На море в България на All inclusive 2025 г. - тема 1

• 55 163
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
Ние от днес сме в Тиара Бийч и от всички посетени места това лято тук е най зле. Ще изкараме 4 дни, но не го препоръчвам. В същия ценови клас за сол несебър палас и топола скайс  а са хиляди класи над тиара....
Какво не ви харесва там?
Ние следващата седмица сме там ,за рождения ден на малкия ми син..Neutral Face

Чесно казано абсолютно нищо тук не ми харесва, мръсно е, мизерно е както хотела така и туристите, персонала не разбират никакви езици и са много неадекватни. Един хотел изпляскан на улицата с един басейн и това е. Сравнявам го със местата които посетихме това лято и тук е доста занемарено. Лъха на старо и неподдържано.

# 526
Аз не останах с такива впечатления от хотела. Модерно обзавеждане на фоайе и стаи. На рецепцията са българи..разбирахме се. С персонал друг не говоря..не виждам за какво точно да говоря с момчетата и момичетата които отсервират или метат например. Вършат си работата. Ние си почиваме.
Ставахме. Закусвахме. Отивахме на плаж..и т.н.

# 527

Това е външния басейн, косми, храчки кенчета и чаши. Днес по едно време заваля и решихме да влезем на вътрешния, плуваха кичури коса и беше зеленясъл. Храната е добре иначе, десертите са петифури пасти и баклави, нищо особено.
Незнам за вас,но на мен ми се наложи да гояоря освен с хората на рецепция и с бармана на който се опитах да поръчам кола зеро с лед и лимон. Трудно ме разбра. Наложи се и комуникация с хората във снак бара и там не се получи. Пиша това не за да мрънкам, просто толкова много четох и тук и във фейса за този хотел че дойдох с други очаквания....

# 528
Обещах отзив за "Грифид Арабела" - Златни пясъци, макар че по малкия брой мнения за него във форума разбирам, че не е от хотелите, към които има интерес. Аз също не бих повторила. Хотелът определено е ориентиран към чужденци, в частност организирани групи французи (хотелът е партньор на френския туроператор Framissima). Има също поляци, германци и малко румънци. За 8 нощувки 2 или 3 пъти чух българска реч от други гости, били сме не повече от 3-5 българските семейства. Има аниматори българи, но отговорниците са французи и си идват направо с групите. Цялата анимация е на френски, от време на време казват и някоя дума на английски, но вечер например има куиз игри и те са изключително и само на френски. На 14.07. (националният празник на Франция) имаха изнесен частен коктейл. Има аниматори, които говорят български, но те са в детския клуб от 10 до 12.30 ч. и следобед от 15 до 17.30 ч., докато френските започват по-рано. Басейните са чисти, но хладни, вкл. вътрешния. Запазването на шезлонги е неописуемо, на басейна и на плажа, като на басейна е просто катастрофа, там няма дореждане, още преди 8 ч. всичко е с намятани кърпи. Шезлонгите на плажа са малко, разхожда се един младеж и гледа да гони хора, които не са гости на хотела, но само от шезлонгите. Пред първата линия редовно идваха хора с шалтета, чадъри, музика, чанти с храна, и заемаха цялото свободно място между шезлонгите и морето. Три дами си постелиха буквално върху кофичките на децата ми, че и фасони правиха, че им пречели. Морето е чисто, без миди, водорасли, медузи. Плажът ми хареса, но беше мръсен, изобщо не се почистваше. Фасове, кочани от царевица заровени, чаши, вилички от плодовете в чаша, които продават, леш. В хотела камериерките не насмогваха да почистват, в някои дни идваха във времето за почивка и само изнасях боклука и вземах сухи кърпи, иначе са отзивчиви, казваха ако имаме нужда от нещо, да се обаждаме. В ресторанта доста от персонала бяха чужденци, постоянно изтърваха чаши, чинии. Масите са изключително близо една до друга, тясно е много. Храната е една и съща всеки ден, на обяд и на вечеря. Откачих от киселини. Десертите бяха ефектни, но и те 4-5 вида с по 2-3 вариации и едно и също се въртеше. Салатите не бяха вкусни. Липсваха достатъчно свежи плодове, за средата на юли и хотел с претенции ми е недопустимо. Бяхме в апартамент (или фамилна стая, не помня как се води, но е с две отделни помещения). Много голям, с хубава тераса, децата спяха всеки на отделен диван, неразтегаем, удобни бяха. Асансьорите са няколко, но са тесни и изключително бавни, постоянно имаше струпване на хора пред тях. Първоначално бях резервирала в "Премиер Форт Бийч" в Св. Влас, после ми излезе добра цена за "Арабела" и се подведох, че понеже е Грифид, може би ще е по-добре, все пак е и AI. На плажа няма бар към хотела, не можете да изнасяте нищо, така че реално ако не стоите на басейна, не може да ползвате нещо, за което плащате, и трябва да си купувате от заведенията на плажа. До самия плаж се стига по стълби и се пресича улицата, не е далече, но си е логистика. Има платена тоалетна към заведенията, плаща се и за децата (2 лв. е таксата). Скара има само в началото до първия бар, после е само по пясъка до шезлонгите. Има душ, но е много висок и не е удобен за миене на краката на тръгване. Паркинг и сейф в хотела се заплащат допълнително, паркирахме буквално пред хотела, не сме имали проблем, въпреки че беше пълен, но го отдавам на това, че по-големият процент туристи са тук организирано и са били докарани с трансфер. Не бих повторила. Цената не беше ниска, очаквах повече качество и разнообразие в услугата.

