Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 16 331
  • 318
  •   1
Отговори
# 210
В България може да сме "благодарни" на хора, като Стан и Никола, Георги Шишков и онзи Стратимир, че пропагандират това червено хапче.

В тези среди се забелязва и силна доза мизогиния – тоест омраза, недоверие или снизхождение към жените. Много често са женомразци, човек, който се нарича ред пил е често женомразец, но като цяло за движението.

Основни идеи на ред пил често представят жените като манипулативни, водени само от интереси към статус, пари и т.н.

Има силна поляризация и обобщения като „жените са такива, мъжете – онакива“.

Повечето са женомразци, често в движението мизогинията е силно застъпена. Просто е много токсична цялата работа.

# 211
Този Стан и Шишков, абсолютни селяни, чутовни глупости ръсят за жените, подозирам, че просто някоя жена ги е отрязала или не отвърнала и малоумните са се озлобили.

# 212
Този Стан и Шишков, абсолютни селяни, чутовни глупости ръсят за жените, подозирам, че просто някоя жена ги е отрязала или не отвърнала и малоумните са се озлобили.
Те даже не са ги измислили сами, повтарят глупостите на други хора.

# 213
Нищо не й е на Бански на лалета, пак е "любовна" детска песен като Сигма бой.

# 214
Конкретно Стан ми е правил лошо впечатление в подкаста с много тънки изказвания в тази посока. Заради това спрях да пускам подкаста, въпреки че има някои теми, които са ми интересни. Честно обаче, Никола не помня дали имаше такива изказвания. Шишков не го знам и по-добре може би.

# 215
  • София
До средата на темата съм, но да попитам - в един момент и преди социалните мрежи и форумите младежите се отдръпват, затварят и дори заключват стаите си, отказват да споделят с родители. И това доскоро се приемаше за напълно нормално, по американските филми винаги е така.
Та как се очаква родителят да разговаря?
Преди 12-13 години говорих с многодетен баща, който направо си каза, че в пубертета единия му син бил доста див и постоянно били в 1-во районно, но младежът се кротнал и завършил медицина.
Бащата в момента е декан в софийски университет, майката не познавам.

# 216
Аз съм авторитарна майка- обсебвам, контролирам,наставлявам, проверявам, разпитвам, любопитствам,критикувам, викам, крещя,карам се,сърдя се, наказвам...
Но никога не съм спирала да говоря, да подкрепям.
Също така никога не говоря за децата си, не ги обсъждам, не ги сравнявам, не ги критикувам, не ги порицавам пред  други хора.Никога.Дори на невръстна възраст, дори в детската градина, не съм го правила.
За мен е абсолютно табу, говоренето и обсъждането на поведението на децата ми, със странични хора, както се има  за нормално  тук, във всякакви ситуации.
Предполагам само, че това е една от причините, да продължават  ми се доверяват, а и аз категорично им го заявявам, многократно- на обществено място никога няма да ги злепоставя, но очаквам същото и от тях.
Освен това, аз не крия нищо, никакви тайни нямаме в семейството, били те мои, или общи на двойката- децата са наясно с всичко.

В последните страници се обсъждат ютубъри, инфлуенсъри набедени...та, ми е интересно, като знаете ,че децата ги знаят, не се ли обсъжда този въпрос?!
Възпитаването на вкус е приоритет на семейството, ако са толкова харесвани, защо ли са харесвани? Родителите не реагират ли?
По мое време не се взимаше за най-вървежно да си като всички, кога се случи това в Бг??

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 12:54 от LordOzzy ⚡

# 217
Чак пък децата да са наясно с всичко в двойката на родителите Simple Smile Че те дори поради самата си възраст няма как да схванат "всичко".

# 218
Личното ми мнение е, че децата НЕ трябва да знаят всичко, което се случва на възрастните. Не е нужно, а и не е полезно за тях. Грижи ще имат като пораснат, като деца може да им се спестява по нещо. Освен това трябва да знаят, че ги обичат и подкрепят родителите, но да си имат своя среда и приятели.

# 219
Личното ми мнение, е че децата трябва да знаят какви усилия правят родителите, за да им създадат комфорт, уют и здравословна среда.
Ако не им създадем знанието за това колко струва живота, се получава парадокса да се взимат заеми за абитуриентски балове, примерно,и главоломното изхвърляне във всякакъв аспект, което се вижда в обществото.
Какво има да схващат?
Това, че бащата има проблеми в работата- трябва ли да се крие?
Не става дума за разискване на любовния живот на двойката, не изпадайте в буквализъм.

# 220
Това е твоят начин, но не е казано, че е оптимален за възпитанието на всички деца.

И, да, смятам, че проблемите в работата, не трябва да се обясняват на децата, особено по-малките. Над 15-16 г. може би не е проблем.
Дали ще се вземат заеми за бал не зависи от децата, а от родителите.

# 221
Изрично, във всеки мой пост, казвам вече, че е лично мнение, иначе все някой не е разбрал!
Относно мнението ми- в отговор на Cuckoo , предполагам за малко по- гелеми деца става въпрос- за това как продължаваме връзката с тях.
Като са по - малки, е по- вероятно да сме скачени съдове с тях.

# 222
Много ясно, че всеки си пише личното мнение. Едва ли изразяваш нечие друго.....

Не се засягай, че някои хора не са съгласни с теб.

# 223
Темата не е ли за юношеството?! Преразказа на филма(частичен), как да е, но това с по-малките деца?
Съгласна съм с LordOzzy, дъщеря ми е на 15г, а синът ми на 2г, в къщи няма тема табу, от най-ранна възраст обясняваме с баща им. Да не говорим, че момичетата съзряват все по-рано.
Не съм разчитала и не разчитам на учебните заведения, да възпитават и ограмотяват, разчитам да надграждат. За мен не е нормално 11-12г. момиче да не е чувало в къщи, за менструация и момче да не знае какво са мокри сънища. Същото е и със социалните мрежи. Няма как да е безопасно, ако не е обяснено кое/как може да се споделя/търси.

# 224
Никой не казва да не си възпитаваш децата.
За мен лично не е нужно да знаят всичко, каквото се случва вкъщи и засяга възрастните. Също така не желая да ми споделя абсолютно всичко, нека си има свой свят. Още повече, че не харесвам прекалено споделящи хора.... Но всеки си знае за неговите си деца.

Общи условия

Активация на акаунт