което е странно чувство при дразнение. Защото личната значимост или да приемаш нещата лично — е върховната проява на егоизм, тъй като смятаме, че всичко е свързано с нашето „аз“. Само храна за размисъл ти давам, да не вземеш да се обидиш. Wink

# 70
Гледам си собствения живот. Интелигентните и добри по сърце хора знаят каква съм всъщност, защото са имали възможност да ме опознаят по-дълбоко и да разговаряме на тежки теми от живота. И мнението им е повече от добро. А мнението на повърхностни хора, които не са ми дали шанс да ме опознаят, е без значение.

# 71
И това те обижда... ?
На колко години си?
Какво против има към мен, че коментира негативно моята чанта. Тя коментираше всичко негативно, свързано с мен.
Гримирах се,тя не, като ме види казваше, че накичените жени били разхвърлени, не са вършили домакинска работа и не са били чисти.
Знаеше,че понякога отивам на кафенета, аз нямам никакво време да ходя на кафета казваше.

# 72
  • Далечният изток
Коя е "тя", че изтървах нишката?!
И какъв фактор ти е, че е толкова важно мнението ѝ?

# 73
  • над кукувичето гнездо
Rolling Eyes
И какво, като има нещо против теб? С нея ли живееш? Ти ли имаш проблем с нея, или тя с теб? И какво като имаш време за кафе и си разхвърляна?! Нали ТИ живееш там така, не ТЯ? Това са твоите избори, с чиито последствия ще живееш ТИ. Не са чужди избори, нито някой друг ще живее с последствията от тях. Живейте го тоя живот, оставете другите да си губят времето с обсъждане на този и онзи.

# 74
  • Между гори и планини
Тя лично на теб ли казва - много си накичена, гримирана и ходиш по кафенета?
Или си говори по принцип, а ти го приемаш лично?
Като съдя по теб, вероятно не контактуваш с изключително интелигентни хора...

Общи условия

Активация на акаунт