Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 876
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Дами, малко извън темата, но моля предложете ми някой наистина хубав и добре хидратиращ крем за ръце. Положението е страшно, целите ръце са сухи, напукани понякога кървят дори. Гледам да мажа с нещо редовно, като се сетя, ама тези дни са особено груби та даже не смея да правя аз масажа на бебо, и ММ поема тази работа. Сама себе си да погаля ме драска, камо ли по него...

Постоянно ги мия или мия нещо друго и предполагам за това се получава така. Ще започна с ръкавици да вися на мивката, дано помогне. Иначе мазах с какво ли не - на бебето продуктите дори почти измазах. Grinning

Ако имате препоръка за някой крем, неароматизиран евентуално, че да не се притеснявам после и детето да пипам...

В една група във фб бяха препоръчали този, който е доста бюджетен, от ДМ. Аз бях скептична, защото обикновено се заглеждам само в медицинска козметика, но определено е добър.
https://dm-drogeriemarkt.bg/glysolid-glitserinov-krem-p400019691 … pdsteilen.laufend

# 122
Ако е много, много зле положението - Дефламол. Преди няколко години ръцете ми бяха изстрадали от лютата зима, та само това ме спаси. Но това е в краен случай, но пък е много ефективно. Реших да споделя, понеже не се ползва с такова приложение😉

# 123
Аз съм страшно доволна от кремовете за ръце на the body shop. Веган формула са, но имат аромат известно време.

# 124
mishmash9 опитай с Бепантен. Аз го ползвам за бебето за зоната на пелените и за своите ръце.

# 125
Момичета, аз да ви кажа, сигурно ние сме единствените, чиито родители почти не са виждали бебето. След два дни ще стане на 5 месеца и нашите са го виждали 2 пъти за по няколко часа, а на мъжа ми веднъж. Живеем в друг град, но ако имат желание могат да дойдат на 2 часа и половина път сме. Не сме в лоши отношения , но не сме и близки , но просто явно нямат желание.
Така че и другата крайност не е много добре.
И това ни е познато. На МЖ майката е виждала бебето 3 пъти, баба ѝ 2 пъти, и оттам нататък като почнеш - баща ѝ, сестра ѝ, братовчедка ѝ, леля ѝ, другата ѝ баба, децата на сестрата и братовчедката - нито веднъж. Детето е на 5 месеца, а всички изброени хора живеят на 200 метра от нас в общо 2 къщи. 2 минути с кола, не 2 часа.

# 126
И ние сме в подобна ситуация със свекървата обаче, присъствието и ме напряга по ред причини, просто защото не се държи така както на мен ми се иска Grinning за което си давам сметка, че е глупаво, тя най-вероятно чувства същото към мен.

# 127
  • София
И мен свекървата ме напряга, все намеква че иска да го нагушка, че го вижда веднъж в месеца, как й липсва. Аз се правя че не се сещам. Живее на 60 км, има кола.
Ама ми идва на гости, все по обяд уцелват. Как един път не донесе неща за ядене, идва с брата на мъжа ми почти винаги, той пък има заведение. Май се засегна веднъж че отказах да ми донесе баница, която ще ям сама 4 дни за да не я хвърля и ще се нервя на кантара.
Два пъти беше с някакъв рошав гаден елек, който миришеше на цигари. Последният път на един ужасен парфюм, чак ММ й направи забележка, тя му се засегна и каза че иска да идва като го няма или навън в парка. Ама като й казах да идва да го разходи 2 часа в парка, аз да се откъсна или да свърша нещо у дома не я устройва. Иска буден вътре да го гледа. Последният път беше разочарована че сина й не е правил десерт.

# 128
Това свекървите са друга порода, не подлежат на коментар...😃
Моята е млада и модерна, къпе се в парфюм тип Кобако и детето плаче, когато я гушка. Убедена съм, че е заради парфюма, от километър мога да я надуша. По-лошото е, че не може да я успокои, иначе много я обича и ѝ се радва.

# 129
Моята пък редовно идва с блузи на перлички или малки камъчета и се страхувам малкия да не глътне нещо от нея, на тръни съм Grinning

# 130
Като сме подхванали темата за свекървата да се оплача и аз😂
Моята се обижда когато й кажа да си измие ръцете преди да пипне детето. Отговора е винаги аз като излязох си ги измих, не съм пипала нищо. Винаги мирише на цигари в комбинация със супер тежък парфюм. Детето нито може да го преспи, нито го храни когато й се каже. Винаги лъже, което мен ме дразни най-много и все е компетентната тя! Обясняваше ми как на 4м трябва да го слагам да седи, естествено не съм го направила.

# 131
  • София
То звучи смешно, ама май всички имаме сходни случки. И знаете ли какво се замислих, че около половината от нас, аз включително, живот и здраве ще сме свекърви Rolling Eyes

# 132
  • София
Аз повече търкания около бебето с майка ми съм имала, свекито ме слуша много, някак съм ѝ взела респекта, много ме уважава 😀

Майка ми е друга бира, поосефери се напоследък, но по едно време направо я заплаших, че няма да си види внука повече 😀 Пръхтеше ми пренебрежително на всяко нещо, което кажа, че искам да се следва за детето.

Някой беше питал за дремки…ние също още сме на 4, просто не издържа интервали над 2 часа и не знам как ще минем на 3, много ми се иска вече, мислех даже тея дни да го пробвам…иии тая нощ се събуди в 5, та ще угасне рано и ще трябват 4 дремки. Дано само не му стане навик това ранно ставане, че ще изчезна безкрайно както казваха в едно клипче преди години 😀

# 133
Здравейте мами, пиша отново притеснена бебка е на 5 месеца, 4 коригирани, родена е месец по рано. Качваше си нормално до този месец за месец е качила само 300 гр. Яде 5 по 150АМ може би трябва да я будя още веднъж през ноща за да стана 6 хранения но така сладко си спинка сърце не ми дава да я събудя в момента е 5735гр струвами се супер малко. Аз съм дребна но пък баща и е висок и едър. Утре сме на преглед и ще видим какво ще каже педи но ми се искаше да питам при вас как вървят нещата. Благодаря, че изчетохте и бъдете здрави Simple Smile

# 134
  • София
Ако е родена месец по-рано звучи като да си е удвоила теглото, което на мен ми се струва добре. Гледа ли таблици, зависи и колко см е. Щом е момиченце може да върви по дребничка. Моето е на 4 м и половина, доста едро (удвои си теглото на 4 м) и яде 6х140, което не е много повече.

За майките аз имам късмет с моята, че мина през сестра ми и научи всичко съвременно. Макар че имаше коментари как не го мием на всеки памперс и че го гледаме прекалено спокойно. Но видя че детето е супер и спря.

Здравейте мами, пиша отново притеснена бебка е на 5 месеца, 4 коригирани, родена е месец по рано. Качваше си нормално до този месец за месец е качила само 300 гр. Яде 5 по 150АМ може би трябва да я будя още веднъж през ноща за да стана 6 хранения но така сладко си спинка сърце не ми дава да я събудя в момента е 5735гр струвами се супер малко. Аз съм дребна но пък баща и е висок и едър. Утре сме на преглед и ще видим какво ще каже педи но ми се искаше да питам при вас как вървят нещата. Благодаря, че изчетохте и бъдете здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт