Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 6 940
  • 219
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Все си мисля, че песен като Thunder на Дара, щеше да се впише много добре в Евровизионния формат.Можеше тогава с нея да участваме, но греда..

# 166
Ама то отдавна има тенденция хубавите песни да не се класират в челната тройка.  След като португалецът и италианецът останаха доста назад с нормални песни, а в Топ 3 влиза този фрийк "Еспресо макиато", какво да говорим повече...

Eто и на Миро Вампиро версията:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:19 от diziler

# 167
Португалецът е португалци. Napa е петчленна група.

# 168
Е ясно де, аз съм запомнил вокалиста. Днес пък в сутрешния блок на БНТ водещият хвали много португалската песен.  Аз пък харесах арменската песен и представяне като цяло. Но... нъц.

И догодина пак ли Виена? Grinning

# 169
  • България
Върнах си Бейби Лазаня от 2024 - дори да има съмнителни вокали енергията на изпълнителя и залата е на макс. Нищо общо с която и да е песньовка от 2025. Айде, арменчето се справя с частта с кардиото.

# 170
Че то БНТ в последните години като участвахме пак нямаше пари. Едно от условията им беше продуцентът/изпълнителят да си покрие всичко от-до (самолетни билети, хотел, сценография, ефекти, костюми, че даже май и символичната такса за участие) или да намери спонсори, които да го направят. Желаещи имаше и това работеше доста добре, желаещи и сега има, но въпросът не е въобще финансов, както официално обявяват.
Мисълта ми беше, че когато конкурсът се завърти отново в нашия район, нещо, което отдавна не се е случвало (изключвайки Украйна), общественият интерес се засилва. Би било неестествено теоретично Гърция или С. Македония да спечели например и ние да не се включим, нали?
Но да, нашето участие не трябва да е на всяка цена, а само с песен, от която самите ние бихме се изкефили да ни представя, пък който ще да я харесва от останалите държави, с изпълнител, който твори от душа, а не по калъп... замечтах се.

# 171
Е да, това със спонсорите беше нелепо. И затова не качествен продукт, а човек с пари трябваше да си пробута проекта. Intelligent Music Project, егати резила бяха тези.

Единствено от Поли Генова не ме е било срам. Също и Кристиан Костов, който... направо е чудо, че стигна до второто място. Но така се случи във въпросната година. За първи път Русия не участваше и руският вот в чужбина трябваше да се съсредоточи в някого (Кристиан е известен в Русия, участвал е във формати там, а и Филип Киркоров много агитираше за него), буквално ние бяхме заместителите на руската песен. Отделно песента си беше екстра, изпълнението също.  Визията да не я коментирам (напомня на пищящия австро-филипинец от тази година), но ако беше спечелил, щеше да доведе Евровизия в България. Огрооомна реклама за страната ни щеше да е това.  За жалост, второто място почти винаги се забравя.

# 172
  • в сърцето на един мъж...
На мен ми хареса песента, но някак след миналогодишната не смятам, че е удачно да печели точно тя.
Какво имаш предвид?

Това, че повтаря точно като по калъп вида на песента на Немо - това оперно пеене и поп елементите. Като вайб имаше същото излъчване на предната година песента. Но пък детето е сладко, нека се радва на победата.

# 173
На мен ми хареса песента, но някак след миналогодишната не смятам, че е удачно да печели точно тя.
Какво имаш предвид?

Това, че повтаря точно като по калъп вида на песента на Немо - това оперно пеене и поп елементите. Като вайб имаше същото излъчване на предната година песента. Но пък детето е сладко, нека се радва на победата.
2003, 2004, 2005

# 174
  • в сърцето на един мъж...
Какво имаш предвид?

2003, 2004, 2005

Е да де, ама сега сме 2025 и можеше нещо ново и свежо да се появи. Както и да е, минало вече

# 175
Израел трябва незабавно да бъде изритан от конкурса. Трябваше да се случи още преди 2 години.
Добре, че Австрия спечели, иначе догодина щяхме да гледаме общо 10 държави.

# 176
Напълно се съгласявам.
А на първия полуфинал по време на гласуването някой помни ли какви песни имаше?
На втория полуфинал имаше 6 песни от несъстоялия се конкурс през 2020, заради пандемията. Много ми харесаха. Особено  литовеца с фънкчето (on fire)

# 177
2020 щеше да е най-силната година в това десетилетие. Малцина изпълнители изпратиха по-силно парче през 2021 и май само Швейцария прати също толкова силно.
На първия полуфинал участници от миналата година пяха песента-победител на Селин Дион. Не беше лошо, но това с 2020 беше много добро.
Ако България участваше сега, щяхме да видим и Виктория, която беше на първо място в залозите в момента, в който обявиха отмяната на конкурса.

# 178
Да, това с Виктория го помня и аз. Ако не беше баннат конкурса през 2020, сигурно щяхме да сме домакин през 2021.  Помня, че изобщо не харесвах песента на Виктория (по принцип не си падам по флегматични и заспали хора), самата песен ми се стори много утепана Grinning И не можех да повярвам, че е на първо място при букмейкърите.  След второто място на Кристиан Костов...  ме е яд за втори път, че изпускаме домакинството за една бройка.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт