Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 20 354
  • 685
  •   1
Отговори
# 135
M.Steff, аз и да мисля за храна не мога да ям всичко. Малкия ревеше адски много цяял месец и всеки казваше - колики, просто са по-силни. Капките помагаха колкото вечер сравнително да спим 2часа. Докато не се оказа Лактозна непоносимост и сега съм ограничена от към храни. И мога да ям супер малко неща. И това допълнително ме напряга.
И сега е в някакъв период реве, ако не е в мен. Реве при смяна на памперс, при преобличане..и "бонуса" седенето вкъщи 😤😫

# 136
Ооо и аз хвърлям мляко,чак ме доядва ,защото хич не е евтино.Мими вече и а съм на тази схема обикновено правя по 90 мл ,като видя че не и стига още 30.Има случаи ,в които и 120мл не и стигат.Има и такива,в които правя 120 тя изяжда 80-90.
Има дни като днешния ,в които се скъсва да повръща,има и спокойни такива.Явно трябва да чакам да мине този период,защото нищо не помага.Новото мляко само облекчава малко повръщането.

# 137
Почнахте ли вече 3 месец? Някаква промяна има ли? Спрямо втори...😄
Мъжът ми е хоум офис и много ми помага, понякога и през деня я храни, не знам иначе как издържате...аз се изнервям, когато е бил зает цял ден 🤣 но нашата се храни бавно и си будува

# 138
На 19-ти правим три, родих преждевременно януари. ММ също е хоум офис и много помага, основно в наглеждането докато спи и върша нещо, или ако имам работа, налага се излизане. Предполагам, ако не беше някак си щяхме да се нагаждаме. 😂 Случвало се е да оставам и сама за половин ден с нея и си е малко тегаво, ако не спи между храненията.
Колкото повече расте, толкова по-забавна става. Много се забавлява, като си играем с нея. Повтаря звуци, заглежда се по всичко вкъщи.

# 139
  • Варна
И аз правя 60-90 мл после още и така.
Ние остатъка от АМ даваме на кучетата. Само ме следи с поглед на къде ще тръгна с шишето.

# 140
И аз родих преждевременно в 36+5, даже ни водят недоносени за 2 дена. Все се чудя това дали дава някъде отражение, но не съм забелязала, бяхме си 3 кг. почти. Но виж в тези скокове на растеж, ала бала, на места се изчислява по термин, а при нас е почти месец разликата, трябваше да сме мартенче.❤️
Това с кучето много ме разсмя😄

# 141
Бебето ви страда от колики? Търсим 10 родители, които искат да изпробват Degasin® Baby – специално създаден продукт за облекчаване на колики при най-малките. Участниците ще получат безплатна опаковка и ще имат възможност да споделят своя опит и впечатления след 2-седмичен период на употреба.

Тествайте Degasin® Baby – за усмихнато бебе и спокойно коремче!

Присъединете се към темата и дайте шанс на мъничето си за повече спокойни дни и нощи.

# 142
Мамчета здравейте!
Бебка стана преди седмица на 2 месеца. Стремя се още от 1ви месец да я слагам по корем. Надига си главата вече, долу горе задоволително я държи, Обачеее голям рев е. Въобще не обича да стои по корем. Направо се захласва и посинява, голяма мъка. Притеснено ми е честно казано, да не окаже някакво влияние в следващите етапи на развитие. Като чета разни статии, доста време трябва вече да прекарва в такова положение, поне 3,4 х 20 мин, но тя се мъчи и не иска. Нищо не ѝ привлича вниманието, нито карти, нито аз, нито играчка да речем. Вашите как са със строенето по корем. Не знам, много ли искам от нея!?

# 143
4х20 ми се струва страшно много за толкова малко бебе.
Моето стои много по-малко от това като време, но повече като пъти - т.е. има дни го слагам 7-8 пъти, но по няколко минутки.  Сега вече и по малко повече,
защото държи стабилно главата и съответно му е много по-интересно и не плаче,  на два месеца и половина е.

Първите ваксини вперя при нас минаха добре, нищо не съм му давала, опитах се да му направя компрес на крачето, обаче той така орева света, че си го оставих. Днес му е малко зачервено, където е боцнат, но не го боли и си е съвсем в настроение Simple Smile
Притеснявах се как ще изпие ротавирусната, защото не е никак възхитен да приема неща през устата (водата я плюе, с витамин Д се борим), но учудващо за мен всичко си изпи и нямаше драма.

# 144
А тази ваксина, през устата, по желание ли е? Защо ме пита докторът дали да я слага...?

Моят стои по корем. На всяко будуване го слагам, подпирам с ръка крачета, за да се избутва, а с другата го почесвам по гръбчето, за да вдига главата. Не му слагам предмети да гледа. Не плаче. Но едва ли минавам 3-4 минути като време. 20 минути ми се струват ужасно много.

# 145
И нашата не стои... не обича, разстройва се и аз не я държа много. И на мен вече ми е съвестно и знам, че трябва да наваксаме, но ми е жал. Поне като е на рамо си вдига главата и ортопеда нямаше забележки.

# 146
А тази ваксина, през устата, по желание ли е? Защо ме пита докторът дали да я слага...?

Моят стои по корем. На всяко будуване го слагам, подпирам с ръка крачета, за да се избутва, а с другата го почесвам по гръбчето, за да вдига главата. Не му слагам предмети да гледа. Не плаче. Но едва ли минавам 3-4 минути като време. 20 минути ми се струват ужасно много.

Ротавирусната е препоръчителна и се покрива от касата, но не е задължителна, да. По същия начин е ваксината за HPV за 11-13 годишните. Варивакс (за варицела) към момента не се покрива от касата , но също може да се сложи - купуваш си я от аптеката и я носиш на педиатъра (тя е от 12 месеца нагоре, няма горна граница).

# 147
Благодаря!

# 148
Аз родих в 37+3, мисля си че оказва влияние върху развитието на бебето. Все пак се е родило 3 сесмици по-рано. Ние по коремче също не стоим много на няколко пъти по 3,4мин. Докато се размрънка, иначе си държи главичката изправена още от месец.
Момичета от кога мислите да започнете захранването от четвърти или шести месец?
И аз родих преждевременно в 36+5, даже ни водят недоносени за 2 дена. Все се чудя това дали дава някъде отражение, но не съм забелязала, бяхме си 3 кг. почти. Но виж в тези скокове на растеж, ала бала, на места се изчислява по термин, а при нас е почти месец разликата, трябваше да сме мартенче.❤
Това с кучето много ме разсмя😄

# 149
Момичета, сори за тъпия въпрос, ама кога намирате време да ги държите толкова дълго по корем тези бебета? При мен малката изобщо не спи много (около 13 часа на денонощие), но в останалото време или я храня, или оригвам, или сменям памперс, или я къпя. При нас храненето отнема доста време на гърда и заема по-голямата част от будния прозорец. Като се нахрани пък, виждам, че има позиви за сън и гледам да не ги изпусна и да я приспя за дневна дрямка, което си отнема някакво време. После пък я оставям да спи буквално до следващото хранене, защото чакам сама да огладнее, но пък искам и да правя достатъчно брой хранения на ден Grinning  на края, като я събудя, тя се сеща, че е толкова гладна, че почва да плаче, ако не започна веднага за я храня. Единственият по-дълъг буден прозорец е сутрин, но след ядене, съответно не е Ок за tummy time и вечер, когато я къпем, та тогава правим малко тренировки. През деня наистина трябва да се е случило нещо извънредно, примерно да отказва да спи, че да имаме възможност за това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт