В процес на закупуване на нов апартамент в София сме. Ново строителство в Младост 4, затворен комплекс. Фирмата-строител ни предлагат оферта за довършителни работи с тяхна бригада, от която смятаме да се възползваме. Опитът ми с намиране на майстори не е много добър, апартамента е голям и не искам да рискуваме.
Бих искала да си сверя часовника за някои от параметрите в офертата, тъй като имаме възможност да променим някои неща с цел да намалим малко крайната цена. Аз нямам идея как вървят цените в момента, затова ще съм ви благодарна за съветите.
- Латекс
Предложената цена за доставка и полагане на 2 слоя латекс по стени в: Benjamin Moore е 22.28/кв.м. Това добра цена ли е или да търся по-евтин вариант?
Отделно: изпълнение на фина шпакловка две ръце, шпакловане при преместване на електро инсталация 25.68/кв.м, шлайфане на стени 3.20/кв.м; грунд (преди боя или преди тапет) 6.7 кв.м;
И като цяло: каква според вас е нормалната цена за довършителни работи (висок клас) на голям апартамент (около 150 кв) с три спални, три бани, включваща фина шпакловка, грунд, боядисване, поставяне на первази, корнизи, интериорни врати, правене на всички бани, поставяне на лампи, въобще всичко без мебелите с включени материали?
Благодаря предварително на всички!