Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 16 192
  • 540
  •   1
Отговори
# 510
КРР, съжалявам за това което преживяваш., сигурна съм че всичко ще е наред! Hug А ваксините още в 6 месец направихме последната

Gerganna, спокойно, ще тръгне. Нашият бебчо също се клатеше на четири крака 3-4 седмици и само назад се плъзгаше, докато не му купих едно обикновено гумено пате за 5лв и му грабна интереса(аз помогнах на патето да ,,оживее" нали..  :Д) само леко му придържах крачетата да има упора и взе че тръгна. Днес вече сам си лази. Та пробвай да намериш нещо, което да иска да грабне и с твоя помощ в началото може и да стане. Но пък има и деца направо прохождат.

# 511
Аз и сестра ми направо сме проходили, между другото. Ние пък имаме "проблем" със сядането. Още не може да седи без опора, когато е изправен, само в поза триножник май беше (с ръцете на пода между крачетата. Ца сметка на това, стремглаво напредва с други неща - взе да се набира и изправя от вчера. Започна и да имитира, показва неща, като го питаш. Научи се да се прави, че кашля и като го питаш - Как кашля Вели и кашля, Както пляска Вели с ръчички и пляска, Както дава Вели боц пръстче и дава пръстче Grin Вчера ме изуми, даде ми бибката му към моята уста, аз да я смуча. Аз да се похваля, че се престраших да давам вече парченца и следобедната му закуска му я слагам на таблата на столчето за хранене, правя му я на трохички и той да си взима. В началото само мажеше, от няколко дни опитва да хваща с пинсетен захват и слага в устичката. Хапна си цяла палачинка така. Бутам и аз от време на време по някоя трохичка Grin
Иначе пюрирано вече тотално отказва - или парчета или супа.
А при вас как са аките? Откакто вкарах вече 3 хранения (основно, което си е порция месо със зеленчуци, обикновено, после следобедна някакво кексче, палачинки и супа за вечеря) и ака по 3 пъти на ден, но консистенция като пластелин. Мисля, че е нормално, все пак вече си се храни с храна, като на възрастен. Ако съм давала примерно само супи и плодово пюре, си ака като преди, бебешкото. Има ли други дечица, които са вече с три заместени хранения от детска кухня? В книгата на Маги Пашова има супер рецепти, гледах днес за идеи, че уикенда му готвя. Мога да снимам, ако искате. Планирам да вземем скара за гофрети, не знам точно как се казва Grin Уикенда ще правя мъфини някакви.

# 512
КРР ужасно преживяване, силно вярвам, че всичко ще е наред и ще се разминете само с уплах. Това с гофретите е много добра идея, ме се бях сетила /уреда е гофретник/. Палачинки нещо не се одобряват тук. Имам три заместени хранения. В началото акото беше като пластелин, но с времето се норамлизира и по-скоро си е, като на голям човек. Вече сериозно напада храна, като види някой да яде. Онзи ден буквално отиде до баща си и му бръкна в чинията, за да му вземе тостера 😂, та се наложи да я почерпим с коричка от него.
gerganna.gg Моето бебе няма някакво огромно желание да се изправя и да стои права, тя не пълзеше, направо започна да лази на “четири крачета”, като в началото се поклащаше доста сериозно, но го усъвършенства. Опитва се да се набира на възглавниците на дивна, но просто да докопа нещо, а не да се изправи. Мисля, че има време да се научи. Не правя упражнения, нито някаква сериозна гимнастика.

# 513
Ние сме мега назад с храната. То хубаво да пътуваш ама изостават нещата Simple Smile
Моят господин си търси млякото след ядене, не минава без мляко. Дори и 190гр пюре да изяде с месо - мляко та мляко.
Пълзи, изправя се на всичко и до там. Не говори нито прави опит да говори.
Аз не съм пълзяла, директно съм се изправила и проходила. Според мен това с пълзенето не е задължително.

# 514
Не е задължително пълзенето.Дъщеря ми лази като войник,почна да прави опити за пълзене,но сега при нас на преден план са сядането и изправянето.Даже като я хвана за ръце прави опити и стъпва,така че очаквам до месец-два да проходи

# 515
КРР, ужасно изживяване. Стискам палци всичко да е наред с детето и да мине само с уплахата.
Но наистина столчетата, дори да ги дават от 9, 12 и тн месеца, че може да са децата в посока на движението, не е никак добра идея. Всички експерти препоръчват да се движат максимално дълго в посока обратна на движението, повечето столчета май го позволяват до 4-гoдишна възраст. Най-вече заради опасността при челен удар и защото главата на детето е голяма и непропорционална в сравнение с тялото и рискът от гръбначна травма е голям.

Аз мислех, че моят не може да пълзи, защото едва правеше по 3-4 придвижвания в оградката за игра. Но го пускам няколко пъти да обикаля хола и пълзи със стабилна скорост. Също седи самостоятелно, а от няколко дни се опитва и да се набира и изправя, но още не му се получава. Днес даже падна кофти назад, като се опитваше да се изправи, и си удари главата в пианото и плака. От утре ще е с нова джаджа като раничка за главата. Joy

# 516
Благодаря на всички за успокоителните отговори!
КРР, дано бебчо да е добре, а ти да се оттърсиш емоционално от изживяването! Като каза сядане, моята седи, но аз нямам смелост да я оставя неподсигурена без възглавници или големи плюшени играчки зад себе си, защото понякога както си седи и решава да се изпъне назад.
Не трябва да се сравняват дечицата, но като гледам колко по-подвижни са другите февруарски бебета и се тревожа, че аз не я насърчавам правилно...но истината е, че тя няма особено желание, по-мързелива е. Дай и на нея да си седи и да подмята играчки..
Не знам какво ни чака в бъдеще, но засега от самото раждане насам, смятам, че това е най-трудния период 😁

# 517
Имам точно същата раничка при падане. Еми не върши работа, тя постоянно се мести по гърба ѝ, не стои фиксирана въобще.

# 518
Днес му я сложих, но не е падал назад, така че не мога още да дам отзив. Но нашата има и презрамка пред гърдите за фиксиране. Виждала съм в Али и Шейн и друг тип меки каски, може да пробваш от тях.

# 519
Май колкото по-късно, толкова по-добре. Нашето от 3 седмици е навсякъде и е лудница. Няма сядане и сме нащрек постоянно. Пълзи много бързо, влиза в банята, кръстосва стаите. Изправя се на всяка възможна мебел и започва да върви по дължината й, прехвърля се на съседните. Тук таме загубва баланс и пада назад. Няма начин да я опазиш на 100%. Пада тук таме хем й ходя по малкото д. 😅 В стола за хранене доскоро не я връзвах, вече става на крака в него и се изправя за облегалката. Скоро така миех чиниите с гръб, обръщам се и тя права в стола. 😅 Редовно излизам за малко от стаята, а тя слиза от дивана и тръгва пълзейки да ме издирва. Седи стабилно, но само ако се занимава с играчки. Иначе няма никакво желание да седи. Само иска да се изправя по неща. Катери се. Имаме едно високо стъпало към усвоената тераса, днес се качила някак. Много белички.

# 520
Ами да. Всяко е различно.
Аз имам второ, щото първото се самооправяше. Или в проходилката седи и яде, или в кошарата за игра е седнал и си се занимава.
Това ми е....
Може да стои седнал. Лози страшно бързо. Изправя се. Няма стол за хранене. Има седалка върху нормален стол... побърква ме.
Ама и аз му теглих една, и сега преди вечерното мляко яде, каквото и ние ядем.
То пък толкова му харесва, че са едни писъци, когато му е празна устата...
Да... побърква ме 🤣
А като го взема в мен: скубе, драска, дърпа...
Страшна лудница е.

# 521
...
...

Готвиш безсолно и без подправки и пържене или не се съобразяваш?

# 522
Само със солта се съобразявам. Пърженето го избягвам, по принцип. По-скоро задушавам в малко зехтин и вода.
...
...

Готвиш безсолно и без подправки и пържене или не се съобразяваш?

# 523
Ние сме добре, за щастие остана само уплахът. Благодаря на всички за подкрепата!

Моят иначе хич не ми дава да го гушкам, да стои в мен. Искам сутрин да го взема, да се погушкаме, абсурд. Чак се притеснявам дали е нормално Grin При някоя от вас има ли подобни изблици.
Иначе вече няколко пъти почти се разплакваше за мен и казваше "мам", ако го оставя в някой за малко и изляза от стаята. Ама пустото, не ме иска за гушкане и занимавка. Дай му да чупи апартамента

# 524
KРР и тук е така, не иска да я гушкаме, като я целуваме чак симулира кашлица, малката лисичка. Протяга ръчички, само когато тя иска. Последните няколко сутрини е силно казано гушлива, но има напредък. Взех и едно пухено халатче,като моето не знам дали то и създава комфорт, но става една миличка и започва да си полягва до мен.
Ние сме добре, за щастие остана само уплахът. Благодаря на всички за подкрепата!

Моят иначе хич не ми дава да го гушкам, да стои в мен. Искам сутрин да го взема, да се погушкаме, абсурд. Чак се притеснявам дали е нормално Grin При някоя от вас има ли подобни изблици.
Иначе вече няколко пъти почти се разплакваше за мен и казваше "мам", ако го оставя в някой за малко и изляза от стаята. Ама пустото, не ме иска за гушкане и занимавка. Дай му да чупи апартамента

Общи условия

Активация на акаунт