Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 20 233
  • 685
  •   1
Отговори
# 105
Заспива в мен или в люлката. В количката - понякога става лесно друг път не..

# 106
Първата дрямка си заспива сам, в ел. Кошарата. Обедната си го гушкам, защото и аз лягам с него. Третата и др. - разходки на ръце.
Заспива изправен с корем към мен и чело поставено за целувки. Нощно време не го вдигам.
Аз не се притеснявам от това "ще го свикнеш". Когато има нужда - на ръце е. То в един момент започва да тежи и колко да е свикнал... колкото можем режим да им наложим.

Оффф, много лошо ми мирише олиото за скалп. Първата вечер го намазах преди лягане - не спах през нощта. Сета го мажа час преди баня и след къпане пак ми мирише 🤣

# 107
Най-добрите и дълги дневни дремки са ни в количката по време на разходка. Спи с голям кеф за разлика от вкъщи и най-обича друсането при минаване по неравни повърхности Grinning

# 108
Големият беше така. Има ли павета, или друго друсане в количката, заспива от раз и после спеше с кеф. Без значение кога и колко е спал.
Спомням си, отидохме в Гърция на море.Беше на 6 месеца. Там всички тротоари и улици равни, няма павета и беше много трудно да го приспим 🤣

Този сякаш държи да наблюдава. На неравностите се мръщи. И ако задряма, в момента, в който спре движението на количката, отваря очи. Рядко да заспи дълбоко.
Но аз го извежда предимно, след като се е наспал/ял и го прибирам преди следващо ядене. И те по време на дългата дрямка. Така хващам 1час от будния прозорец и следващата дрямка. По-лесно ми е като не го забавлявам аз. Иначе много ми идва куку, гугу и др.

# 109
Най-добрите и дълги дневни дремки са ни в количката по време на разходка. Спи с голям кеф за разлика от вкъщи и най-обича друсането при минаване по неравни повърхности Grinning
И при нас е така 😄

# 110
Здравейте, февруарски мами! ☺
Пиша с въпрос
Дали някой има подобен проблем и това нормално ли е според вас:
Родих, чрез секцио преди 47 дни. Имах усложнение, но слава Богу всичко е наред. Следродилното кървене (такова, изискващо нормално голяма превръзка) приключи ложе ни около 30 ден, но след това продължавам да имам зацапване от време на време, не всеки ден. По съвсем малко като количество (използвам ежедневни превръзки), но го има през няколко дни. Днес беше кафяво петънце, след по-дълга разходка. Преди няколко дни бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред с матката, яйчниците.
Дали е нормално това зацапване и колко време продължи при вас, ако го е имало? Брои ли се, че лохиите все още продължават, докато го има?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 111
Пиша с въпрос
Родих, чрез секцио преди 47 дни. Имах усложнение, но слава Богу всичко е наред. Следродилното кървене (такова, изискващо нормално голяма превръзка) приключи ложе ни около 30 ден, но след това продължавам да имам зацапване от време на време, не всеки ден. По съвсем малко като количество (използвам ежедневни превръзки), но го има през няколко дни. Днес беше кафяво петънце, след по-дълга разходка. Преди няколко дни бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред с матката, яйчниците.
Дали е нормално това зацапване и колко време продължи при вас, ако го е имало? Брои ли се, че лохиите все още продължават, докато го има?

Привет! Да нормално е.И аз бях със секцио и първите седмици,особено при по-дълга разходка доста ме болеше и се засилваха лохиите.После ,постепенно всичко се оправи Simple Smile

# 112
Пиша с въпрос

Привет! Да нормално е.И аз бях със секцио и първите седмици,особено при по-дълга разходка доста ме болеше и се засилваха лохиите.После ,постепенно всичко се оправи Simple Smile
Благодаря Ви! Притеснява ме главно това, че навсякъде пише, че до 6-та седмица следва да приключат, а вече съм в 7-ма. Вярно, съвсем малко и от време на време, като зацапване, но все пак..