# 529
  • В.Търново
Сега, понеже миналото лято бях в хотел Тиара бийч и знам какво е положението там ще напиша този коментар. Следя много внимателно отзивите и от това лято.
 В стаите обзавеждането е сравнително ново, баните са чисти, стаите също. Терасите също се почистваха всеки ден. Тази година персонала най-вероятно са други служители. Кажете ми в кой хотел по Черноморието узбеки или таджики знаят български, след като са пристигнали май-юни на работа в България?Във всички хотели е така.За десертите абсолютно не съм съгласна, пастичките и тортите са с крем, не са от гадните. Сега тази мръсотия , която сте снимали в басейна с кенчета го има и в други хотели. Снимайте на сутринта дали е почистено. Все пак до басейните не стои охрана, за да каже на невъзпитаните туристи да не хвърлят кенчета и да си изтискват жените косите и да си хвърлят космите във водата. В хотела миналата година преобладаваха англичани, германци, поляци, чехи, украинци, много малко румънци и почти липсваха българи. Хората бяха супер възпитани и прилични. имам чувството, че правите умишлено лоша реклама на хотела. Тиара бийч нито е на ценово равнище със Сол Несебър или Топола Скай. Даже от прочетените доста коментари за Топола храната в Тиара е доста разообразна. Сол Несебър хотелите са на по-високо ниво, съответно и цената им е по-висока. В ресторанта на Тиара винаги беше чисто, а дори някой да изтърваше чиния с храна на момента се почистваше. Миналото лято на басейна с пързалките счупиха стъклена чаша, сигнализирах и веднага дойдоха две хигиенистки и почистиха.

# 530
Аз платих една и съща цена и за трите хотела това лято.... Такава мизерия във водата виждам само тук, дано утре сутринта да е почистено. Специално за десертите изобщо не е драма за мен, даже по добре, че не са нещо изкушаващо така ще изям по малко.
Не правя нито реклама нито антиреклама изказвам мнение.
Няма как да очакваш на всички да ни допада това, което на теб.

# 531
Никога не съм виждала басейните на Тиара в това състояние …, явно нивото им е паднало. Иначе при последното ни ходене ресторанта им не блестеше от чистота, общо взето персонала не знаеше “ къде се намира”, едвам се влачеха …
Хотела не е лош, но честно казано и аз не бих повторила.

# 532
  • В.Търново
Аз съм го видяла с очите си и знам какво е. Аз говоря с факти. Нито преувеличавам , нито занижавам оценки. Винаги съм била обективна в коментарите си. Аз давам отзиви в този форум от 2010г.
Тортите и пастите определено не са от онези за масово ползване по хотелите. Храната е разообразна, особено кашкавалите. За бебета и малки деца има отделен сектор с бурканчета пюрета. Има отвън скара. Сладоледа е на корем и на всяко ядене.
Не знам как така сте платили еднаква цена за трите хотела.За пик сезон Сол Несебър Маре двойна стая парк на човек е 237лв, а двойна стая парк в Тиара на човек е 178лв. Пък за Сол Несебър Бийч е още по-висока цената. Разликата не е малко.

# 533
Юни бяхме в несебър палас, юли на топола и сега тук и на трите места цената беше еднаква за 2ма възрастни с 2 деца. Първите два хотела за мен предлагат доста по висок клас услуга. Тук не е толкова зле но не бих го препоръчала, нито ще повторя. Дори и на по ниска цена няма да се възползвам.

# 534
  • В.Търново
Ееее, чакай сега, юни е била една цената в Сол Несебър, сега е друга. Платили сте една цена, но от различен период. За Топола не са Ви много ласкави отзивите за храната.
Не може да се сравнява Сол Несебър с Тиара, на различно ниво са. За Топола, откакто помня да съм в този форум отзивите за храната са все кофти. Аз за това до сега се въздържам от този хотел, въпреки че има хубав аквапарк и гледка към морето.
Накрая тази година отидохме в Антария, Турция и не съжалявам. Отрепахме се от пътуване, въпреки че бяхме със самолет. Ще си помисля за догодина. Много път е това. Но храната определено е качествена, продуктите са натурални, ядеш истинско домати, месото им е много вкусно, кюфтетата са от месо, не като нашите със 100 полуфабриката  вътре.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 23:25 от Русалка_1

# 535
Да храната на топола не ни допадна особено, но там компенсират с уникални гледки, басейни, безупречна чистота, аквапарк, екшън парк, зип лайн....
Определено не могат да се сравняват трите хотела.
На топола ходим 4та поредна година, тук не бих се върнала отново.
И колкото и да сме критични както казва мъжа ми и най лошата почивка е по хубаяа от това да си на работа 😜

Ние тази година открихме сезона във Воя на свети влас и там нивото е доста високо. Без забележка е, храна, чистота, басейни, пързалки всичко е топ. Изключително место където са помислили за всичко.

# 536
  • В.Търново
Вие на колко почивки ходите лятото?? Кога работите? 😃

# 537
Здравейте, приключи и нашата морска почивка. И както обещах давам веднага пълен отчет 😁
Бях направила резервация в последния момент за Мирамар, Обзор за 5 нощувки за двама възрастни с две деца на 11 г. и на годин и 10 месеца за 2700 лв.  В деня на пътуването ни, получих имейл, че ще бъдем настанени в Рейна Дел Мар на същите условия и без допълнително заплащане. Което беше много странно, но така и не питах защо 😅😅
Още с пристигането ни на самия паркинг ни посрещна един много мил господин, който ни обясни къде трябва да паркираме и каква е процедурата по настаняването ни и вземането на багажа от пиколото с колата за багаж. Отидохме на рецепция и там ни посрещнаха страхотни и усмихнати млади хора. Сложиха ни гривните и ни обясниха подробно всичко за хотела, кое къде се намира и къде може да хапнем след като си оставим багажа. Стаята беше просторна - две легла събрани на спалня( многгоооо удобни), разтегателен двоен диван за едното дете( също много удобен, все едно не спиш на диван) и бебешка кошара за мъника, в която имаше за него халат, чехли, гъба за вана във формата на мечешка глава и бебешка козметика 😁. Кафе машина с капсули Лаваца. Минибара се зарежда всеки ден - голяма бутилка минерална вода Розов Девин, кенчета Спрайт и Кола, два детски сока Капи, две малки бутилки бяло и черно вино "Черга", две бири Шуменско, шоколад Тоблерон, вафла, желирани бонбони, чипс и ядки.
Има един основен и 4 ал а карт ресторанта - Средиземноморски, Италиански, Азиатски и Турски. Като за всичките за вечеря е необходима предварителна резервация. В Италианския и Турския може да закусваш и обядваш без резервация. В Средиземноморския може да обядваш също без резервация. На нас най- ни хареса Средиземноморския. Всяка събота в основния има гала вечеря. Няма блъсканица и чакане за маси.
Баровете са четири.
Всички напитки са или в стъкло или в кенче. На плажа има и витрина с вода, айрян, газиран вода и студен чай.
Басейните се почистват всяка вечер.
На плажа всеки чадър е с по три шезлонга. Място предостатъчно, както на плажа, така и на басейните.
Периодично се проверяват кошовете по плажа и се изчистват.
Спато също е много добре устроено...има голям и детски басейн и джакузи. Сауни,  парна баня, ледена стая, финландка сауна и др.
Храната на нас лично много ни хареса.Вкусна и добре сготвена.  Да, закуската беше еднаква, но достатъчно разнообразна. За обяд и вечеря беше доста разнообразна. За детето има детски щанд - то пюрета, сухи млека, кус-кус, бисквити, паучове,бебешка вода. Вечер и на обяд готвено на пара за децата.
Както бях споменала в преден пост, дъщеря ни беше рожденичката. Имаше комплимент от хотела в деня - купа с плодове и картичка. Като всяко дете явно очакваше торта 😅 Та тайно от нея говорих с рецепция и се разбрахме да я изненадат с торта по нейн вкус а именно шоколадова и дори да и сложат надпис. Вечерта имахме резервация в Средиземноморския ресторант и когато дойде време за десерта всички сервитьори се събраха и и донесоха тортата със запалени свещички и песен до масата. Еми детето чак се разплака 😊😊😊
Единственото не ми хареса, че в собствената ни страна се налагаше да си поръчваме на английски. Персонала бяха масово чужденци, но много усмихнати и внимателни.
Еми, това е...със сигурност забравям нещо , но не се сещам сега 😊😊😊 Като цяло със сигурност бихме повторили хотела.

# 538
Това някаква last minute цена ли е за Мирамар/Рейна? Миналата година почивахме там и беше двойно на това, а тази година същата почивка излизаше над 9000 лева за 8 нощувки (това с 30% отстъпка за ранни записвания), което в личната ми класация е безумно и непосилно, макар да бяхме доволни от хотела като цяло.

# 539
Това някаква last minute цена ли е за Мирамар/Рейна? Миналата година почивахме там и беше двойно на това, а тази година същата почивка излизаше над 9000 лева за 8 нощувки (това с 30% отстъпка за ранни записвания), което в личната ми класация е безумно и непосилно, макар да бяхме доволни от хотела като цяло.

Направих запитване на имейла на Мирамар на 24.07 за престой от 01.08. до 06.08. Цената която ми дадоха беше с 35% отстъпка до 31.07. 😉

Общи условия

Активация на акаунт