Неспокойни нощи 6 месечно бебе

• 3 124
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Какви 6 дози, така не се разбира за какво говориш. Искаш да кажеш, че сте му правили мляко със 180 мл. вода + 6 лъжички АМ, а сега давате само 60 мл. с две лъжички? Ами щом го е изпивал цялото, значи си има нужда. Не разбирам защо му правиш по-малки дози, дай му колкото мляко иска. За да си сигурна, че яде достатъчно в шишето винаги трябва да остава малко мляко, ако го изпива до капка, значи не му стига.

Моят син се будеше по 3 пъти на нощ поне до 9 месец, след това започна да ги намаля и на 16 месеца спря да се буди за нощно хранене.
Да давам 180мл. + 6 лъжички АМ.

# 16
Добре си го храните според мен. Просто много очаквате да спи това бебе. От 9 вечета до 8 сутринта. Няма такива бебета, поне аз не съм чувала. Или го будете в 7, ако искате да ляга в 21:00, или ако става в 8 сутрин, вечер го задържайте до 22:00.

# 17
  • София
Ми бебето ти гладува, как се очаква да спи?? Не мога да си представя да оставя бебето си гладно. Това е абсурдно. Вземи се в ръце и обмисли промяна на всичко. Започни с храненето. Махни ги тия двойни, тройни дози и го храни на поискване.

# 18
Ми бебето ти гладува, как се очаква да спи?? Не мога да си представя да оставя бебето си гладно. Това е абсурдно. Вземи се в ръце и обмисли промяна на всичко. Започни с храненето. Махни ги тия двойни, тройни дози и го храни на поискване.
Педиатърката иска да не давам нищо през нощта като  се събуди... Ако не се буди щял да спи повече, но според мен няма как да стане на този етап.

# 19
От собствен опит, ще спи повече, ако го храниш на поискване. Сам ще си направи режима и ще прави по-дълги паузи нощем, ако получава достатъчно мляко през деня.

За съжаление много педиатри дават такива остарели неадекватни съвети да се държи гладно бебето. Води се по бебето, не теориите на педиатърката.

# 20
Хранете с мляко на поискване. Задължително е вечерно мляко, преди сън.

# 21
  • София
Каква е тази соц, псевдо педиатърка?
Защо не следваш бебето? Педиатърката у вас ли живее?

Абсурдно е, чак ме ядосват такива майки като теб.

# 22
Тя и моята педиатърка така искаше, ама аз не я слушах и си давах мляко вечер.
През 3 часа си е ок храненето, щом е на АМ.
Бебетата имат и периоди на интензивен растеж, в които трябва да хапват повече от обичайното. Това е нормално. Захранено ли е?

# 23
Как се приспивате вечер? Ако бебето заспива на шишето, може да си е направило млякото асоциация за заспиване и това да му пречи нощем. Ако заспива по друг начин, давайте мляко за цяло хранене още при първото събуждане.

# 24
От няколко седмици нещата се промениха, към по лошия начин. Преди като се събуди с рев и давах млякото и заспиваше пак. От скоро след като дам млякото не спи, играе си, върти се. Притесняваме, че ще му стане навик 😒

# 25
От няколко седмици нещата се промениха, към по лошия начин. Преди като се събуди с рев и давах млякото и заспиваше пак. От скоро след като дам млякото не спи, играе си, върти се. Притесняваме, че ще му стане навик 😒

Нови умения?
Недостатъчна активност през деня?

# 26
Нови умения?
[/quote]
Нови умения има обръща се на двете страни и сега се опитваме да стоим седнало положение. През деня излизаме вънка, играем си но спи 3 пъти. 2 дремки по 30 мин и на обяд 1 час.

# 27
Нови умения?
Нови умения има обръща се на двете страни и сега се опитваме да стоим седнало положение. През деня излизаме вънка, играем си но спи 3 пъти. 2 дремки по 30 мин и на обяд 1 час.
[/quote]
Период е, иска да си тренира уменията, ще отшуми. Измаряйте го хубаво да си ги тренира през деня. Търпение, ще мине и това. 😊

# 28
Здравейте 😊
Като начало според мен може да изчислите по формула за възрастта на бебето колко количество храна трябва да приема за денонощие,за 6-месечна възраст мисля ,че беше 1/8 от теглото на бебето. Т.е. ако бебето да речем е 8 кг за 24 часа трябва да приеме 1000 мл храна. Вече според броя хранения ,които има разделяте пропорционално,за да може детето да приеме необходимите калории.
Отделно зависи и колко твърда храна приема. Моето момиче на 6 месеца сутрин ядеше 200мл мляко,на обяд 160гр зеленчуково пюре,следобед плодово пюре 150-160 гр и после имаше 2 хранения по 200 мл мляко. Нощното хранене сама си ги махна и двете между 5-6 месец,но никога не съм я залъгвала нощем с вода. Успех Simple Smile

# 29
Здравейте, стана още по зле. Сега сме на 9 месец и всяка вечер се събужда през 1 час и понякога слес мляко пак не заспива. Научи се да пълзи, и вечерта като спи изведнъж става и в седнало положение започва да плаче.

Общи условия

Активация на акаунт