# 113
Мога ли с бебешката количка да ползвам ескалатори без стъпала?

Иначе вчера го водих на консултация. Станал е 5.2кг и 55см. Сложи му 2 ваксини в крачетата и 1 в устата. Каза да дам Панадол, 2 приема.
Вечерта беше започнал да се затопля, но след втория прием не е имало проблем. Беше сънлив и успях да поспя повече през нощта.

Вие как сте? Какво правите? Останаха ли четящи тук?

# 114
Ние сме се качвали на ескалатори, не съм се замисляла.
Аз си чета тук, в доста теми, не мога да смогна на чата там.
Иначе ние другата седмица сме на ваксина и общо взето това чакам... пазиме се така да се каже.
Нещо ми е уморено тези дни, иначе едно и също. Даже не сме излизали от няколко дни заради времето...
Нашето бебе принципно яде по малко, понякога и 60 мл, съответно след 2 часа е гладна... никакъв режим, яде по 7-9 пъти на ден.. през нощта се буди също на 2-3-4 часа.. днес за 1 път изяде малко над 130 мл, колкото уж трябва да яде и после повърна ...
И така.
Гледам безконтактни термометри, искам да купя преди ваксината, но не знам какъв. Препоръки?💐

# 115
Аз също съм от тези, които четат тук и не могат да смогнат на чата в ИГ, включвам се и там, но обикновено е за малко.
Не се храним по таблиците но се движим в 60-120мл. Предстои ни конуслтация на третия месец скоро, но на 31.03. беше 4,4кг и 59 см. Вървим напред със см, но нали прилича на баща си, нормално е. 😂
При нас мина първата ваксина след болницата, само че нашия педиатър я даде на два пъти през седмица, на нас се получиха две, защото се разкашля и имаше сополки. Ние минахме без температура, но имахме повръщане и двата пъти. Видимо и беше лошо и след като повърна на няколко пъти /предимно като стомашен сок/ и олекна. Само втория път дадох панадол еднократно, превантивно, въпреки че педиатъра препоръча да не се дава без температура.  
Тази седмица ходихме на УНГ, ортопед и гинеколог, по препоръка на гастрото /бях писала, че направи обстоен преглед на детето/.
Много е сложно меренето на температурата имаме обикновен термометър, но тя не се спира. Взехме и от брат ми безконтактен да пробваме. Спряхме се на Браун, по препоръка на лекар и сме си поръчали такъв. Още не сме го взели, ще дам отзиви, като го изпробваме.

# 116
Аз съм си тук Simple Smile
Утре сме на ваксини, отложихме ги заради хремата, но вече е здрав героят и се надявам да наваксаме. За термометър - ние сме доволни от безконтактния на microlife, единствено е важно детето и термометърът да са били в една и съща среда/стая поне десет минути, за да може да се разчита.

Римона, вие как сте? Оздравя ли бебето?
The black hole, при вас как е?

# 117
Тъкмо вчера беше последния ден с АБ. Само хремата остана, зловещата кашлица изчезна… направо като си спомня колко мъчително беше да я гледам как кашля и ми става лошо.
Сега се надявам да изчезне и хремата, че на 27.04 да не изпуснем ваксината.

# 118
Здравейте и аз съм тук. Моя господин е още с жълтеница,макар и лека. ЛЛ смята да отложи ваксината, докато не се изчисти на 100%. Идеи как да подпомогна процеса? Глюкозата дали има ефект според вас?
Ние ползваме стандартен термометър в дупетом:)

# 119
А правихте  ли фототерапия?
Ние имахме още от болницата, направиха и две терапии. Препоръките на педиатъра бяха повече вода, за да се изчисти по-бързо. Също знам, че и слънчевата светлина помага, вкъщи на някоя слънчева твраса или прозорец.
Здравейте и аз съм тук. Моя господин е още с жълтеница,макар и лека. ЛЛ смята да отложи ваксината, докато не се изчисти на 100%. Идеи как да подпомогна процеса? Глюкозата дали има ефект според вас?
Ние ползваме стандартен термометър в дупетом:)

Общи условия

Активация на акаунт