За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 911
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Много ви благодаря за успокоението! Heart Hug

За памперси ние сме с Pampers, Huggiеs не помня защо, но нещо не ми харесаха.  Иначе наистина се случва да протичат, аз си мисля, че е когато не съм го сложила добре.. Иначе тези най малките те са 0 може и да не трябват, ние ползвахме, но може би 2 седмици, не помня..защото бебчо се роди мъничък, 45см и 2350. А като бройка  и аз бих посъветвала по пакет да взимате, бързо се израстват. Чак от 2ката си поръчах 200 и нещо бр. на оферта и след тях минахме на 3ка, пак 200 на оферта.

# 496
Мами, кои пелени предпочитате: Pampers или Huggies? Чувам от приятелки, че Pampers протичат и понякога предизвикат раздразнение, докато при Huggies няма такива проблеми.
Също понеже следя промоциите да се запася с известно количество, колко броя е добре да се вземат от най-малкия размер и как се води той, обикновено за колко време го израстват?

Не се знае колко ще е голямо бебето. Моето например беше 2.4 кг и му трябваше размер preemie. Не знам в България как се води. Вземете си малко памперси от различни размери, но не много - ние се бяхме запасили и някои хич не ни харесаха, а имахме много. Всяко бебе е различно

# 497
Памперс са ми протичали, да, но в никакъв случай не редовно. Зависи. Ако съм го сложила набързо и неправилно, възможно. Нощно време ми е изкарвал и по 10/11 часа, но тогава не се движи. През деня абсурд да изкара толкова. Мажа на всяка смяна с Бепантен. На оакано - мия. Не се е подсичала или да е имала дискомфорт долу. Като размер взимах 1-ца пакет за пакет. После 2-ка взех кашон от 200 бр и след него минах на 3-ка. С 3-ка със сигурност може да се запасите. Зависи и от детето, де. Моето е на 11 месеца и малко, няма 9 кг и 3-ката й стават. Но има бебета на тази възраст доста пухкави и е възможно да са вече на 4-ка. Но 1-цата най-малко се ползва и там по-добре пакет за пакет.

# 498
Памперсите протичат, когато са сложени неправилно или са вече малки и трябва да се мине на следваща номерация.
Относно запасяване - не бих ви съветвала да го правите, опитайте първо дали детето е окей с конкретната марка, защото не всички им понасят. Има много противоречиви мнения и за едни една марка е най-добрата, за други е пълен боклук.
Това, което е хубаво да обърнете внимание е дали като свалите памперса кожата на детето е духа или стои влажна, получава ли обрив или раздразнение от носенето на модела. За мен много полезно бе и това, че има лентичка, която се оцветява, когато е пишало, не съм сигурна дали всички го имат.
След като вече сте уверена, че моделът е окей, може да се “запасявате”. Много зависи как наддава и колко е стартовата точка. Синът ми се роди 2600 и бая време откарах с 1ца, но за сметка на това 2ката бе за много малко.

# 499
Здравейте! Бебето ми е на 8 месеца . Откакто се е родила не спира да има зверски болки в корема ,абсолютно всяка вечер има ужасни газове и не спи по цяла нощ. Това продължава вече 8 месеца . Записах час за гастроентеролог. В началото си мислех ,че проблемът е в кореноплодните зеленчуци ,явно не е . Яде само картоф ,тиква ,каша и пак плаче денонощно . Има ли друга мама с подобни проблеми ,вече мисля чЕ сме само ние не знам. За мен не е нормално на 8 месеца да имаш такива болки и газове всяка вечер ,всяка вечер да не спи и така . Аз на нейната възраст дори на кухня съм ходила 😞

# 500
Щом е откакто се е родила, може да не й понася млякото(ако е на АМ) или лактозата(има я и в кърмата и в АМ). Най-вероятно лекар ще ви каже да пробвате с мляко без лактоза/без крави протеин. Аз обаче бих пуснала изследвания.
С акането как е?

# 501
За мен козето мляко е по-доброто. Не знам защо педиатрите не настояват за такова. По-близко е до майчината кърма от кравето. Да, по-напред в захранването ще приема и краве продукти, но в началото е по-хубаво да се започне с козето мляко. По-принцип магарешкото е най-хубаво, но не знам да се предлага в България. Не е трудно да се поръча от чужбина с доставчици, но за мен не е готино да разчитам само на тях и да не мога да скоча до близкия магазин да го закупя.

# 502
  • до най-прекрасния мъж
Не се запасявайте с памперси в началото, особено ако бебето още не е родено. 1-2 пакета 1-ца, 2-3 двойка и после според случая. Моето дете носи 1 много малко, а се роди 3160. Също имайте предвид, че номерата при различните марки са различни. Лупилу на Лидл, например, са умалени. 2-ката им е колкото 1-цата на Памперс. Аз съм най-доволна от Памперс Премиум. Минахме през Лупилу, Пуфис, Мамия, Молфикс, Хъджис и все се връщах на Памперс. Другите протичаха около крачетата или отзад.

# 503
Здравейте! Някоя мама ползвала ли е гащичките на Памперс за бебе и доволни ли сте ? Имам и още едно питане ,малко по -различно . Има ли някоя мама от Пловдив ,която е водила бебето си при доктор Янков (гастроентеролог ) и доволни ли сте ? Благодаря предварително !☺

# 504
Много благодаря за съветите 🤗🤗🤗❤️
А с какъв термометър следите бебето?
Колебая се за този:
https://visvitalis.bg/product/microlife-infracherven-bezkontakte … -izmervane-nc-200

# 505
  • София
Много благодаря за съветите 🤗🤗🤗❤️
А с какъв термометър следите бебето?
Колебая се за този:
https://visvitalis.bg/product/microlife-infracherven-bezkontakte … -izmervane-nc-200
С обикновен електронен термометър на Омрон.

Marina2000 , а дали не е рефлукс?

# 506
Здравейте! Някоя мама ползвала ли е гащичките на Памперс за бебе и доволни ли сте ? Имам и още едно питане ,малко по -различно . Има ли някоя мама от Пловдив ,която е водила бебето си при доктор Янков (гастроентеролог ) и доволни ли сте ? Благодаря предварително !☺

Аз купих един пакет и изобщо не съм доволна, пропускат и не могат да издържат цяла нощ на бебето. През деня съм забелязала, че не се ли смени до 3час макс, пропуска. Дръпне ли се лееко настрани-пропуска. Ползвам памперс премиум кеър(памперси) и изобщо съм нямала проблеми, държат по цяло денонощие  без капчица отвън.

# 507
Аз въобще не съм доволна от гащичките. Много са ми трудно за обуване, а когато ги напълни малката, много трудно се завиват и съответнос е отварят в кофата...

# 508
Марина, аз си ползвам обикновените на premium care, 2 пъти купих обаче и гащички по 3 броя за проба. На мен си ми е по-удобно още да ползвам обикновените, но за някои хора гащичките са улеснение. Така че, моя съвет е да купиш първо на бройка от някъде да пробваш. Не знам при вас има ли такъв магазин, но аз ги вземам от Бебешка борса "Вълчев". Предполагам все има някакъв подобен, където продават на бройка.

# 509
Ние сме много доволни от нощните гащи на Памперс, държат цяла нощ и не сменяме памперс. Понякога се случва протичане, но е рядко, явно се размества.

Общи условия

Активация на акаунт