На море в България на All inclusive 2025 г. - тема 1

• 55 221
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
  • Велико Търново
Ние сме по ваучер за настаняване в двойна стая в Марина сандс, с дете на 1.8г сме.
Настаниха ни в стая с три нормални легла, много хубава и широка, терасата е широка и дори имаме частично море без да сме доплащали. Не знам дали е заради ранните резервации, но бяхме приятно изненадани.

А относно рибата тук, вечер има по един вид, но хек, бяла риба, друг вид-пържени, едната вечер беше цаца. В Гранд Хотел Свети Влас имаше всяка вечер печена риба ципура, лаврак, пъстърва. Та оттам ми е сравнението, иначе и тук се намира Simple Smile

# 211
Приключи ни почивката в Серенити Бей - плаж Нестинарка до Царево. Като цяло сме доволни и си починахме добре. Храната е с намалено разнообразие и след като 2 - 3 години беше с обичаен за българите вкус, тази година отново бе почти изцяло насочена към чужденците. От рибите се предлагаха само три вида - скумрия, херинга и бяла, приготвени по различен начин. На плоча имаше по един вид месо и риба, а другити бяха в разни сосове и на сготвени манджи. Нямаха пицари и респективно ги намаше вкусните им пици, както на снек бара, така и вечер в ресторанта. Ордьоврите/апетайзърите/стартерите също бяха с драстично намалено разнообразие. Нямаше ги деликатесните мезета, морските дарове и маринованите риби. Само по нещо ню-ню върху хапки от франзела, 2 вида сирена, кашкавал, пастети, тарама хайвер и други. На закуска имаше доста неща, но всеки ден бе почти едно и също. Нямаше печени сандвичи и пържени филийки, както предходни години. За палачинките досто се чакаше, защото плочите, на които ги пекат очевидно са доста слаби. Вероятно заради много високите цени на някои плодове не предложиха ягоди и череши, както предходни години. От плодовете редуваха: диня, пъпеш, кайсии, нектарини, праскови, ананас, банани, грейпфрути, портокали, ябълки и круши. От вината само бялото ставаше за пиене. Другите напитки са стандартни за ОИ. Имаха хубаво еспресо. Очивидно завишените цени на хранителните продукти се е отразило върху иначе голямото разнообразие. Най-голямото ни разочарование обаче беше иначе прекрасният плаж. На входа на морето и вътре във водата пред чадърите на хотела имаше тъмен  и широк слой натрошени скали/камъни. За да се влезе нормално в морето хрябваше да се ходи поне едни 50 м по-към центъра или в моят случай да се ползва само басейн. И тук както очевидно вече на много места по българските плажове концесионерите и наемателити изобщо не си правят труда да изпълняват изискванията за достъпна среда за трудноподвижни хора и за майки с бебешки колички, т.е. да поставят дървени пътеки до чадърите и по възможност по-близо до входа на морето, за което ще сигнализирам отговорните институции. Всичко друго за пореден път беше на ниво.

Лоша работа , започвам да се замислям дали да не отменя резервацията докато имам възможност . И преди не бях много впечатлена от храната , но щом е станало още по-зле..

# 212

Лоша работа , започвам да се замислям дали да не отменя резервацията докато имам възможност . И преди не бях много впечатлена от храната , но щом е станало още по-зле..
Храната няма да ти е проблем има си хубави неща за хапване. Ние принципно хапваме основно салати, предястия, печени меса и плодове. Рядко нещо от готвените ястия, но плажът е ужасен. Напълно неизползваем. Става ако си на крайните чадъри в дясно и да ходиш да се къпеш пред зоната на бившото заведение Клуб 35(сага е някакво друго).

# 213
Ние сме по ваучер за настаняване в двойна стая в Марина сандс, с дете на 1.8г сме.
Настаниха ни в стая с три нормални легла, много хубава и широка, терасата е широка и дори имаме частично море без да сме доплащали. Не знам дали е заради ранните резервации, но бяхме приятно изненадани.

А относно рибата тук, вечер има по един вид, но хек, бяла риба, друг вид-пържени, едната вечер беше цаца. В Гранд Хотел Свети Влас имаше всяка вечер печена риба ципура, лаврак, пъстърва. Та оттам ми е сравнението, иначе и тук се намира Simple Smile
Има ли някакви безплатни напитки към храната? Вода, вино или друго..

# 214

Има ли някакви безплатни напитки към храната? Вода, вино или друго..
Bubkab, не разбрах за кой от двата хотел питаш, но и двата хотела са на ултра ол инклузив, т.е. с включени всякакви напитки, влючително вносен алкохол.

# 215
Какво ще кажете за HBV Бор. Много ли е шумно? Видях, че се намира в близост до лунапарка и това ме притеснява.

# 216
Някой да е бил скоро в Златни пясъци и конкретно Dolce Vita? Запазихме там заради компанията, но не намирам мнения. За съжаление на голяма част Марина Сандс даде много високи цени и се наложи да сменим, а бяхме там последните 2 години. Обмислям късно море септември за някоя нощувка там

# 217
  • Beyond the stars
Bubalesa, със сигурност ще имате специална рибна вечер, мисля че беше в петък. Тогава прицпинно се сервират над 10 вида риба, морски дарове и морски деликатеси.

Вълшебство[/b,] би ли споделила в хотела, в който сте има ли външна тераса на основния ресторант, както и дали стаите, и баните реновирани? В коя от двете сгради е ресторанта? Плажното заведение включено ли е в ОИ и какво предлага? Рязко ли става дълбоко още със самото влизане във водата и има ли пропадане в пясъка още на самия вход на морето? Плаща ли се вход за влазане в комплекса като сте негови гости?

Teta, мисля, че Белвю от есента на 2024 г. е под веригата Сентидо, но може да попиташ в хотеля ако ти е важно.

Основният ресторант няма външна част. Лоби бара има маси навън за питие след вечеря. Стаите и баните не са реновирани, съдейки от реновацията в хотел Нимфа. Но изглеждат доста ок, без видими следи от амортизация, петна, миризми и т.н.
Ресторанта си е към хотела. Плажното бистро се намира в близост до хотел Лотус и е включено в услугата, предлага по-обрана част от обедното меню - салати, таратор, бургери, пици, плодове и сладолед. Като работи на обяд и следобяд и е изцяло навън.
Метър навътре макс в морето става рязко дълбоко. И си е дълбоко. Пак казвам, че вероятно има и по-плитки участъци, но не сме проучвали.
Не се плаща вход, нито паркинг при влизане.

Ето снимки от банята и стаята:

За водораслите ситуацията се променя за часове. В момента сме в Камчия , снощи имаше изхвърлени водорасли като се разхождахме.  Днес морето беше кристално чисто и спокойно като езеро.

# 218
  • Сф
Какво ще кажете за HBV Бор. Много ли е шумно? Видях, че се намира в близост до лунапарка и това ме притеснява.
Бях стая към басейна, 5 ти етаж, чува се в далечината само. Двора е голям. Като се затвори дограмата не се чува нищо,  климатика е добър.

# 219
Вълшебство, благодаря за инфото и снимките, но със сигурност няма да нашето място! За липсата на външна тераса на ресторанта преди 3 години ми бяха казали мои познати и очевидно нещата не са се променили с новите собственици, а в групата ни има пушачи. За мен пък баня с вана е неудачан вариант и най-вече бързо ставащото дълбоко море, както е в целите Златни пясъци. Иначе стаите изглеждат съвсем прилично.

# 220
  • софия
Включвам се тук. Тази година половината от почивката ни ще е в Роял гранд Каварна, втората част в Приморско, но не е ол инклузив.
Ще споделя отзиви за хотела в Каварна, когато се прибера.

# 221
Кога сте в Роял Град Каварна? ние сме от 03.08, ако сте преди нас, да споделиш, ако е обратното, ще споделя аз. Smile

# 222
Търся хотел All Inclusive или максимум HB, като изключим местата покрай Варна, защото са ни малко далеч от София и Бургас. Най-добре ще е да са на първа линия, с качествена храна, за предпочитане с паркинг и включени чадър и шезлонги на плажа. Вероятно заради това, че е в последния момент, няма много опции... Ще се радвам на добри варианти. Бюджетът е около 500 на ден, 5 дни в края на този месец, началото на следващия...

# 223
Търся хотел All Inclusive или максимум HB, като изключим местата покрай Варна, защото са ни малко далеч от София и Бургас. Най-добре ще е да са на първа линия, с качествена храна, за предпочитане с паркинг и включени чадър и шезлонги на плажа. Вероятно заради това, че е в последния момент, няма много опции... Ще се радвам на добри варианти. Бюджетът е около 500 на ден, 5 дни в края на този месец, началото на следващия...
Ами може да прочетете на първа страница списъкът с отзиви от лято 2024 г. за хотели на база ОИ.

# 224
Включвам се тук. Тази година половината от почивката ни ще е в Роял гранд Каварна, втората част в Приморско, но не е ол инклузив.
Ще споделя отзиви за хотела в Каварна, когато се прибера.
За Роял Гранд имайте предвид, че ще трябва да сте главно в басейна. Точно пред хотела плажа е с големи камъни. Въобще плажа на Каварна е малък, изкуствено насипан и морето е с доста камъни.
Затова не сме повтаряли там, бяхме през 2019 г. Е, разбира се, има някакъв шанс да са махнали камъните, но имайте едно наум.

Общи условия

Активация на акаунт