Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 16 305
  • 318
  •   2
Отговори
# 225
А, аз не чакам разрешение или одобрение 🤣. Както, тавтологията не ми е фаворит не само в устна, но и в писмена форма.

# 226
Щом казваш....

# 227
Много е тъжен краят, много .... Къде сбъркахме, какво не направихме както трябва като родители и еднозначен отговор сякаш няма.
Ако нямат електронни устройства и достъп до социални мрежи, това гаранция ли е, че всичко ще е наред?
Ако познаваме емотиконите и ги следим в интернет, това ще помогне ли с нещо?

# 228
И да ви върна в реакцията на психоложката в края на трети епизод, когато се разплака.
Жената знаеше, че момчето е извършил убийството и искаше да разбере какво, го е поддикнало да го направи и осъзнава ли в всъщност какво е извършил. На първия въпрос получи отговор, но втория я съсипа, защото момчето не правеше разлика между виртуална и реална действителност. Това което се случваше във виртуалното пространство беше реално за него, както и обратното - реалността, че е погубил живот не е нищо особено освен да закрие профил. Тук вече си наистина безсилен. В този случай няма как да го диагностицира катобв невменяем, защото в правната и псиахитрична експериза няма понятие за невменяемост в кибер пространстранството.Това е най-страшното при патология при 13 годишни ( много - преломна възраст).

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 00:12 от mauigirl

# 229
И да ви върна в реакцията на психоложката в края на трети епизод, когато се разплака.
Жената знаеше, че момчето е извършил убийството и искаше да разбере какво, го е поддикнало да го направи и осъзнава ли в всъщност какво е извършил. На първия въпрос получи отговор, но втория я съсипа, защото момчето не правеше разлика между виртуална и реална действителност. Това което се случваше във виртуалното пространство беше реално за него, както и обратното - реалността, че е погубил живот не е нищо особено освен да закрие профил. Тук вече си наистина безсилен. Това е най-страшното при патология при 13 годишни ( много - преломна възраст).

Много интересен анализ, не се бях замислила. Толкова объркано дете, а пък семейството просто като  всички останали в квартала.

# 230
Аз пък все си мисля, че това е патология и той щеше да го извърши и само при класически офлайн тормоз в училище. Мен ми липсваше малко повече обрисуване на характера му.

А иначе смятам, че след години ще се бойкотират тия социални мрежи и ще има такова течение “живот без социални мрежи”. Едва ли ще се решат всички проблеми де.

Иначе само примери за несъстоятелните изказвания на Стан:
“Жената трябва да се уважава, защото прави много неща, които не виждаш, например, ако няма жена, кой ще ти прибере чашата?!”
“Развивайте се мъже, жените сами ще дойдат при вас не ги търсете вие”
“Никога не бих взел разведена жена с дете, тя вече е втора ръка”

И т.н.

Ако детето няма стабилна основа кое е добро и лошо, може да стане голямо мазало с гурутата в нета.

# 231
Ооо, а аз се чудя защо чета тук, в СО подобни мъжки мнения като това за жените "втора ръка". Изглежда пропагандата пуска корени не само при най-младите мъже.

# 232
  • Mediterraneo
Личното ми мнение, е че децата трябва да знаят какви усилия правят родителите, за да им създадат комфорт, уют и здравословна среда.
Ако не им създадем знанието за това колко струва живота, се получава парадокса да се взимат заеми за абитуриентски балове, примерно,и главоломното изхвърляне във всякакъв аспект, което се вижда в обществото.
Какво има да схващат?
Това, че бащата има проблеми в работата- трябва ли да се крие?
Не става дума за разискване на любовния живот на двойката, не изпадайте в буквализъм.

Абсолютно същото е и моето мнение. от съвсем малки са напълно наясно( доколкото им позволява възрастта да схванат същината) с всичко, което се случва вкъщи. Възпитавала съм ги в този дух, няма никакви тайни, останали под чаршафите на мен и баща им. Не растат в саксия, знаят във всеки един момент през какво минаваме като семейство и това им позволява да имат много трезв поглед върху живота.

Малката ми дъщеря ходи на психолог. Минава през тежък период, далеч от нормалния тийнейджърски хормонален стрес. В момента, когато тя повдигна въпроса, се задействах. За разлика от сестра й, не успява да се справи сама с всичко, бушуващо в нея. Това го споделям само като факт. Не знам защо, в Бг все още не е прието, че децата ни имат нужда от помощ в този аспект. Голяма стъпка би било осигуряването на психологична помощ по ЗК, извън дежурните педагогически съветници в училище, които в повечето случаи са едно голямо нищо.

За мен лишаването от телефони, устройства и интернет не би допринесло с нищо за едно дете. Говорихме с моите след сериала за емотиконите и пр., повечето не им бяха познати, нито терминология. Стана им интересно, четоха, ръчкаха, после пак говорихме. Обсъждаме много неща, видени в интернет, неща, случващи се в социалните им мрежи. Последно имаше проблем с едно транс момче от училище, нещо с някаква снимка, написано изречение и т.н. Говорих с педагогическия в училище, изяснихме нещата, напоително говорихме вкъщи- че е на границата на престъпление, в днешно време всичко е на тази граница. В частност не беше лично моята отговорна за случилото се, но е част от групичка, която си е позволила изцепката.

# 233
Всяка седмица съм на мач. Всяка седмица след мач, развозвам деца.
Никой от обкръжението на моите , не е запознат с емотиконите.
 За вкарването на психологическата помощ в здравната каса и си права, и не си!
Ако имат пари за такъв автопарк в Бг, приюерно, защо нямат пари за други неща?
Ще трябва да дам някаква помощ на детето си, пък ще се оправдавам, че държавата не ми я е осигурила!?- абсурд!

# 234
  • Mediterraneo
Не, нямам предвид да чакам на държавата, а да знам, че имам избор. ако нямам възможност да осигуря на детето платен психолог, да ми окажат помощ първо на мен с осигуряването на специалист, който пък да помогне на детето. Не казвам да се разчита на държавата. Тя не живее с моето дете и не го познава, както го познавам аз. Но би било стъпка нагоре.

# 235
Това с емотиконите е супер UK локално и не може да е критерий. Сигурно от заснемането на филма досега тези "пиктограми" са си сменили значението. Но това е в периферията за всички non-native.

# 236
  • София
Емотиконите са просто онагледяване на някаква тенденция. Това мислене на Балканите никога не си е тръгвало и за това много хора недоумяват какъв е проблемът.

# 237
Този Стан и Шишков, абсолютни селяни, чутовни глупости ръсят за жените, подозирам, че просто някоя жена ги е отрязала или не отвърнала и малоумните са се озлобили.

Този Стан и Шишков, абсолютни селяни, чутовни глупости ръсят за жените, подозирам, че просто някоя жена ги е отрязала или не отвърнала и малоумните са се озлобили.
Те даже не са ги измислили сами, повтарят глупостите на други хора.

Конкретно Стан ми е правил лошо впечатление в подкаста с много тънки изказвания в тази посока. Заради това спрях да пускам подкаста, въпреки че има някои теми, които са ми интересни. Честно обаче, Никола не помня дали имаше такива изказвания. Шишков не го знам и по-добре може би.

Да, те са изкопирали западни канали и хора, като Андрю Тейт, има и един подкаст Фреш и Фит, от тях им е копирано всичко, цялото движение, хора и виждания са женомразки. Много мъже след раздяла или защото не им се получава се насочват към тези движение, също го има. Жената трябвало да е девствена, да раждаш преди 30 и други изостанали виждания. Мъжът се изграждал според тях, трябвало да трупа пари и статус само и спроед тях жените са пиявици и използвачки, които не се интересуват как един мъж ги е постигнал нещата, а само дали ги има.

# 238
  • Sofia
И щом са пиявици, за какво изобщо са им жените?

# 239
  • До хладилника, който обичам
Как за какво. Тези чорапи няма сами да се изперат...

Общи условия

Активация на акаунт