СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 988
  • 756
  •   1
Отговори
# 120

А аз пак да попитам, че като гледам никой не разчита да пишат преразкази в училище...
НВО всъщност какво мери и унифицира?

Знанията на децата придобити от училище или знанията, които са получили от школи и частни учители😁

Мur, готова съм за разфасоване:)
Мерят парите и нервите на родителите, включително и издръжливостта на черния ми дроб
По темата, направиха миналата година един преразказ, последната седмица, през юни, последния час на 40 градуса жега за 20 минути, колкото да ги зацафари, някои деца се простиха с шестици за срока

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 17:45 от Априлски душ

# 121
.......

А аз пак да попитам, че като гледам никой не разчита да пишат преразкази в училище...
НВО всъщност какво мери и унифицира?

Знанията на децата придобити от училище или знанията, които са получили от школи и частни учители😁
Знанията, независимо къде и как са придобити.

По въпроса с преразказите - правили са един-единствен преразказ през първи срок, който още не им е върнат.
Това, ако не ходи на школа, където през седмица ѝ дават да прави преразказ за домашно, има да почакам да го научи в училище.

# 122
Описание на пейзаж и на герой правиха, но си ги четат в час, който иска.

Дами, Вие да не работите в образователната система:)
И аз имах такива подозрения, отрекоха Wink Но пък някои са на щат във форума определено Grinning

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 18:12 от Mur

# 123
Програмата с преразказите в училище и тежестта им в общата оценка е един от големите абсурди на НВО.
При нас, проверка на писмена работа по БЕЛ в училище за 3 години не е имало нито веднъж, освен тестовете (в стил тото 2), изпълняващи роля на класно и тези в началото и края на уч. година. Няма как да се разчита на такава подготовка нито за преразказ, нито на теза, нито дори за редактиране на текст.

Compass, хубаво е човек постоянно да се ограмотява. Виж какви интересни думи научавамe, дето и в тълковния речник ги няма Grinning

Mur, не сме попаднали нито на училище, нито на деца с Вас:) О да и на учители...При нас в 5 клас нито един, въпреки че се взима в края на пети клас. В 6 ти клас 2 броя, в 7 клас 2 броя досега. Проверени с оценка само 2 броя - ами работа като за двойка като гледам.Simple Smile

# 124
В седми клас учат ОЛВ и добре, че не ги изпитват на това, че моята нямаше да може да завърши.

# 125
Какво е ОЛВ?

На класното за 1 срок са правили подробен преразказ от името на неутрален разказвач .
Класното е при мен, запозната съм с него.
Мисля че тези преразкази не са по програмата за 7 клас..за това и не ги упражняват в клас.
При нас правиха две пробни матури по Мат.и една по БЕЛ. Когато имаха два последователни часа мат. и БЕЛ.
В момента по лит.са на Алеко и До Чикаго и назад...

# 126
Compass, децата са ни читави, недей така Grinning Moeто даже е златно яйце според щатните Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 127
Олв- отговор на литературен въпрос.

# 128
ОЛВ е отговор на литературен въпрос. Нашите обаче учат ОНВ - отговор на нравствен въпрос.

# 129
  • София
Не разбрах всички тези опити за сарказъм по повод моя пост ли са?

# 130
За мен са, Санака Wink но аз излизам във ваканция и няма да ги гледам Wink

# 131
При нас имат такива въпроси за домашно...по литер.тематика.

Не съм сигурна че ви разбирам за какво говорите обаче. ?

То моят не знаеше какво е нравствени качества...че му обяснявах когато вземаха Практический человек на Вазов. Имаше въпрос какви нравствени качества притежава лир герой...това ли са отговорите на ЛВ и НВ?

# 132
ОНВ при нас са и на литературна тематика, но не само. Например "Какво означава да обичаш родината си". Пак може да се обвърже с примери от литературата, но не е задължително.

А иначе който е мераклия за нашето училище, да заповяда в Пловдив. Ама да не си помислите, че е някакво уау. Предупреждавам, за да няма разочаровани Grinning
За мен нещата опират най-вече до осъзнатост на децата. Всички други (също важни) неща стъпват на тази основа.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 18:11 от Мила Атова

# 133
Отговор на нравствен въпрос, това и ние като ученици не бяхме помирисвали. Не ми изглежда много трудно, но за моето е нещо абсолютно невъзможно, даже ме дразни тази упоритост да отказва даже да се пробва. А не пише лошо, доста стегнато се изразява, четливо, не замотава изреченията, сравнително грамотно. Но като каза не на олв и онв, даже не им даде и шанс

# 134
Малки са просто.
Нас учителят по филоспфия ни научи едно време  в 10-ти клас как да пишем такива текстове и имаше хора, на които им беше трудно.

Общи условия

Активация на акаунт