Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 18 572
  • 337
  •   1
Отговори
# 195
  • Glasgow
И в крайна сметка, разбрахте ли финала на трети епизод - психоложка се разплаква?
Според мен заради момичето плака, той индиректно призна, но не показа, че съжалява, дори каза, че е по добър от другите, защото други момчета биха я опипали, а той не.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 20:15 от Jokerr

# 196
Аз мисля,че се уплаши от него, особено като обясни,че не я бил пипал, това показа отношението му към жените и как ги смята за по- низши . Освен,че се разплака и посегна към сандвича погнусена- четох,че сандвичът е вид тест, Джейми не обича краставички, накрая като се изтърва отхапа от него.

# 197
  • Somewhere far away
Именно, тя е погнусена от цялата ситуация. Бушуват хиляди емоции, насъбрало се много напрежение, разбира се че ще се разплаче, и тя е човек.
 Какво е това нелепо твръдение, че като е психолог не може да си показва емоциите ли?! Може, особено в такива тежки случаи, също така че тя се държа напълно професионално докато той си тръгна и си позволи да си покаже емоциите след като той излезе.

# 198
  • Sofia
На мен накрая определено ми липсваше нейното становище за момчето. Задаваше му само въпроси, накрая се разплака... и нищо. Беше ми недовършено. Поне на някой трябваше да сподели какво е установила.

# 199
  • Somewhere far away
Накрая се пише репорт и се предава на съдията.
Според мен добре не са го включили това в сериала, щеше да е просто потвърждение на нещо, което вече знаем.

# 200
  • Sofia
Ами аз честно казано не разбрах какъв точно му е проблемът на това дете. Само предполагам, че е с промит мозък заради женомразското влияние, на което е бил изложен в социалните мрежи. Но може и просто да е психично болно детето и в този случай тази агресия все е щяла да избие нанякъде след някоя стресова ситуация. Някои психични болести се отключват във времето.

# 201
Не знам хората, които твърдят, че в българските училища е цветя и рози в коя реалност живеят.
В момента най-популярната песен в начален(!) курс е руската (без акцент на произхода - другите са същите ***й*а) песен Сигма Бой, която е директна препратка към темата, засегната във филма.
Песента буквално се пее от 11-12-годишни деца и има над 120 млн. гледания в Ютюб. Сега проверих в Гугъл, докато пиша, и явно в Тик-ток е още по-популярна.
Популяризирането на подобни повърни винаги е било на мода, но както някой вече писа, рискове е имало във всички поколения и по наше време се пиеше водка в тоалетните и се пушиха цигари в кафенето до входа на училището, където и учителите приеха кафе. А, и карти се играеха на същото място, пред същите хора.
Добре, че нямаше телефони и социални мрежи, че доста репутации щяха да са заминали.

# 202
Сигма бой я пеят и 7-8 годишните, просто тя е модерна в момента. Не се замислят особено какво се пее в нея. Глуповата е, но не подтиква към насилие.

# 203
  • Somewhere far away
Къде ги намират тези песни, за пръв път я чувам. Ама аз съм си  друго поколение де и не следя сегашната музика та нормално. И по мое време имаше идиоти като Мишо шамара и ванко 1 и бяха доста по -известни от това което  сега го слушат, ама после открих праведната музика - метъла и рока и бързо  ги забравих ! Grinning

# 204
И в крайна сметка, разбрахте ли финала на трети епизод - психоложка се разплаква?

Сбъркаха с това, според мен, превърнаха я в зрител като нас, всъщност като професионалист не би следвало да се разстрои, работи с престъпници в затвора, не продавачи на цветя.

# 205
Поне не се разстрой пред момчето

# 206
Родителите не са виновни,че детето е психопат,но пък можеха да предвидят,че нещо не е наред ако комуникираха с него и го занимаваха с ангажименти. Поне това разбрах - момчето се затваря в стаята си и стои до посред нощите и никой не му прави забележка. Родителите изпълняват основни ангажименти - да има покрив над главата,да е нахранено, да ходи на училище и евентуално да му се намери хоби. Но липсват основни разговори с момчето, правила и наблюдения. Щеше да ми е интересно каква би била реакцията му някой влизаше в стаята му и го караше да не стои до късно. Може би тогава щеше да избухне и да забележат,че не е добре, съответно щяха и да проучат,че в училище създава проблеми с поведението си. Така щяха да вземат мерки- психолог, повече внимание и контрол. Може това да не помогне,но пък щяха да се чувстват,че са направили каквото могат.

Точно това се опитах да кажа по-рано - родителите са основните, които биха могли да забележат нещо нередно. Как в едночасов разговор психоложката го 'предизвика' да избухне 2 пъти, а вкъщи никога не се е случило с години?

# 207
Сигма бой я пеят и 7-8 годишните, просто тя е модерна в момента. Не се замислят особено какво се пее в нея. Глуповата е, но не подтиква към насилие.

Нито едно нещо, само по себе си, не води до насилие. Това е само тухличка в кулата на посредствеността и малоумието, която е отлична среда за скука и недоволство.Точно омаловажаването на дълги поредици от подобни случки, песни, хора, игри, и т.н., създава една картина на привидна нормалност и реалността, в която децата стават хора.

Точно този начин на мислене създава среда, в която тези проблеми виреят - "те децата не се замислят особено" - да де, ама ние можем да мислим критично и докато те имат оправдание, то ние нямаме.

# 208
"Бански на лалета" и много други български песнички са подобни.

Аз мн. мразя чалга и на децата си казвам, че по-гадно от нея няма. Но не очаквам другите деца да слушат мен, защото съм реалист Simple Smile Искам на моите да не им е на сърце, ако е възможно.

# 209
Не съм я чувала тази Сигма бой, но какво ѝ е на Бански на лалета?

Общи условия

Активация на акаунт