Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 16 043
  • 317
  •   1
Отговори
# 270
  • Somewhere far away
Детето търси майката, защото така е свикнало нали се сещате- защото баща му не му обръща внимание и не се занимава достатъчно с него. Е -тогава е  много ясно че ще търси майката. Нещата по -често са логични, а не природно обосновани.

# 271
А не може ли, просто да са раздпределени задълженията?
Или пак ще ги боли феминистките??
Аз не искам да знам как се сменя гума, нито да се разправям с майстори- това прави ли ме подчинена на мъжа?
Изсмукани идеи, иззети от чужда действителност са това.
Не, детето търси майка си, защото енергийно тя е свързана с него, поне известно време докато , и след като го кърми.

# 272
Не знам дали са предразположени, по-скоро това виртуално общуване, с което израстват от 13+ (а някои от по-рано) изкривява представите за нормално.

И подпомага за радикализирането. Защото инсел и редпил субкултурата реално е радикализиране, само че вместо в религиозен или терористичен вариант, е във вариант за мизогиния, трад роли и прочие редпилщини. Такива неща толкова лесно се промъкват в абсолютно нормални семейства, които общуват, отглеждат с нормални граници и т.н. Не виждам измъкване, освен тотално информационно затъмнение при децата, докато станат на някаква по-осъзната възраст. А това няма да се случи. Инсел културата е ужасно разпространена вече.

Извинете, но всички тези чужди думички/ термини имат ли превод на български?
Мизогиния- женомразтво.....сигурно и другите имат бг превод Rolling Eyes

# 273
  • До хладилника, който обичам
Извинете, но всички тези чужди думички/ термини имат ли превод на български?
Мизогиния- женомразтво.....сигурно и другите имат бг превод Rolling Eyes
Нямат, освен женомразство, което е използвано многократно в темата. Мизогиния е като агорафобия, знаем, че е страх от големи открити пространства, ползват се и двете.

За детето, скачено с майката... даже аз, върл застъпник детето да прекарва възможно най-много от ранните си години близо до майката, не мога да си изкривя езика и да кажа, че бащата не може да гледа болно дете или да се грижи като основен детегледач за малко дете, ако иска и/ли ако обстоятелствата го налагат. Много ми е приятно да видя, че все повече мъже са активни бащи и това не е само "уча детето да кара колело", а включва и грижи още от ранните години, доскоро типично зачислявани само на жените като "женска работа".

# 274
  • Бургас
Е, не знаех, че всеки ден се сменят гуми и се разправя с майстори....
Говорим за разпределяне на задълженията. Както майката може да си вземе болничен за да гледа болно дете, така може и бащата. Говорим за след майчинството.  След 2 г.възраст, вече не са толкова скачени децата с майка си, повечето посещават ясли и градини и там не ги гледа майка им, все пак.
Както жената може да пусне прахосмукачка и да сготви нещо за ядене, така може и мъжа, както жената може да пусне пералня, така може и мъжа. И т.н., и т.н. ЕЖЕДНЕВНИ дейности, по подръжка на дома и отглеждането на децата, които ако са поделени, нещата са мнооого различни за жената и то само в положителна посока. От опит го казвам....
Иначе е нормално да има дейности, които да върши само единия, ама то такива има и за двамата, а и те не са с такава честота, която оказва такова влияние. Ама нищо де, явно пак ще се обяснява що е равенство и що е еднаквост и каква е разликата между тях.

# 275
Какво значение има, дали всеки ден се сменя гума!?
Аз я наричам мъжка дейност, и не ме е страх, че мъж ще ме командеа, видиш ли, щото не искам да знам и да мога да си я сменя.
По същия начин, и децата , нито е задължително да се разболяват и да си взимаме болничен за тях, нито  го взимат само майките- доста отдавна и бащите го правят- примерът е повече от несъстоятелен.
Въобще,  това съревнование е несъстоятелно.

# 276
Аз пък си мисля, че с тоя зор за равенство между половете, жените изгубиха идентичността си. Мъжете също между другото. Все по често се среща репликата " То няма мъже" и все по- често въпросните мъже се отнасят  не с нужното уважение към "нежния" пол. Който май отдавна вече не е нежен. Но всичко е причина- следствие.
Мисля че и с това размиване на ролите в семейството майка-домакиня и бащата - закрилник се наблюдава друг модел на поведение/възпитание на днешните деца.
Лично мнение!
Предпочитам в моето семейство Аз- като майка да олицетворявам семейния уют, а милото като баща да олицетворява силния пол.

