СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 990
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Моят правеше първия срок, у дома. След 5-6 преразказа и значително подобряване  спря. В момента набляга на литературата и 1ви модул.

# 106
Compass, сигурно трябваше да подчертаеш, че тази година има 200 точки по география, можеше и по-рано да го забележат.

Още питащата го е казала, ама кой да чете....
...Точките от олимпиадата са 200 (по география), как се преобразуват, така че максималният бал за кандидатстване да бъде 500?...

Kiki Niki 2020, преразкази в училище не са правили. Тренират в школата и имат за домашно, като точките варират от 27 до 32. Има какво да се желае още.

# 107
Няма как всеки път на преразказ да забиват 35 от 35. Моята също е от 27 до 32, в зависимост колко го е претупала и колко е бързала. Бел при нас е малко звездите ни говорят, може да изкара много, а може и много малко, според настройката. Само се надявам на правилна настройка в деня на нво

# 108
Априлски душ, и от самия текст много зависи. Понякога са доста коварни, а в школата ги дебнат за всяка дума почти!

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 16:29 от Mur

# 109
Да, така е с текстовете, поне е един текст за всички и ако труден балът пада, но пък и субективният фактор на проверяващия си казва думата, така че всяко дете с късмета си.

# 110
Питащата не е казала че тази година има такъв резултат, а те по принцип са толкова.
Тази година нямаме интерес в тази област и не следя олимпиадите, за да знам кога са излезли резултати и да “навържа” че може вероятно да става дума за постигнат реален резултат.

# 111
Точно това е казала и пита как да си ги пресметне, защото явно не е наясно с балообразуването в НПМГ. А пък Compass след нея още три пъти каза, че има 200 точки тази година по география.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 16:58 от Mur

# 112
Ок, ти си разбирачката 😉

# 113
Ок, ти си разбирачката 😉

Second, тук идеята е не да се доказваме кой е по, по и най...а да си помагаме, кой с каквото може и знае...и е много неприятно, когато има остри нападки...

Са, по темата с преразказите: моят е от 23 до 32.50, зависи колко време има, дали бърза и дали не си мисли за нещо друго...примерно за футбол или разни случки🫣

А аз пак да попитам, че като гледам никой не разчита да пишат преразкази в училище...
НВО всъщност какво мери и унифицира?

Знанията на децата придобити от училище или знанията, които са получили от школи и частни учители😁

Мur, готова съм за разфасоване:)

# 114
Преразказа в училище е в програмата за 6-ти клас. Реално в 7 ми часове за такъв няма. Това по спомен ако не са променили програмата.
Та писането на такъв в училище би трябвало да е само по добрата воля на учителката по БЕЛ.

# 115
Преразказа в училище е в програмата за 6-ти клас. Реално в 7 ми часове за такъв няма. Това по спомен ако не са променили програмата.
Та писането на такъв в училище би трябвало да е само по добрата воля на учителката по БЕЛ.

При Вас в 6 ти клас колко преразказа направиха?

Допълвам се: сега погледнах в учебника за 6 клас - като приложение към съдържанието има:

1. Характеристика на герой
2. Описание на пейзаж в худ.текст
3. Сбит преразказ

А на НВО задачата не е ли подробен преразказ?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 17:26 от Compass

# 116
Аз разчитам само на преразказите в училище, вкъщи не правим, на уроци не ходи. Та кой къде и до каква степен усвоява училищния материал, вече е въпрос на лична мотивация, инициатива и възможности.

# 117
  • София
Всъщност, трансформиращ преразказ е в учебната програма за 5-ти клас, не за 7-ми /сбит преразказ - в 6-ти клас/. Тогава би трябвало да са писали. Съвестен учител би трябвало да ги готви за НВО и съответно да им дава поне за домашно преразкази и сега, но по програма не е длъжен.

# 118
Ох , разсмях се:)

Дами, Вие да не работите в образователната система:)

Не ми скачайте, съвсем добронамерена съм!

Пп: Мила Атова казвайте в кое училище се случва това, идвам🤩

# 119
Програмата с преразказите в училище и тежестта им в общата оценка е един от големите абсурди на НВО.
При нас, проверка на писмена работа по БЕЛ в училище за 3 години не е имало нито веднъж, освен тестовете (в стил тото 2), изпълняващи роля на класно и тези в началото и края на уч. година. Няма как да се разчита на такава подготовка нито за преразказ, нито на теза, нито дори за редактиране на текст.

Compass, хубаво е човек постоянно да се ограмотява. Виж какви интересни думи научавамe, дето и в тълковния речник ги няма Grinning

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 17:44 от Mur

Общи условия

Активация на акаунт