Неспокойни нощи 6 месечно бебе

• 717
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте скъпи майки, имам бебе на 6 месеца момченце. От доста време имаме проблем със спането през нощта. Буди се със много рев, успокоява се само с мляко, пробвахме със вода или биберон но не става. Рутината ни е следната:
- ставане към 8:00 сутринта
- хапване към 9:00
- дрямка към 10:00 до 10:30
- хапване 12:00
-спане  13:00 до 14:30
-хапване в 15:00
- дрямка в 17:00 до 17:30
-хапване в 18:00
- хапване и лягане за нощен сън в 21:00
- ставане с рев 23:30
-ставане с рев 2:00
-стяване с рев 4:00
Преди следобедната дрямка правеше 3 часа. Направихме кръвни изследвания и всичко е добре. Само вечерта ни е проблема.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 08:55 от Ivanaivanova92

# 1
А след като изяде млякото заспива ли пак?

# 2
Или са колики, или са зъби, нищо тревожно.

# 3
Ами бебе е... Още много безсънни нощи ще имате. Най-вероятно започват да излизат зъбки. При нас е така, когато тръгне ново зъбче

# 4
Сигурно е гладно. На 6 месеца повечето бебета се будят нощем да ядат. Ти ще се успокоиш ли, ако ти дават вода, когато си гладна? В 18:00 часа му е последното ядене и очакваш да не се събуди през нощта от глад?

# 5
Сериозно ли не му даваш да яде след 18 ч. и очакваш да спи цяла нощ? Детето е гладно, на 6 месеца е нормално да се буди да яде по няколко пъти на нощ. Защо не му давате мляко преди да заспи в 21 ч.?

# 6
И има само 4 хранения през деня.

"През петия и шестия месец бебето започва да се нуждае от по-голямо количество мляко на всяко хранене. Средното количество е около 150 до 180 мл на хранене. Храненето се извършва на всеки 4 часа, като броят на храненията става 5-6 пъти на ден."

Проблемът бил от доста време, ясно защо е така, ако такава му е "рутината" на бебето. Дори и да е започнато захранване, след 2-те лъжички пюре, които ще изяде, пак се дохранва с мляко

# 7
И аз това забелязах, тази "рутина" изобщо не е добра за бебе на 6 месеца, камоли за по-малко такова. Нощем явно си наваксва за недохранването през деня.

# 8
Да, но давам 2 дози само и заспива.

# 9

Какви значи 2 дози?

Очевидно е, че гладува, щом се успокоява, като се наяде. Сметни си какво количество мляко изяжда за денонощие, трябва да е около 900-1000 мл, и започни да го храниш нормално.

# 10
Както са ви посъветвали по-нагоре, сметнете общото количество за денонощието. Но нощното хранене е нормално, дори да си яде прилично през деня. Дъщеря ми също си се будеше. Давахме пълното количество. Ако давате по-малко, буденето ще е по-често.

На 6 месеца има и т.нар. фаза на бърз растеж, когато бебетата ядат много често, това не бива да ви притеснява, естествен етап от развитието е.

П.П. Нашата педиатърка даде много мъдър съвет - махнете всички часовници около вас и се водете по детето. Дава се пълно шише, според ръста, ако го изяде и показва, че иска още, правите още 30 мл.

# 11
  • Банско
Синът ми също се будеше и така бяхме дълго време, поне до годинка. Колкото иска да яде давай! Явно е гладно.

# 12
Тя го храни 4 пъти през деня. Едно стандартно шише е 200 мл, но аз никога не съм правила в едно шише 200 мл, а 180 максимум, защото мерителна лъжичка сухо вещество е за 30 мл вода. Тоест бебето вероятно приема максимум 4*180 мл, ако не му слага допълнително. После очаква да не яде от 18 часа вечерта до 9 сутринта на другия ден, защото имало рутина. И го залъгва с 2 дози, което май е 2 мерителни лъжици АМ с 60 мл вода.

# 13
Тя го храни 4 пъти през деня. Едно стандартно шише е 200 мл, но аз никога не съм правила в едно шише 200 мл, а 180 максимум, защото мерителна лъжичка сухо вещество е за 30 мл вода. Тоест бебето вероятно приема максимум 4*180 мл, ако не му слага допълнително. После очаква да не яде от 18 часа вечерта до 9 сутринта на другия ден, защото имало рутина. И го залъгва с 2 дози, което май е 2 мерителни лъжици АМ с 60 мл вода.
Последното хапване е в 21:00 часа. Пробвахме по 6 дози да даваме всеки път когато се събуждаше с рев, но няма ефект.

# 14
Какви 6 дози, така не се разбира за какво говориш. Искаш да кажеш, че сте му правили мляко със 180 мл. вода + 6 лъжички АМ, а сега давате само 60 мл. с две лъжички? Ами щом го е изпивал цялото, значи си има нужда. Не разбирам защо му правиш по-малки дози, дай му колкото мляко иска. За да си сигурна, че яде достатъчно в шишето винаги трябва да остава малко мляко, ако го изпива до капка, значи не му стига.

Моят син се будеше по 3 пъти на нощ поне до 9 месец, след това започна да ги намаля и на 16 месеца спря да се буди за нощно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт