Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 19 145
  • 290
  •   3
Отговори
# 285
Има разни слухове, че ще изберем първо представителя си чрез певческо шоу, а чак като бъде избран ще му се напише песен. Надявам се да са грешни тези слухове.
Тези слухове са наистина притеснителни, защото отварят вратата на много популярни изпълнители, които могат да се представят с ужасно посредствени песни. Точно Софи Маринова е идеален пример, тя обра телевота през 2012-та на националния финал, но в същото време избяга от стила, в който най-добре вирее (циганска балада), и пя песен с фразички на много езици, което не сработи. Имаше по-подходящи песни, но БНТ искаха да бъдат демократични, разбирай да си измият ръцете от отговорност в случай на провал. Дано сценарият не се повтори... Иначе самите чалга изпълнители, когато стане дума за Евровизия, не приготвят никога чалга, дори те я смятат за стил за вътрешна употреба, но тогава се обезсмисля участието им.

# 286
Аз го разбрах като шоу тип "Гласът на България" с по-неизвестни участници, в Израел работеха така няколко години - който спечели тамошния Х-фактор ставаше официален представител, а после се пишеха песни. Ако не се лъжа победителката от 2018 Нетта беше такъв случай.

Статистиката показва, че единствените традиционно силни държави, които избират с демократичен вот, са Италия, Швеция и Украйна. Но мащабите на техните вътрешни конкурси са несравними с това, което можем да направим тук, отделно и имат дългогодишни традиции в правенето на музика и подобен тип мероприятия. Най-добре сме се представяли при вътрешен избор.

# 287
Аз в последните години се отдръпнах от следенето на Евровизия, защото според мен нивото не е същото като преди 15 години да речем. Изпълнителите в голяма част са подбрани за да се харесат на огромната гей аудитория. Песните са като пачуърк - малко такъв стил, малко от другия, правени сякаш с клизма. Всичките ми звучат вече познато, а някои направо не са за слушане.

# 288
Като видя нелепи имена, не гласувам и това е. Затова се учудвам, че @Bronzelce е гласувала за чалга певици. Но… всеки с вкусовете си. Недостойно е да пращаме чалгари на този престижен конкурс. Онова със Софи Маринова беше дъното.
Всъщност вотът ми за Галена е не толкова за Галена, колкото против Азис. Не го харесвам и като ми отдаде шанс, гласувам против него Smile Лидия на Галин я знам като беше дете и участваше в шоу за таланти на Нова. Талантливо момиче е, тогава не пееше чалга. Има глас.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 00:20 от BronzeIce

# 289
Мда, последните две-три издания бяха много слаби откъм песни. Победителите също бяха много слаби и незапонящи се. Тази година не съм я гледал на живо. Само няколко клипчета в тубата и дотам.

# 290

Общи условия

Активация на акаунт