СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 560
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да ви кажа, не знам доколко е показател за нещо, но гледам предаванията "Това го знам" с водещ Бойко Кръстанов и гледах две с участието на ученици от "Елисавета Вазова". Ами потресаващо зле бяха. Това е телевизионна викторина, където им задават въпроси от учебните предмети.
Вижда се разликата в нивото, от НПМГ примерно бяха много по-добре по науките, но и там потресаващо зле, що се отнася до обща култура, география, история...да не знаеш ти, че Рейкявик е столицата на Исландия примерно...но от Вазова не знаеха буквално елементарни неща във всички области. Никаква обща култура, никакви елементарни знания по нищо...
Друга работа бяха децата от СМГ (който ме е чел, знае, че никак не съм фен на СМГ) - знаеха децата всичко, включително по география, история и традиции и обичаи, имаха обща култура... правото право. С класи над другите училища. Но "Вазова" бяха потрес.

Много крайно и малко грубо изказване! На предаване, някои деца, може да не знаят, могат да са се спекли. Това не значи, че цялото училище не става. Та, децата са различни, отношение е различно. Уважават се, няма скандали, всичко се следи, децата се учат на уважение, дейсности, но всеки сам си преценява.

# 556
  • София
Здравейте, изпускам ви втора тема, направо не мога да наваксам, дано поне тая успея да ви проследя!
Теди беше на пробен в Междучасие в неделя, много се оплака от 18-годишния "квестор", едва им изсричал текста, нищо не са разбрали от четенето Sad

# 557
И СМГ учители не е много реална извадка, според мен. На последния пробен изпит по БЕЛ резултатите бяха доста ниски и сякаш точно силните деца не се бяха явили.

Момичета, да Ви се похваля. Моята щерка 87 точки в Регалията на бел. Тук имаше миналите теми някой завършил статистика. Ако е тук и чете, моля за помощ. Означава ли това представителна извадка. Т.е  като ти дават, че 11 процента са с резултат повече от теб, че това важи и за реалните изпити. За мен е странно, защото може там други деца да се явят и картинката да е друга. Но си спомням такова мнение, че четох.
Според мен СМГ учители е по-показателно като статистика,  защото там по мои наблюдения ходят доста силни деца, но няма как да се интерполира към реалното число явяващи се, или поне аз не  мога, освен това и зависи от сложността на изпита, като цяло нито една такава статистика нищо не означава.
 Може би, ако добавите две-три точки, и гледате къде сте спрямо статистиката на МОН от миналата година, ще придобиете по-ясна представа. Има време, ще се разбере къде сме. А дотогава аз лично се притеснявам за моята психика, не толкова за тази на детето.

# 558
Аз предпочитам училище с възпитани и добри деца, не толкова големи отличници. От учителите търся да не позволяват тормоз между децата, да информират родителите навреме ако има проблеми, да са учтиви и възпитани.
В училището ни сега се нагледах на диванета, но пък иначе големи математици и големи интелигенти, но груби и арогантни. Нагледах се на тотално изтрещели и откачени учители. Направо ми е зле като си помисля. Има и много свестни учители и деца, но те се губят в масата.
Нямам и изискване към квоти, и изцяло женски или мъжки с малко момичета, клас да е не ми пречи. Моето има приятели и момчета и момичета, не ги подбира по пол.
За Елисавета Вазова, гледах едно интервю на директора, една млада жена беше и много ми хареса. Ще отидем да го посетим това училище, още повече, че е гимназия, няма малки ученици, което е плюс. Забелязала съм, че учителите само на гимназиален курс са по-спокойни, докато останалите, които водят и на малки в един момент изтрещяват. Ние се целим в езикова, но човек никога не знае

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 17:02 от Априлски душ

# 559
По повод на засуканите въпроси на пробните - на последния БЕЛ в Междучасие моето диване на супер очевиден отговор на един литературен въпрос избрал грешен отговор - "защото много лесно ми се видя и реших, че има уловка" / че даже си подчертал думата, която му се видяла като подозрителна в задачата Simple Smile
Побъркахме ги тия деца!

# 560
Детето Ви се е справило отлично, не Ви трябват статистики:) Поздравете го!

Момичета, да Ви се похваля. Моята щерка 87 точки в Регалията на бел.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 17:30 от Compass

# 561
  • София
Детето Ви се е справило отлично, не Ви трябват статистики:) Поздравете го!

Ааа, първо това направих. Ние искаме езикова, но математиката ни е проблем!!! За жалост търсят и математика в езиковите!

Момичета, да Ви се похваля. Моята щерка 87 точки в Регалията на бел.

# 562
  • София
Е как може да се сравнява дете с 490 т с такова с 350?  Сегашните единадесетокласници влизаха с 350-360 в Елисавета Вазова.

# 563
  • София
Много бързо взехте да пишете, едвам смогвам.
В на набора училището ще правят пробни в края на април, по една на предмет е предвидена. Уж нямало да се пишат оценки, но подозирам, че няма да е точно така, по математика особено.
И аз видях резултатите по БЕЛ от Регалия, пак същите точки е изкарал. Ще взимам работата да гледам и да видим къде има шанс за подобрение, че нещо не съм впечатлена от резултатите.
Рецензиите на преразказите от неговата школа последните 3-4 пъти са все подобни - прекалено сбито. Как да го накарам да пише по-подробно, не знам. Аз съм пълен аут по български. Много ме е яд, че блее и на въпросите по текста. Не е като да не чете книги (постоянно може да чете) и да не разбира какво са му написали. Ама все препуска, препуска.
И да питам нещо не баш по темата. Вашите деца носят ли личните карти постоянно със себе си? Навърши 14 преди месец и от скоро и той е с ЛК. Знам,че по закон трябва да я носи, но нещо му нямам много вяра, че няма да я затрие. До сега 3 пъти сме вадили ученическа карта по никое време - случва се или да изчезнат, или да бъдат изпрани.

# 564
  • София
Е как може да се сравнява дете с 490 т с такова с 350?  Сегашните единадесетокласници влизаха с 350-360 в Елисавета Вазова.
Абсолютно. Макар, че за миналата година на 1 класиране беше над 430 и огромен наплив

# 565
Моят си носи личната карта. Мерак му е. Може и да я затрие, дано не....

# 566
Моята голямата си губи личната карта три пъти. Първата я намерихме като почистихме основно колата, беше в една цепка. Втората се оказа под дивана, а третата беше изпрана във вътрешния джоб на едно яке. Ама си се разхождахме до МВР всеки път. После карти можех да играя с тях

# 567
Аз пък с въпроси тук, явно драмата от днес ме държи още. В сайта на училището, което е най- желано от дъщеря ми има качен план прием за 8ми клас. Като балообразуващи предмети са посочени БЕЛ и биология. Дано наистина е така и не се налага да се ползва  годишната оценка от математиката. И един въпрос интензивното изучаване на чужд език е по-добре от разширеното,  нали? Или бъркам?

# 568
  • София
Интензивното е с по-голям хорариум часове от разширеното. Очакваното ниво в края на 12-ти клас при ИИЧЕ е В2.1, а при РИЧЕ - В1 /ако не са профилиращи предмети/. При ИИЧЕ в 8-ми клас не се учат науките - химия, биология, физика, история, география. Материалът от 8-ми клас по тези предмети се взима в 9-ти клас, заедно с деветокласния материал. При РИЧЕ всички предмети се учат от 8-ми клас.

# 569
При интензивното не се ли учат само език, БЕЛ и мат в 7 клас?

Общи условия

Активация на акаунт