СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 964
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Първо всичко става автоматично в системата- дори детето да е участвало и на олимпиадата, и на състезанието на НПМГ, и двата резултата се качват там и системата избира по-високия от двата.
За олимпиадата детето трябва да е изкарало минимум 60% от най-високия резултат на друг участник, за да се счита резултата. Примерно най високия резултат е 182 точки - те се приемат за 100% и вие трябва да имате над 109,2 точки за да може да се ползват за кандидатстване.

На самата страница на НПМГ има обяснително клипче също.
https://npmg.org/%D0%BD%D0%BF%D0%BC%D0%B3-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0% … B0%D0%BD%D0%B5-2/

# 91
  • София
Бихте ли ме ориентирали как се изчислява балът за НПМГ, когато в балообразуването влиза резултатът от областен кръг на олимпиада. Точките от олимпиадата са 200 (по география), как се преобразуват, така че максималният бал за кандидатстване да бъде 500? (НВО МАТ=100*2, НВО БЕЛ=100, мат+Георг от дипломата =100 и ОК=200 и всичко става 600 т.)
Благодаря!

# 92
Здравейте!
Питах и в осмокласната тема (моят син е осми клас, питам за племенника), но може би наистина е по-добре тук:
Бихте ли ме ориентирали как се изчислява балът за НПМГ, когато в балообразуването влиза резултатът от областен кръг на олимпиада. Точките от олимпиадата са 200 (по география), как се преобразуват, така че максималният бал за кандидатстване да бъде 500? (НВО МАТ=100*2, НВО БЕЛ=100, мат+Георг от дипломата =100 и ОК=200 и всичко става 600 т.)
Благодаря!

От областния кръг трябва да има 120 точки мининум!
Получените точки се делят на 2 и така се преобразува резултатът за бала.
Пример: изкарани 180 точки : 2 = 90 т.
Другото до 500 е точно така:)

# 93
Умножавате резултата който имате по 100 и делите на максималния получен.
Например имате 150т на олимпиадата
150*100:200=75т, приравнени, с които участвате.
Здравейте!
Питах и в осмокласната тема (моят син е осми клас, питам за племенника), но може би наистина е по-добре тук:
Благодаря!

# 94
Възмущавате се на поведението на АЕГ относно отворените врати, но за мен не е по-малко отбий номер да пуснеш съобщение в последния момент за следващ ден, че ще има такъв ден в НПМГ. В добавка към това тия отворени врати за мен са лустросан и нералистичвн поглед над реалността в самото училище(което и да е то).

# 95
От миналата тема се каза за НПМГ, дори е на първа страница качено в тази.

В линка който пуснах по-горе от 9:30 минута е казано ТОЧНО как се изчислява бала. Вместо кристалните топки, които се гледат тук.

# 96
Бях останала с впечатлението, че беше спрегната дата от миналата година и се очакваше потвърждение. В такъв случай грешката е моя и мнението ми по-горе е нерелевантно.

# 97
Датата беше ясна от преди поне месец, но организирането в учебен ден не го намирам за добро решение. Или поне да беше цял ден, а не само следобед.

# 98
Ами те в събота и неделя са пълни с “междучасие”..
наистина е тъпо в учебен ден

# 99
От миналата тема се каза за НПМГ, дори е на първа страница качено в тази.

В линка който пуснах по-горе от 9:30 минута е казано ТОЧНО как се изчислява бала. Вместо кристалните топки, които се гледат тук.

Е добре де, ама защо трябва с такъв остър тон да се комуникира!
От клипа не става ясно...казва се, че системата ще изчисли и че трябва да са изкарани мин 60 % от най-високия резултат!

Тази година 200 точки е най-високият резултат!
А Hope е дала най-точната форула.

Идеята е да помогнем на хората, нали затова сме тук?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 17:12 от Compass

# 100
Tук сме, за да сме полезни най-вече на себе си:)) и да издържим (информирано) някак на стреса. За тона съм съгласна, но всички сме под напрежение

# 101
200 точки е максималния заложен резултат на теста. Което не означава че ще има дете, което ще ги постигне. Ако максималния реален резултат изкаран от дете,е по-малко от двеста, примерно 191 , се приравнява той към 100%

Миналата година по география за София беше мисля 185 т, което за 147те на моя син направи резултат около 78-9%. Не бяха достатъчни.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 12:49 от second

# 102
Здравейте,аз искам да попитам вашите седмокласници правят ли преразкази в училище или за домашна? Започвам да се притеснявам,тъй като времето напредва ,а моят синковец е направил общо пет за цялата учебна година.В школата,която посещава,също не работят по втори модул от НВО бел,което ми се вижда някак нелогично .И ако е удобно да споделите по колко точки изкарват вашите на преразказа на ПИ ?
Благодаря предварително!

# 103
200 точки е максималния заложен резултат на теста. Което не означава че ще има дете, което ще ги постигне. Ако максималния реален резултат изкаран от дете,е по-малко от двеста, примерно 191 , се приравнява той към 100%

Миналата година по география за София беше мисля 185 т, което за 147те на моя син направи резултат около 78-9%. Не бяха достатъчни.

Тази година има - 200 е най-високият:)

Моят изкара 180 и така се приравняват на 90 т, с които евентуално ще кандидатства...

# 104
Здравейте,аз искам да попитам вашите седмокласници правят ли преразкази в училище или за домашна? Започвам да се притеснявам,тъй като времето напредва ,а моят синковец е направил общо пет за цялата учебна година.В школата,която посещава,също не работят по втори модул от НВО бел,което ми се вижда някак нелогично .И ако е удобно да споделите по колко точки изкарват вашите на преразказа на ПИ ?
Благодаря предварително!
Нашите правят. Не е всяка седмица, примерно два пъти в месеца, нещо подобно. Все пак имат и много друг материал, който трябва да вземат. По-скоро в школата ви би трябвало да наблягат повече.
Моят на пробния на преразказа имаше 30 точки.

Общи условия

Активация на акаунт