Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 20 361
  • 685
  •   1
Отговори
# 150
Моята доста будува, а от няколко дена и дремките й станаха по-къси...буди се час преди ядене и се чудя как да я забавлявам. Та тогава.. ако можете да хванете прозорец от няколко минути преди ядене. Аз го правя само през деня и то обед- следобед.
Мами, с тежка диария съм... давам малко изцедена кърма на бебка, предимно на АМ сме, но сега наистина се чудя. Знам, че се води лечебна кърмата, но дали има шанс да прихване нещо от мен:(

# 151
Не може да се зарази от кърмата. Може да се зарази от близкия контакт с теб ако си без маска и я кърмиш на гърда, но от кърмата - не.
Напротив, би трябвало ако пие кърма да приема от твоите антитела и да се зарази по-трудно.
Стискаме палци да му се размине на бебето!

# 152
Охх и при нас е така:grinning: tummy time преди хранене за не повече от 4-5 мин 3-4 пъти на ден, това ни е максимума, а и на него ама хич не му харесва. И аз се чувствам леко виновна, че не бях по-настоятелна предните месеци, та сега да му е по-лесно и приятно.
Някой път дори го будя, сменям памперса 30тина мин преди обичайният час, в който би се събудил, че да имаме време и за другите упражнения. В противен случай ще ни отнеме много време и вероятно ще е за сметка на едно хапване, а и аз гледам да хапва 7 пъти. Освен всичко има и сополки и го аспирирам преди хранене като и това отнема време.
Бебо също се буди с плач някой път, точно вчера беше я питах педито, каза че е защото му пада кръвната захар и го боли главата, когато е гладен.

Момичета, сори за тъпия въпрос, ама кога намирате време да ги държите толкова дълго по корем тези бебета? При мен малката изобщо не спи много (около 13 часа на денонощие), но в останалото време или я храня, или оригвам, или сменям памперс, или я къпя. При нас храненето отнема доста време на гърда и заема по-голямата част от будния прозорец. Като се нахрани пък, виждам, че има позиви за сън и гледам да не ги изпусна и да я приспя за дневна дрямка, което си отнема някакво време. После пък я оставям да спи буквално до следващото хранене, защото чакам сама да огладнее, но пък искам и да правя достатъчно брой хранения на ден Grinning  на края, като я събудя, тя се сеща, че е толкова гладна, че почва да плаче, ако не започна веднага за я храня. Единственият по-дълъг буден прозорец е сутрин, но след ядене, съответно не е Ок за tummy time и вечер, когато я къпем, та тогава правим малко тренировки. През деня наистина трябва да се е случило нещо извънредно, примерно да отказва да спи, че да имаме възможност за това Grinning

# 153
Моята също не стой много по корем върху мен.Слагам я за 5-10 минути и си я гушкам .Иначе държи съвсем свободно главата си в тази позиция вече.Преди все падаше и беше трудно да я вдига,сега няма никакъв проблем .
На нас педиатърката ни обеща да ни покаже някакви упражнения и гимнастика,трябва да я подсетя на следващия преглед.

# 154
  • Варна
И аз пренебрегнах тъми тайма, не обича и моя плаче. Обаче сега го слагам по 2-3 пъти преди ядене на възглавничка или върху мен. И се буди с рев, денем е буден час и половина спи 30 минути….От 2 дни нощем прави 2 пъти по 4 часа.
Днес му изкарах активна гимнастика не е впечатлен още от нея, заспа на нея в един момент.
От 2 дни имам проблем с кърменето- мислех, че е стачка, но мвй кърмата ми е намаляла. Как да разбера кое от двете е? Изцедих оня ден доста, снощи едва 10мл.?

# 155
И аз пренебрегнах тъми тайма, не обича и моя плаче. Обаче сега го слагам по 2-3 пъти преди ядене на възглавничка или върху мен. И се буди с рев, денем е буден час и половина спи 30 минути….От 2 дни нощем прави 2 пъти по 4 часа.
Днес му изкарах активна гимнастика не е впечатлен още от нея, заспа на нея в един момент.
От 2 дни имам проблем с кърменето- мислех, че е стачка, но мвй кърмата ми е намаляла. Как да разбера кое от двете е? Изцедих оня ден доста, снощи едва 10мл.?

След кърмене ли са тези 10 мл?

# 156
Ние от скоро почнахме да правим tummy time, и аз го принебрегнах или по-скоро покрай хранене, оригване, стоине изправен, за да не връща, просто няма време. Правим го 1-2 пъти по 2-3 минути, като му показвам черно-белите карти. Забелязвам, че започна повече и по-добре да си вдига и държи главата. Явно ще трябва да увеличим времето или поне честотата.

# 157
  • Варна

Не

# 158
Здравейте,
Моето бебче е родено в началото на март, но имам един въпрос. Може ли някой да ми каже имената на ваксините, които се слагат на втория месец, защото личната каза, че едната ваксина била нова, но не ми даде повече информация и се притеснявам.

# 159

Не

Попринцип гърдите ти може да са отвикнали на помпа. Ако бебето е спокойно, пълни памперсите значи имаш достатъчно кърма. Само на кърма ли сте

# 160
Здравейте,
Моето бебче е родено в началото на март, но имам един въпрос. Може ли някой да ми каже имената на ваксините, които се слагат на втория месец, защото личната каза, че едната ваксина била нова, но не ми даде повече информация и се притеснявам.
Не знам точно как се казват, но и на мен ми спомена, че е "нова" - т.е. за същите неща е, просто е с друго име. Както има две ротавирусни - Ротатек и Ротарикс, така и сега е с различно име пневмококовата (доколкото разбрах). Иначе си е същата, няма страшно Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 20:39 от Alyssa

# 161
Здравейте дами искам да попитам дали е възможна употребата на селицилова киселина,понеже нещо ми излязоха доста пъпки и имам един гел на юсерин в къщи от преди бременноста и се чудя може ли да се ползва или не мисля че е около 2% вътре салицила и крем имам на същата серия,но чета доста неща за салицила на един места пише ,че е много вреден на други пише че може да се ползва и не знам,някоя дама има ли такъв проблем с кожата и какво ползва,аз съм много объркана с козметиката още от времето на бременноста ми и сега като.докато кърмя също знам че много теябва да се внимава пак с козметиката,така и не успях да намеря моето и кожата ми не е добре,ще се радвам да кажете вие какво ползвате ако имате такъв проблем,и имам още един въпрос от два дни бебето ми самоплаче като се събуди почти не е спокоен като е буден.От два дни спи вечер около 5 часа събужда се към 03 и до 06,07 няма заспиване какво ли не пробваме няма и няма,някой има ли този проблем не знам какво да правя, гледам да яде на често попринцип вече влязохме в 7ма седмица долу горе за едно денонощие яде 8-10 пъти ,като през деня няма такива големи паузи както вечер ,през деня яде на 2,3часа някой път и на 01:30 ,яде по около 10,20 мин в зависимост,но усещам че гърдите ми са по леки сякаш не са много пълни и се притеснявам да не ми е намаляла кърмата и заради това да е така неспокоен да не му стига млякото.Ако някоя дама има подобни проблеми и се е справили с тях ще се радвам да ми пише и да допълня отскоро почна да има такива паузи вечер Благодаря

# 162
При вас как са усмивките при бебетата - кога започнаха, на каква възраст, има ли при някои още да не се усмихват. Че моята на два месеца вече, а не иска да се усмихва това дете. Четох, че до 8мата седмица трябва да са почнали и почвам да се притеснявам.
Говоря й, усмихвам й се, пей, гъделичкам - нищо.

# 163
Според мен не се притеснявай. Всяко бебе е различно и тези ,,срокове" не важат за всички. И аз бях почнала да се притеснявам, 2 месеца и 1 на седмица може би и споделих на педиатърката, че само насън се усмихва,  тя каза че важното е че има усмивка, няма значение кога. И може би още н аследващия ден почна да ни се усмихва, когато го стимулираме. В един момент и твоето бебче ще почне, а пък за успокоение сподели на педиатърката, но според мен никак не  е задължително до 8ма седмица да се случи

При вас как са усмивките при бебетата - кога започнаха, на каква възраст, има ли при някои още да не се усмихват. Че моята на два месеца вече, а не иска да се усмихва това дете. Четох, че до 8мата седмица трябва да са почнали и почвам да се притеснявам.
Говоря й, усмихвам й се, пей, гъделичкам - нищо.

# 164
Бебка започна да се усмихва средата на 2ри месец. Вече даже с отворена устичка. Най - обича сутрин докато правим гимнастика след сън, аз си връзвам косата горе на рошав кок и започвам да го мятам като луда съм 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт