Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 40 242
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
Пенко, скоро пак ми попаднаха вилите Форест клъб, и се сетих за тебе. Извън града, контролирано, тишина.
Не знам като цени как са. май солено, но виж, може да харесаш нещо.

# 406
  • Варна
Само първите 2 минути изслушайте да видите за каква съобразителност спрямо шума става въпрос:
https://www.youtube.com/watch?v=AcOn4AFNR08

# 407
Penkoman, това са неща от контекста. Общата картина е по-зле в северните държави. Например слънцето е рядкост,вали или небето е сиво в повечето време,социалния живот е сведен до минимум, ако съседа ти каже, че примерно си биеш децата - държавата идва и ти ги взима,след това следват месеци и години евентуално да си ги върнеш. Общо взето се съобразяваш със съседите, защото могат да те насадят за какво ли не. Абе не знам живял ли си там, но на мен не ми харесва. Скоро гледах интервю с белгиец май беше, който за няколко години знаеше български по добре от руско говорящ. И не мога да пресъздам чувствата му, как се радваше, че е открил България.
А за Испания, което се споменава в клипа е така - почти всеки ден купон и всички са на улицата.

# 408
Ники а ти бил ли си там? Това са единични да не кажа редки случаи. Испанците далеч не си изхвърлят боклука по улиците и си бачкат повече от българите. Аз съм бил няколко пъти в Испания и боклуци, кал, почупени плочки и тн не съм видял, а у нас е стандарт.

# 409
  • Варна
Ами бил съм в Швеция по работа, не съм живял там. Имам приятел швед, с който си комуникирам често и работя. Живял съм в други държави из Европа, чак толкова на север не.

Това, което съм забелязал е, че ако не си измекяр и Ганьо и научил и съблюдаваш правилата няма да имаш проблеми. Ако селото ти е в душичката и си някакъв мангал комплексар няма да те възприемат - те тарикати са виждали вече достатъчно. Особено с нашите егоистични и несъобразителни действия без усет и мяра.

Ако си образован или дори професионалист в по-ниско платени работи ще си уважаван и ценен.

Що се отнася до децата пак опира до традиции. Аз следях изкъсо събитията 2018/2019 и съм чел и слушаш доста по въпроса за Барневернет и подобни и се оказва, че действително се вземат деца, но те са на някакви диви маргинали. Примерно отишли в Осло, качили се на автобус и майката започва да крещи като ненормална на детето ( което би възмутило и хората в България, но тука всеки си гледа работата ), при което отиват веднага по сигнал на място с цел да разпитат, обаче работата ескалира защото жената не знае как да се държи, вместо да се успокои тя започва да държи тон, че не им влиза в работата и.т.н. Тоест ако знаеш, как им работи системата опасност няма. Едно момиче, което работеше за Барневернет каза: На 90% от случаите с взети деца родителите вместо да съдействат започват истерии и заплахи и съответно служителите карат по протокол и нямат избор. Не казвам, че не бих имал едно на ум в тези държави. А, в България защото деца не се отнемат?

И да ви кажа - ето сега са почивни дни, съседката с песа я няма май защото е тихо, птички пеят, отварям прозореца и хоп - ъглошлвайф....добре бе тъпанар, толкова ли не можа да изчакаш до вторник...?

# 410
... отварям прозореца и хоп - ъглошлвайф....добре бе тъпанар, толкова ли не можа да изчакаш до вторник...?
Знаеш ли защо го ползва този уред ? може да е спешно нещо
и каква ще е разликата с вторник - има си закон ако не е м/у 14-16 ч. и по рано от 8:00 НЯМА значение кой ден

Св. Константин и Елена Laughing

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 17:39 от Casual

# 411
  • Варна
Темата отново е обсебена от терзанията на Penko и носталгията по мизерния социализъм. Любовта не се учи от булевардни романи, а от практични и приятни действия. Либидото е друга тема.😁 Интересува ме какъв е ценовия диапазон на наемите в район Нептун, Лятно Тракия и Чаталджа?

# 412
... отварям прозореца и хоп - ъглошлвайф....добре бе тъпанар, толкова ли не можа да изчакаш до вторник...?
Знаеш ли защо го ползва този уред ? може да е спешно нещо
и каква ще е разликата с вторник - има си закон ако не е м/у 14-16 ч. и по рано от 8:00 НЯМА значение кой ден

Св. Константин и Елена Laughing

Явно сме ги задминали американците. За същите пари ето какво може да се купи в щатите - нова къща 400 кв. в добър квартал, с два декара парцел и предполагам че ще й смъкнат поне 100 хил долара от цената
https://www.zillow.com/homedetails/5538-Camelot-Dr-Charlotte-NC- … 270/6321750_zpid/

А може и за доста по- малко пари пак в добър квартал ама малко по- скромно изпълнение за щатските стандарти и на 1 декар парцел

https://www.redfin.com/NC/Charlotte/14119-Shelburne-Village-Dr-2 … 78/home/176779513

Иначе за шума може да се преместиш в чижбина в скъп квартал и пак нямаш гаранция. Аз преди съм живял в скъп квартал на Сиатъл и имаше един съсед дето точно в неделя се хващаше нещо да пили и реже и заварява, сглобяваше някаква старинна кола и аз през две къщи не можех да спя следобяд.

# 413
https://bazar.bg/obiava-47069736/prodava-kashta-gr-varna-k-k-sv- … onstantin-i-elena

Какво ще кажете за тази къщичка, като локация и ит.н.

# 414
Ако не се бъркам тези къщички са по скоро към Виница и доста далеч от к.к. Константин и Елена.

Явно сме ги задминали американците. За същите пари ето какво може да се купи в щатите ...
е нямат си море и плаж където сравняваш Stuck Out Tongue

# 415
Ако не се бъркам тези къщички са по скоро към Виница и доста далеч от к.к. Константин и Елена.

Къде са,  кой ги строи?

# 416

Явно сме ги задминали американците. За същите пари ето какво може да се купи в щатите ...
е нямат си море и плаж където сравняваш Stuck Out Tongue

Ето и с плаж. Тази къща е първата която ми попадна и мисля че е скъпа за града, ама е на голф игрище и близо до плажа.

https://www.zillow.com/homedetails/1706-Pope-Ct-Wilmington-NC-28 … 05/54319411_zpid/

# 417
Къщите се намират точно срещу гробището на Виница (старото). Преди време там се намираше един арматурен двор. Хубава е локацията. Има и спирка на 31а съвсем наблизо.

# 418
Къщите се намират точно срещу гробището на Виница (старото). Преди време там се намираше един арматурен двор. Хубава е локацията. Има и спирка на 31а съвсем наблизо.
А имате ли представа кой ги строи, в статут на затворен комплекс ли са?
Не намирам инфо, а със брокери някакси не ми се занимава.

# 419
400 хил евро за таунхаус на БДС някъде из полята във Виница си е пълна лудница

Общи условия

Активация на акаунт