СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 31 077
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Mur, така е, може, но аз не държа. И друг път съм писала, не сме в София и баловете не са космически. Готви се сама, колкото су справи толкова. За мен е по-важно да учи и да не изостава по останалите предмети, в края на краищата не всичко е БЕЛ и математика. Три пъти в седмицата има и тренировки, не е нещо обременяващо, раздвижва се и се намалява стреса. Нищо при нас няма да е на всяка цена.

# 166
Пълни са книжарниците с помагала, но си трябва и желание от страна на детето. От моята дъщеря виждам, че най-трудно се мотивира, когато трябва да се готви сама в къщи. Аз съм и купила следните сборници по МАТ и съм много доволна:
https://www.book.store.bg/p232101/sbornik-sys-zadachi-po-matemat … 1820-zadachi.html

https://www.koalapress.com/book/sbornik-po-matematika-7-klas

https://www.ozone.bg/product/kurs-po-matematika-za-7-klas-uchebn … 2024-2025-sanrey/

В последното помагало ги има решени всички матури без 2024.

По БЕЛ имаме помагала с тестове на Регалия и Просвета, но там не разчитаме толкова на самоподготовка.

Здравейте,

Аз съм нова в темата, - майка на седмокласник, който ужасно го мързи. Ходи на индивидуални уроци по БЕЛ и Математика, но резултатите му не са добри. Дайте ми идея от къде мога да взема тренировъчни материали, за да мога да му ги давам в къщи.

# 167
В "Малки истории" по БНТ темата е за матурите. Сега си го връщам да го гледам, изглежда да е интересно.

# 168
В ,,Малки истории" много точно са поставени наболелите проблеми в нашето родно образование!

Мила Атова, благодаря че споделихте:)

# 169
  • гр. София
Здравейте,

Аз съм нова в темата, - майка на седмокласник, който ужасно го мързи. Ходи на индивидуални уроци по БЕЛ и Математика, но резултатите му не са добри. Дайте ми идея от къде мога да взема тренировъчни материали, за да мога да му ги давам в къщи.
Тръгнах да пиша, но Соул ме е изпреварила.
Помислете обаче дали има смисъл от допълнително натоварване, щом ходи и на индивидуални уроци. В един момент се получава пренасищане, претрупване, от което няма резултат, само се тъпче нещо насила, но то не остава в съзнанието. Даже може да има обратен ефект.

Благодаря за съвета. Ще помисля, но съм притеснена, че въпреки тестовете и уроците когато трябва да приложи знанията в самостоятелна работа той не се справя добре. Според мен бърза и не може да приложи наученото. Когато го изпитам на чиста теория , правила и т.н. виждам, че ги знае, но не успява да ги приложи в самостоятелна работа

# 170
Здравейте, синът ми е правил  около 7,8 може и повече преразказа, точките, които изкарва са около 27,+-. Винаги рецензията е ,че не е достатъчно подробно и ,че размества моменти. Нямам идея как това може да се тренира. Или помниш,или не:) иначе на поправката ги докарва 31 точки, ама аз тях не ги броя:)

# 171
Да сменим малко темата, че ми писна от НВО-та.
По колко време прекарват вашите тийн-ове на телефоните? Имат ли профили в социалните мрежи? Успявате ли някак да наложите ограничения? Вчера за първи път чух за новата 'мода' - терианци?
И гледахте ли новия сериал по Нетфликс "Юношество" (Adolescence)? В частта с училището - децата ви споделят ли с вас какво се случва в училище?

# 172
Моят младеж бая цикльори, когато си е вкъщи. Хубавото е, че и доста излиза, малко и спортува. Никога няма да предпочете устройствата пред излизането. Но! Когато си е у нас и по някаква причина няма планове за излизане (което, слава богу, се случва рядко), едва го отлепям от екрана.
Профили в социалните мрежи няма, но гледа някакви шортита в Тубата и играе компютърни игри.
Като цяло споделя за разни неща в училище, но никога не мога да бъда сигурна дали ми казва абсолютно всичко, най-вероятно не. Засега не се е забърквал в някакви сериозни проблеми, виждам, че е сравнително зрял в това отношение и че ще сподели или просто аз ще си го усетя, ако има нещо много тревожно.

# 173
Да сменим малко темата, че ми писна от НВО-та.
По колко време прекарват вашите тийн-ове на телефоните? Имат ли профили в социалните мрежи? Успявате ли някак да наложите ограничения? Вчера за първи път чух за новата 'мода' - терианци?
И гледахте ли новия сериал по Нетфликс "Юношество" (Adolescence)? В частта с училището - децата ви споделят ли с вас какво се случва в училище?
Много време прекарва на телефона. Реално той е продължение на ръката ѝ. С него и до тоалетната ходи, че а го е оставила, а нема кой да ѝ напомня да диша и издиша. Борбата от моя страна е всекидневна. Един ден може да се овенчае с успех, знае ли човек. Не губя надежда. Grinning

Филмът не съм го гледала. И май и не искам да го гледам.
Иначе споделя абсолютно всичко каквото се случва в училище и ѝ прави впечатление. И за което разбира де, щото тя стои малко встрани от общите "вдъхновения" на съучениците си. Обича да рисува и използва всяка свободна миниту да посещава кабинета по рисуване, та там прекарва голяма част от времето си.
Не е като да нямат сериозни проблеми с поведението в класа ѝ, даже от петък е възникнал един доста сериозен проблем, за който тя ми сподели и след това класната писа във вайбър групата на класа. Та май при нас основната борба в 7-и клас е да се измъкнем от средата. Поне така се надява. Дано да ѝ се получи. Flowers Four Leaf Clover

# 174
  • ту тук, ту там
Има профили в някои от социалните мрежи (ИГ и ТТ), прекарва на телефона повече време, отколкото би ми се искало. Кара ски и/или колело редовно (според сезона и времето навън), но общо взето всичко друго му е скучно, което мен ме вбесява.
Гледа основно клипчета и шортс свързани с маунтийн байкинг и ски, някакви забавни други също, не знам да следи точно определени инфлуенсъри.
Като малък четеше много книги, от година - година и половина някъде няма достойна книга за него, все са му скучни. 🙄

Не споделя за училище много, като го разпитвам е пестелив на думи. Ако задам конкретен въпрос, ми отговаря, но да започне да разказва какво се е случило ей така непринудено - не.

# 175
Моята няма профили, има само Вайбър. Ние сме с фемили линк и аз съм спряла скрийнтайма на три часа през учебни, а през почивните дни на четири. Тя само в училище изхабява по час и половина на игри и вайбър

# 176
Моят има вайбър. Регистрирал се е в соц. мрежи, ама му резнах достъпа. Не настоява особено....

Гледах филма (мини сериал е, 4 епизода), особено втори еп. показва колко са безпомощни учителите и какви грозни са отношенията в училище. Живо си представих и нашата действителност....за съжаление. Опасявам се, че станахме прекалено големи защитници на правата на децата, а забравихме задълженията и възпитанието.

# 177
За Регалия получавам смесени мнения, има ли някой с мнение относно уроците по БЕЛ

# 178
Не съм гледала сериала, ще намеря време и ще го гледам, но булингът в училище е придобил ужасни размери. Има и учители, за съжаление, които даже насърчават лошото отношение между децата.
На места се е загубило благоприличието

# 179
  • София
Сега не го ограничавам от устройства въобще, през учебно време условието е да си е научил. Споделя умерено, но и не считам за нужно да споделя всичко. Филмът не ми е критерий, въобще не съм с добро мнение за него.

Общи условия

Активация на акаунт