СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 596
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Някой дали има възможност и желание да сподели ПИ от школа Вектор,проведен края на март?

Моят син ходи, на Мат. Търсите ли я още?

# 436
Дами, припомнете ми, моля, сбит преразказ в кое време се прави?

# 437
При нас страшна греда с пробния изпит по математика в училище. Класа е с потресаващо ниски резултати, които сега и като оценки ще ги нанесат.
По отношение на избора на училище най-желаното училище, тоест ПМГ, ще е първо, то ни е по-близо като локация. След това като втори избор ще е ЕГ в града ни и трети ще са паралелките от квартал нито училище, надявам се да не опираме до него.

# 438
  • у дома
Някой дали има възможност и желание да сподели ПИ от школа Вектор,проведен края на март?

Да,ще съм много благодарна,ако имате възможност да го сканирате ще е идеално-ако не и снимки става...Пиша имейл на лични

Писах на лс

Ако е до мен,нямам нищо...

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 11:03 от svetlaem

# 439
...Деца, изкарали над 85 т по математика на НВО, ще могат да се справят с профила, ако им се обяснява добре...
И аз така мисля, още откакто тръгна дискусията за детето с география и мат. в НПМГ. Щом е влязло в тази гимназия, би трябвало да може да се справи с математиката и след това. Може да не му е любима, но явно има потенциал да усвои материала. Хубаво е все пак изборът да е информиран и осъзнат.
Това, че в името на гимназията присъства математика и природни науки не значи, че те се комбинират непременно.

Не казвам, че останалите задължително  се комбинират с математика, а че дете, което е влязло в училище с висок успех по математика на НВО в 7-ми клас, ще се справя с този предмет и в горните класове, с повече или с по-малко усилия, вероятно съизмерими с тези за НВО-то.
Освен това като гледаме намеренията, поне на това правителство, повече математика може би ще има за всички, така че няма спасение от нея. На мен, география с английски ми звучи по-логична комбинация от география с математика, но тенденциите в момента са други.

# 440
Качен тест - пробно НВО математика, I модул на Националната търговска гимназия Пловдив, предоставен от rire , за което благодарим. Gift Heart Зачистен и с отговори.

# 441
  • София
Разминало му се е нещо по-сериозно.
Електрически тротинетки не са позволени за деца под 16г.
Нямах представа. Отскоро ползва и то за да се прибере от училище, понеже баща му беше в болница известно време. Инсталирал си е приложението и е платил с карта, детска. Ще накарам баща му да провери как е минало плащането в такъв случай.

# 442
Дами, припомнете ми, моля, сбит преразказ в кое време се прави?

Сегашно време. Той отива, той вижда...

# 443
Благодаря, Мила...

# 444
  • София
Детската дебитна карта има само ограничения във вида операции и лимитите по тях. Иначе си е дебитна карта, а не документ за самоличност 🙂.По-скоро ми е интересно как се е регистрирал в приложението, след като е по 16 години. Питам защото моите правят същите дивотии. Наборът също падна и се ожули (втори пътник зад баткото) и от тогава май му е минал меракът.

# 445
Пишат си годината на раждане така, че да станат на 18 г. Лична карта не се изисква все пак при регистрация.

# 446
Допълвам. Сегашно време. Обаче могат да се използват и преизказните (-л) форми, чрез които се подчертава несвидетелската позиция на повествователя към събитията от разказния свят.

Като примера от снимката - "са дошли", "са налягали...", т.е. това, което разказвачът заварва. Иначе всичко друго си е в сегашно време.

# 447
  • София
Пишат си годината на раждане така, че да станат на 18 г. Лична карта не се изисква все пак при регистрация.
То това е ясно, ама кой е дал зелена светлина да тръгне приложението по този "куц" начин, отгоре на всичкото опасен за и за ползвателите и за другите невинни участници в движението, барабар с пешеходци.

# 448
Както за всички останали онлайн сайтове и приложения. Цъкваш, че си над 18 и това е. Декларираш все пак, това не са неща, за които се изисква лична карта да представяш. По-скоро е отговорност на родителя да не се разрешават такива регистрации.

# 449
  • София
А би трябвало. Вече има начини с Евротръст да се регистираш и ако нямаш лична карта или си под 16 г. да не ти позволява. Освен това на моята 13-годишна на телефона не може да се качват приложения от самата нея. Трябва баща ѝ да разреши през гугъл. Най-елементарните неща не може да пипа даже.

Общи условия

Активация на акаунт