СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 576
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И като излезат резултатите : “ А моето е със 150 точки от 100” от никога неписали тук профили😂

Но това аз поне го приемам по-нормално, отколкото тягостната мъгла и драматизъм, надвиснали в момента.
То сега е момента за драматизма. Снощи след разправията, че не учи по физика гледахме календара... Великден, 1 май, 6 май, 24 май и ей го дошъл 7 юни и състезанието в НПМГ, после НВО, после изпита по история. Ако поне малко слуша това дете, ще може да се разпредели времето правилно, ама не...

# 496
Аз малко със закъснение се включвам за паралелката с география и мат от тази година. Наистина е нова промяна и няма как да се знае от предходните години за нивото на математика. А то ще бъде конкуретно на математическите паралелки от тази година.
Учителя по математика от 5 до 7 клас си продължава след това и в 8 клас и ще покрива и този клас, та си представете как ще е математиката:)

# 497
  • София
За да се влезе в НПМГ, дори и паралелка география, си трябва висок резултат от НВО по математика.
Та не ги мислете географчетата, ще си се справят с профил математика.

Като стана дума за физиката, то и ние трябва да се готвим. Vache, вие от къде ще решавате задачи?

# 498
  • София
Моят по физика решава от тук ваканцията.
От 54т на първия тест, на следващите стигна до над 90т, след като отиде и си прочете уроците, които още не са взели и нещата, които му куцаха. Остави и един тест преди самото състезание, да му е прясна информацията в главата.

# 499
  • София
Като стана дума за физиката, то и ние трябва да се готвим. Vache, вие от къде ще решавате задачи?

Оо, не, не... става дума за училищната физика. Мисли си, че е студентка на семестри и учи целия раздел наведнъж Simple Smile)))
Иначе за физиката в НПМГ аз лично бих препоръчала сборниците на Максимов и книжката за състезанията Чакалов. Имаше един от по-старите, който се намира в сайтове като книжен пазар.
Скрит текст:
Обаче трябва да намерите задачи и от 5-6клас. За плътност, за скорост. Моята голяма дъщеря не е ходила на състезание, защото тя е от първия випуск с големите промени. Тогава според наредбата не можаха да проведат състезанието. Взимаха олимпиадите и НВО за математиката. Така че на нея взеха резултат от олимпиадата. Там пък за областен кръг влизаха тези задачи. И помня, че решавахме стари олимпиади. Предполагам, че това също ще помогне. За съжаление не знам доколко е адекватен съвета ми, защото не следя подготовката по физика.

# 500
Здравейте,

Попадна ми информация за ТУЕС Фест и я споделям:

На 27 април (неделя) под куполите на Ларгото, ще се проведе Денят на отворените врати на ТУЕС, и ако обмисляте тази специализирана гимназия като опция след 7. клас – това събитие е задължително за посещение! 🙌

Ще видите:
 🔹 Над 120 проекта, създадени от учениците – от мобилни приложения с изкуствен интелект до интерактивни платформи и роботи
🔹 Реални демонстрации, които показват какво наистина учат тук тийнейджърите
🔹 Възможност да поговорите с ученици, учители и ментори – хората, които правят ТУЕС толкова специален
🔹 Енергия, която няма как да се опише, а само да се усети 💥

ТУЕС е повече от просто училище – това е общност, която дава много различни възможностти. ❤️

📍 Къде? Пл. "Независимост" Под куполите на Ларгото, София
🕙 Кога? 27 април (неделя), 10:00–17:00
🔗 Повече за събитието: https://tuesfest.bg/, https://fb.me/e/FqDj5uaTE

# 501
  • София
Сборникът на Максимов е много стар, в книжен пазар е 29лв. А другият е наличен, значи с него ще се мъчим.

Ивалета, ние с теб сме конкуренти значи. Трябва да пием кафе по време на състезанието по физика. Е, вие сте по-сериозни от нас, учите здраво. На моето само прически и мускули са му в главата.

# 502
  • София
НПМГ не ни е сред фаворитите. Няколко пъти ѝ споменах, тя клати глава. А и с повечето математика - едва ли. Едва ли ще размисли само заради Географията, но ще видим Simple Smile

Аз друго се замислям. Априлски душ е права за това, че малкото часове са в основата на неусвояването на тоя огромен материал. А не, че децата не го разбират или не обичат математиката.

Моята девойка понастоящем е в обикновено квартално училище, паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство. Математиката им е 5 часа в седмицата, разпределена в три дни - единият ден 1 час, другите два дни имат блок от 2 часа. Оплаква се, че госпожата не спира да препуска и тя не разбира нищо в училище.Добре, че аз разбирам математика, а и я записахме на уроци.  Другите паралелки са с повече часове математика. Подготвят се за една и съща матура.

# 503
  • София
Цитат на: Грета

[b
Ивалета[/b], ние с теб сме конкуренти значи. Трябва да пием кафе по време на състезанието по физика. Е, вие сте по-сериозни от нас, учите здраво. На моето само прически и мускули са му в главата.
С удоволствие, само че баща му обикновено го води по олимпиади и състезания. Иначе той иска с биология и химия, но физиката му е резерва, понеже много му допадна демонстрацията на отворените врати, и му се удава. Да видим.

# 504
Здравейте, отчаяна съм, синът ми прави примерно НВО по математика в ОТ. Така като гледам над 65 точки нямаме шанс на изпита:( уж работим, борим се , обяснявам допълнително от курсовете. Когато получа достъп до пощата ще го кача. Започвам да се примирявам и приемам, че в езикова гимназия няма да го добута:(
По отношение на екранното време, включвам макар и късно, винаги е имал около час на телефона, плейстейшън през седмицата не играе, вечер гледа Хелс кичън примерно.Винаги е имал ограничено време и има жесток самоконтрол.
Сериалът Юношество- не съм впечатлена. Ясно е че засега важни теми, но нещо не е моето:)
Очаквам примерното НВО с трепет в неделя /него също мога да кача в пощата в даден момент/. При моят младеж амбицията е страшно ниска, все казва ,то училища има..., какво толкова с какви деца ще съм, нали съм там за 8 часа..изтърка ми се устата от говорене, но ако сам няма желание и амбиция за нещо по-велико, няма какво да се прави.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 11:17 от Cry

# 505
  • София
Сборникът на Максимов е много стар, в книжен пазар е 29лв. А другият е наличен, значи с него ще се мъчим.
Аз него споменах, защото в старото училище на голямата физичката тази година поиска точно него, търсиха го в Книжен пазар. Предвид това реших, че сигурно е по-добър. Но нямам поглед над новия. Моята учи в Класическата гимназия, там яко се набляга на хуманитарните науки и няма сборник по физика. На мен ми идва в повече ученето по химия и биология и не ми се захваща и с физика, хахахаха

# 506
Изложение на професионалното образование „Дни на професиите“

ЦПЛР - ОДК - Пловдив организира за седма година изложение на професионалното образование „Дни на професиите”.
             Инициативата е предназначена за седмокласници и техните родители, интересуващи се от възможностите за получаване на професионално образование. По предварително изготвена програма с презентации, демонстрации на професии и информационни материали, ще бъдат представени специалностите от план-приема за 2025-2026 учебна година, с акцент - дуалната форма на обучение.
 Като израз на партньорство между бизнеса и образованието, с цел ранно кариерно ориентиране на ученици от прогимназиален етап, за  поредна година в изложението участие ще вземат и представители на Тракия икономическа зона.
Изложението ще се проведе в ЦПЛР – ОДК - Пловдив, на бул. „Шести септември” 193 в дните 25-26 април 2025 г., както следва:
              25 април 2025 г. /петък/  от 11.00ч. - 18.00ч.
              26 април 2025 г. /събота/ от 10.00ч.-14.30ч.

Представяме на вниманието Ви списък на участниците в изложението, както и програма.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 15:54 от Micheline_961

# 507
Училищата и видовете паралелки/специалности могат да се видят в проекта за ДПП в сайта на РУО. Справочници ще започнат да издават след утвърждаването на ДПП, което трябва да се случи в до 30.04. Но тези справочници просто преписват утвърдения ДПП.
Благодаря.

# 508
Cry, моят пък като е уж ангажиран, притеснява се и се старае, та какво...32т. Шокирана бях и започнах да свиквам с мисълта за всякакви училища. Той се напряга, тормози се, че не се е справил, но...толкова си може. Ходи на уроци, но задачите все са му трудни Уж му ги обясняват и ги е разбрал и на проверките- все с пропуски (не малки). Та, така...да си се оплачем- не сме сами Wink Скоро един познат спомена за сина му (млад мъж вече), че с майката до преди няколко години са си мислели за него, че е от тия, дето- важното е да са живи и здрави Laughing Той пък ги изненадал (след толкова години несправяне в училище) и по желание записал право в университета и вече няколко години учи със старание и добър успех. Та, има надежда, важното е да са живи и здрави и да намери всеки своето си местенце.

# 509
  • София
На ОТ не е много лесен изпитът, особено ако е номер 3.

Общи условия

Активация на акаунт