# 277
  • София
Няма лошо, ако и мъжът ти е на същото мнение, намерили сте се и си живеете, както вие искате. Аз не искам така и съм си търсила мъж, който е на моето мнение.
Впрочем, ако не гледаме чисто физическата сила, жените винаги сме били по-силни във всичко, с повече работа, задължения и себеотричане в името на другите.

# 278
Мхм, гордеете се, че сте силни, че бъхтате,...пък после мъжете ви виновни, че мразели надъхани с мъжка омраза жени Thinking

# 279
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мхм, гордеете се, че сте силни, че бъхтате,...пък после мъжете ви виновни, че мразели надъхани с мъжка омраза жени Thinking
Мога да се обзаложа, че много малко жени се гордеят с това, че са "силни и бътят", защото това се прави по неволя.
Щото една камара мъже очакват, че щом са си свършили "мъжките задължения", демек закарали са колата два пъти в годината на гумаджия, и вероятно един или два пъти в сервиз, айде и до ГТП ( защото мъжа не работи лично на баланс машините, не си сменя сам маслото и филтрите, не управява стенда при прегледа на колата), жената до него трябва се грижи за прането, пазаруването, готвенето,  децата и т.н. , и на работа да ходи де, щото да не я помислят за държанка, щото мъжа "леки" жени не обича. ( не ги обича, когато няма пари и  е скръдзав, иначе няма проблем). Такива ми ти работи.

# 280
Т.е. слагаме силните жени на една страна, и делим неспособните мъже на друга, и с това се изчерпва битието!?
Много елементарно.
Истината е, че има от всичко по много  и вариациите са безброй.
В това му е красотата на живота- не сме еднакви, всеки твори живота си сам, и нито на силната жена, нито на неспособния мъж, някой трябва да им е виновен, нито изчерпват възможностите, нито са предоминантни.

# 281
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да де, толкова много варианти, и толкова много самотни хора, които висят в социални мрежи и платформи, все търсят нещо, и все не се получава...
Има и успешни връзки, хармонични, но не са толкова много.

# 282
  • До хладилника, който обичам
Сигурно е било доста по-валидно преди индустриалната революция, но в днешно време повечето работи не изискват умения, присъщи само на един пол; има строители жени и начални учители мъже. Като жена не се идентифицирам с черпак, парцал за под и салфетка за детски сополи. Нито мъжът ми,  с гаечен ключ и тресчотка. Имаме много повече роли и функции, и повечето могат да са взаимозаменяеми. Която жена смята, че това е еманацията женската й същност и е доволна, то е чудесно, че се чувства добре в кожата си, но не трябва да се проектира на всички жени.

Мога ли да сменям гума? Да, и съм го правила. Разбира се ми отне малка вечност, защото не съм го правила преди, и изискваше повече усилия, отколкото щеше да коства на мъжа ми, но е постижимо. Предпочитам поне да опитам, преди да седна да кърша ръце "ни мога, ни знам" и да чакам да ме спасят. И жените, и мъжете са много гъвкави и приспособими създания, няма нужда да се ограничават кой какво трябва да върши, защото някой мисли така.
Щях ли да сменям сама гума, ако мъжът ми беше при мен? Не,  той знае по-добре какво върши. Аз умея по-добре да изкарвам разнообразни петна от мръсни дрехи.  Но това са умения, които се учат, не идват с наличие на едните или другите полови органи.

Живея живота и възпитавам децата си относно ролите на половете на следния принцип: [дадено нещо или работа] оперира/задвижва ли се с гениталии? Ако не, то не е предназначено за единия или другия пол и всеки, който иска и има физическа възможност, може да го ползва/върши.

# 283
Мисля, че поставяте нещата доста крайно. Бяло и черно, а в живота има и 50 нюанса сиво Stuck Out Tongue Winking Eye

# 284
Много е важно, освен да искаме децата да ни споделят, е да чуваме какво казват или не казват. Аз познавам няколко много споделящи деца (тинейджъри са вече), едното от които (момче е) всяко междучасие звъни на майка си, за да и каже Иванчо и Драганчо, какво са казали и направили, и учителката какво е направила. Но никога, ама никога не говорят за себе си. Какво те мислят, какво правят и т. н. И майките им много доволни, децата всичко си казвали. Ами, всъщност нищо съществено не казват и споделят, а разнасят клюки. Та така.

По отношение на болно дете, адекватен и грижовен баща се справя не по-зле от майката. Въпрос на желание е. А гуми се сменят в гумаджийница, кой ще закара колата до там е смешно да се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт