СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 670
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз много се дразня като на работа някой започне да говори направо с английски думи, при положение, че има български такива. Така че отърване няма, дори при възрастните.

# 211
За мен лично е добре, когато се говори за компютърни програми - да кажеш "копи, пейст, принтни го" и т.н., въпреки че има български думи. При нормален разговор, не приемам да се заменят думи. Гледах някакво клипче с някакво реалити предаване и една от участничките се прави на интересна, като комбинира български и английски думи.....хахах И изобщо се се усеща, че е супер нелепа....

ПС: Даже се сетих - казва на един мъж: "Очите ти са като хейзъл"..... При което той дори не я разбра. Презполагам е искала да каже, че очите му са с лешников цвят.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 11:30 от Soul Free

# 212
  • София
Лошото е когато хубави български думи се заменят с английски, ей така, защото ги знаем.  За слагането на предлога на края на въпрос не ми се отваря дума, щото се ядосвам много.

Я, признавайте, тормозите ли децата с тестове ваканцията? Моето съм го оставила да почива.

# 213
За слагането на предлога на края на въпрос не ми се отваря дума, щото се ядосвам много.

Такова не съм чувала....

Аз го тормозя моя. Не че ми обръща внимание.....имат доста домашни, та ще видим кое как ще се съчетае.

# 214
  • София
Ами да, но се съгласихме заедно, че ще работим по математика през ваканцията. Правим неравенства - по 1 тема дневно. Доста добре вървят, разбира ги, може би, защото много го тормозих за уравненията. Отделно си взе да прави, по негово желание, тестове от предишните години за физика и биология за състезанието на НПМГ, понеже много го впечатлиха физиците. Е, прави днес 3ти тест по физика, а на първия по биология се отказа още в началото. А иначе първо желание му е биология. Колкото и да говоря да не се разпилява в много посоки и да избере само една област, не ме чува.

# 215
  • София

Я, признавайте, тормозите ли децата с тестове ваканцията? Моето съм го оставила да почива.

Аз си признавам, че го тормозя с първи модул, разбрахме се да решава тестовете от Школо, предимно решаване за време. Първоначално мислех да почива и да реши само няколко задачи от работа и движение тези дни, понеже са мъка за него, но се оказа, че спешно трябва да подобри времето за решаване на лесни задачи. Не знам дали има друго дете, което не успява да се вмъкне в определеното време за модул 1. Какво ли щеше да прави преди 2г, когаго беше 60мин. Истински Франклин е, без преувеличение.
Малко ме е яд, че досега не се навиваше да си решава задачите с часовник, но сега явно и той се притесни, особено след пробния на Регалия, когато не му беше стигнало времето за цели 3 задачи.

# 216
Пускай го на пробни изпити. Там ще си засича времето и ще се мобилизира. Вкъщи и моят се мотае ужасно. По два часа  ги цъка задачите от първи модул и/или се разсейва....

# 217
На моето дете не му остава време за ваканция. Прави по едно НВО БЕЛ и едно НВО математика на ден, отделно от това преговаря анализи и си подготвя домашните за училище. За почивка рисува. Поне времето е лошо и вали, та не ме е яд, че не може да излиза навън.

# 218
  • София
Не го занимавам с нищо, освен с домашните.
Но в неделя има пробен по БЕЛ в "Междучасие".

# 219
  • София
Моята е на курс по химия в НПМГ 5 дни от ваканцията. Тормозя я да седне да си чете биологията и по физика за лещите. Там ще има яко препитване от моя страна, защото идва контролното по физика. Така че ваканция много не се очертава. Единствено, че я оставям сутрин да се наспи до късно и след химията е свободна да зяпа каквото иска по ТВ.

За слагането на предлога на края на въпрос не ми се отваря дума, щото се ядосвам много.
Ааа и интонацията се вдига в края на изречението Smile
Цялата работа е много жалка, защото, освен, че видоизменят нашия език скапват и самия английски. Реално погледнато малцина истински знаят езика. Всички останали се правят на интересни и го изкривяват. Отделно е, че не знаят и български вече.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 13:29 от Vache

# 220
Лошото е когато хубави български думи се заменят с английски, ей така, защото ги знаем.  За слагането на предлога на края на въпрос не ми се отваря дума, щото се ядосвам много.

Хъм. Аз си мислех, че само деца с първи чужд език го правят това. И не е нарочно.
Моето е наказано. Лигави се, накара баща си да го води на урок и забрави помагалата. Не знам какво са си говорили, но се върна и започна да учи без аз да си отворя устата.

# 221
Казах на госпожицата да преговаря материала от 6 клас по БЕЛ, но усещам, че се хипнотизира на телефона.Кое приложение ползвате за ограничаване на времето в мрежата?

# 222
Не, ваканцията е за изпускане на парата за всички ни.

# 223
  • София
Моят няма време за ваканция, камо ли да пътуваме някъде. От училище има 2 проекта да прави и домашно по мат и още домашни по история, биология и английски. От уроците по мат и бел има домашни големи и отделно е на 2 пробни матури и уроци. Единствено се наспива повече.

# 224
За щастие през ваканцията от училище им организираха т.нар. екскурзия с учебна цел. Много се радвам, че вече се срастна с този стол. Макар хич и да не ѝ минава цялото време в учене, ама имитира крайна заетост, а всъщност нулева ангажираност. Дано малко продуха каската, че най-хубавото тепърва предстои Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт