СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 956
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз нямам големи притеснения за физиката, защото за моето балът в НПМГ е недостижим. Той не си дава зор.
Но няма да му вчупя хатъра и ще го заведа, стига времето позволи.

За деца, харесващи математиката и физиката, но не пълни отличници, няма много варианти. Такива профили се сформират в много малко училища.

Г-н Вълчев,  моля, задължете гимназиите да имат профили и от 5 деца или да се комбинират с други гимназии!

# 76
Моята иска чиста математика. Отвращава я информатиката, която винаги я тикат заедно. За физиката е само скептична, защото предчувства, че после загрубява. Това е и причината училища с език и профил мат да са ни на прицел. Но и тези не са много

# 77
Само да споделя, моята дъщеря се е обаждала до строителният техникум и са и казали от канцеларията , че ще имат отворени врати през май. Как ще стане ,като са в ремонт не знам.
Не знам дали е писано , на 12,04, ден на отворените врати ще има "Елисавета Вазова"

# 78
При "Франклин" точките ще решат. И тя не знае какво иска. Един ден едно, на следващия друго, на по-следващия трето...

Явно на всички посещаващи днес НПМГ ще им върви по вода. Grinning

# 79
Чувам, че наесен СГСАГ ще отвори врати, вече ремонтиран. Много ми се иска моята да поиска там, но не смея да я натискам, ще изчакам

# 80
Здравейте, днес излязоха резултатите от последния пробен по БЕЛ в СМГ. Моята девойка е с 94т, мисля че е ок, но някой има ли идея как е нивото на изпита там, дали е показателен този резултат за матурите, защото достъп до теста не дават?

# 81
Дъщеря ми преди малко е била с баща си до НПМГ, че не можах да изляза-каза, че са и харесали децата, интересно и е останало след срещата с преподавателите/гледа география и икономика и биология/ и като цяло е с доста положително вчеталение. А не искаше да ходи. В този ред на мисли има ли вече инфо за английските и немските гимназии-кога ще се сетят за дни на отворените врати

# 82
Дъщеря ми преди малко е била с баща си до НПМГ, че не можах да изляза-каза, че са и харесали децата, интересно и е останало след срещата с преподавателите/гледа география и икономика и биология/ и като цяло е с доста положително вчеталение. А не искаше да ходи. В този ред на мисли има ли вече инфо за английските и немските гимназии-кога ще се сетят за дни на отворените врати

Вчера писах имейл до 1 аег. Копирам техния отговор: "Здравейте , 
Ръководството на училището няма да организира Ден на отворени врати.
Първа английска езикова гимназия е институция , която няма нужда от реклама.
Успехите на нашите ученици говорят достатъчно.
Ако имате конкретни въпроси , не се колебайте да ни пишете.
Ако искате да ни посетите , заповядайте.

Поздрави!"

# 83
Ех, това послание от 1 АГ:)

Някак много наперен отговор бре.
Все пак е проява на уважение към кандидатите - да ги поканиш, да се презентираш.

Ама при малко читави училища и това става...

# 84
  • София
Днес бяхме на отворени врати в НПМГ. Юнакът искаше да види базата, сградата, а аз преподавателите. Организацията по биология беше доста зле и от 3 обявени кабинета, имаше само един, в който местата не достигаха, а един господин водеше скучна презентация. Постояхме 10 минути и продължихме нагоре по етажите. Грабнаха ни физиците. Много разчупено беше, на 5-6 маси настоящи ученици показваха нагледно разни неща и обясняваха. Будни, умни, ученолюбиви деца. На излизане управляваха робот в коридора и много се забавляваха.Качихме се и за химията, там също бяха подготвили експерименти, но трябваше да изчакаме да приключи предишната група, а пък навалицата си беше голяма. Юнакът се изнерви и каза да си ходим. Реди отново желания, и о, изненада. Първо желание не е испанската, а НПМГ с биология и химия с немски, второ испанската с испански и италиански, а трето НПМГ с физика, после пак НПМГ с биология и т.н. Да видим дали така ще остане.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 17:43 от Ивалета

# 85
  • София
Скрит текст:

Вчера писах имейл до 1 аег. Копирам техния отговор: "Здравейте , 
Ръководството на училището няма да организира Ден на отворени врати.
Първа английска езикова гимназия е институция , която няма нужда от реклама.
Успехите на нашите ученици говорят достатъчно.
Ако имате конкретни въпроси , не се колебайте да ни пишете.
Ако искате да ни посетите , заповядайте.

Поздрави!"
Ихаааа...
Ама че високомерие.

# 86
Да бяха просто написали, че няма да има ден на отворени врати. Всичко останало е ненужно. Но все пак са написали, че може да бъдат посетени при желание.

# 87
Ивалета, нямат място снимки с други деца във форум. То за олимпиади искат писмено съгласие, а тук не е удачно да пускаш други деца освен своето(ако е на снимката)

# 88
Да бяха просто написали, че няма да има ден на отворени врати. Всичко останало е ненужно. Но все пак са написали, че може да бъдат посетени при желание.
Аааа, нужно е, нужно е. Поне показа какво му е отношението към бъдещите възпитаници на гимназията.
Както се чудех дали да пиша тази гимназия някъде надолу в списъка, така рязко ме отказаха.

# 89
Здравейте!
Питах и в осмокласната тема (моят син е осми клас, питам за племенника), но може би наистина е по-добре тук:
Бихте ли ме ориентирали как се изчислява балът за НПМГ, когато в балообразуването влиза резултатът от областен кръг на олимпиада. Точките от олимпиадата са 200 (по география), как се преобразуват, така че максималният бал за кандидатстване да бъде 500? (НВО МАТ=100*2, НВО БЕЛ=100, мат+Георг от дипломата =100 и ОК=200 и всичко става 600 т.)
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт