Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 16 176
  • 540
  •   1
Отговори
# 525
И нашето диване въобще не иска да я гушкаме. За секунда не спира на едно място. Постоянно е права някъде, също така и плаче щом изчезна от погледа ѝ. Но и аз искам да си я гушкам, ама ей го на...

# 526
Ние сме добре, за щастие остана само уплахът. Благодаря на всички за подкрепата!

Моят иначе хич не ми дава да го гушкам, да стои в мен. Искам сутрин да го взема, да се погушкаме, абсурд. Чак се притеснявам дали е нормално Grin При някоя от вас има ли подобни изблици.
Иначе вече няколко пъти почти се разплакваше за мен и казваше "мам", ако го оставя в някой за малко и изляза от стаята. Ама пустото, не ме иска за гушкане и занимавка. Дай му да чупи апартамента

Да и тук е така.Взема ли я на ръце да я гушкам и целувам почва да ми се нерви

# 527
Значи явно е от възрастта Grin  Мечтая си да се гушкаме сутрин, както преди няколко месеца, ама..
Иначе и моят вече протяга ръчички към мен, но засега само когато е в друг човек. От леглото още не се сеща да протяга Grin И постоянно ми се кара. Когато иска нещо или не е доволен, веднага е "мам", "мама". Свързва думата мама с искане на нещо хаха

# 528
Малко встрани, но знаете ли какъв е срокът за подаване на заявление за получаване на еднократна помощ при раждане, въпросните 375 лв.?

Бях чела, че уж няма срок, но онзи ден мама ми каза, че било до 06 месеца на детето.

# 529
Ами направих едно бързо търсене и навсякъде ми излиза информация за 3 години срок.
Най-лесно е да звъннете, където се подават заявленията за такава и да питате.
Малко встрани, но знаете ли какъв е срокът за подаване на заявление за получаване на еднократна помощ при раждане, въпросните 375 лв.?

Бях чела, че уж няма срок, но онзи ден мама ми каза, че било до 06 месеца на детето.

С моето нещо се случи. Не понася други хора. А постоянно сме навън и сред хора, гости...
Все едно сме с магнити. Направо откачам. Домашните ми упражнения са буквално провалени.  И това "мам" , "мам ам" вече не ми е готино да го чувам 🤣
Значи явно е от възрастта Grin  Мечтая си да се гушкаме сутрин, както преди няколко месеца, ама..
Иначе и моят вече протяга ръчички към мен, но засега само когато е в друг човек. От леглото още не се сеща да протяга Grin И постоянно ми се кара. Когато иска нещо или не е доволен, веднага е "мам", "мама". Свързва думата мама с искане на нещо хаха

# 530
Срока за подаване е в рамките на 1 година от датата на раждане.

# 531
А къде се подаваше, момичета?

# 532
В дирекция Социално подпомагане, може да си я свалите и да си я попълните, за да не се бавите много там. Необходим е и акт за раждане на детето.
https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti/

А къде се подаваше, момичета?

# 533
Аз подадох документи за тази еднократна 375 и за детски още другия месец, когато се роди бебето.
Имаше превод на следващия месец.
А да ви питам вие давате ли имуностимулатори на бебетата. Чудя се се за Биозин бебе. Аз от новородено я калявам, но се чудя за зимните месеци.

# 534
Като съвсем бебе давах, защото кашляше, преди две седмици започнах отново, защото отново кашля, но доктора каза да си взема този с Лактоферин, който е, а не с коластра. Честно казано не мисля, че върши работа.
Аз подадох документи за тази еднократна 375 и за детски още другия месец, когато се роди бебето.
А да ви питам вие давате ли имуностимулатори на бебетата. Чудя се се за Биозин бебе. Аз от новородено я калявам, но се чудя за зимните месеци.

# 535
За еднократната помощ -може и онлайн. Аз така подадох, с КЕП. Май можеше и с пин, но не съм сигурна.

# 536

Аз и поръчах от Гален биозин бебе,мисля да започна да и давам,че в този грипен сезон доста болни има

# 537
Благодаря за.линка, ще подам и аз документи. Аз си давам почти редовно Биозин с коластра.

Ние днес правихме последната ваксина, преди годинката. Забавихме я заради пътувания и хреми. Понася я добре засега, дано и утре всичко е наред.

# 538
  • България

Зависи от общината, при което бюджетът и срокът зависи от бюджета за самата община за годината. Аз го изпуснах, тъй като се подведох по невярна информация онлайн от предходни години, когато е бил 1 година.

# 539

Зависи от общината, при което бюджетът и срокът зависи от бюджета за самата община за годината. Аз го изпуснах, тъй като се подведох по невярна информация онлайн от предходни години, когато е бил 1 година.
Еднократната помощ от общината е различна от тази от Дирекция “Социално подпомагане”. Всяка община си има различни критерии, но от социалните е едно и също навсякъде. Аз подадох миналата седмица. Там срокът е по-голям. Подавайте.

Общи условия

Активация на акаунт